Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1980

Årets bedste film 1980

Sidste chance for at stemme!

Stem op!
15
Stem ned!
0
(reset)

Vi er nu klar til at tage hul på et nyt årti i afstemningen om årets bedste film, og 1980 byder på en række store værker, som har sat sit tydelige præg på filmhistorien.

The Empire Strikes Back er om muligt endnu mere elsket end den banebrydende Star Wars fra 1977, og Superman II skruede op for tempoet og satte stålmanden op imod mere jævnbyrdige modstandere.

Robert Redford debuterede som instruktør med det følsomme drama Ordinary People, der modtog årets Oscar for Bedste film, og Robert De Niro tog method acting til nye højder med Oscar-præstationen i Raging Bull.

Årets Guldpalme i Cannes gik til den japanske mesterinstruktør Akira Kurosawa for Kagemusha, der markerede et af hans sidste store værker. To andre auteurs, David Lynch og Stanley Kubrick, bidrog også med fremragende film.

De mindre alvorlige genrer havde også gode kår. Der var musik på programmet i både dansefilmen Fame og den jazzede The Blues Brothers, imens Airplane! blev en milepæl for den satiriske spoof-komedie.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anne

jeg stemte på the empire strikes back, fordi det var den der for alvor fik mig med på star wars vognen. den har simpelthen alt den film

Puser/196049

... som den pressede chefflyveleder - spillet af en straigt-faced Lloyd Bridges - siger, samtidig med at der foregår et hav af sindssyge optrin i baggrunden.

"Airplane!" - alle spoof-films moder blev født i 1980.

Jeg (årgang 1969) er også selv kæmpe Star Wars fan, men selvom ESB er en af de bedste i SW-serien, så har den ikke igangsat en hel genre (spoof) på samme måde som "Airplane!" gjorde det. Også selvom man kan lide genren eller ej. Respekt.

Marc Vedel

Star Wars vil nok altid få min stemme, men kun de 3 originale film.

Det var ikke engang svært, men det er også en fremragende film

avm

Det var et nemt år, jeg stemmer på Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back.

The Shining er også god, men da bogen er så meget bedre end filmen, ville jeg aldrig kunne vælge den.

Palleuser/687007

Min favorit-film på listen er Stanley Kubrick's "The Shining". Jeg har valgt denne film pga Jack Nicholson's fremragende præstation, men også fordi den fastslog Stanley Kubrick's alsidighed som instruktør. Desuden tilførte den også hotel-branchen en ny dimension :))

HamsterenHenning

Den film er og bliver bare genial. Humoren, lydsiden og ikke mindst det vanvittige plot er vanedannende. En film jeg kan se igen og igen.

Henrik

Selv om der er mange fede film det år, så er Raging Bull nu altså den absolut fedeste.

Henninguser/296889

Stemmen faldt på:
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back - Irvin Kershner

Men det var ikke nemt valg, med hele 4 stærke favoritter i den årgang.
Når alt kom til alt, så kunne en stemme til S.W. trilogien bare ikke undgås!

Boblere, sølle promiller bag imperiets sejr er:
The Blues Brothers - John Landis
The Elephant Man - David Lynch
The Shining - Stanley Kubrick
Der også er i en imponerende kaliber.

Kim

Rigtig gode film i 1980, og et svært valg ! Jeg elskede Airplane for dens sindsyge humor, og the Shining er jo en klassiker og en fremragende thriller i topklassen, og jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte med Blues Brothers, som efter min mening er den bedste musikfilm nogensinde lavet !

...men jeg er nød til at give stemmen til Empire Strikes Back, for den film er bare så fed ! Jeg har set den over hundrede gange, og trods den store udvikling indenfor filmskabning i dag, så holder 1980'er sci-fi'en stadig 100% hver gang ! Jeg elsker skuespillerne, jeg elsker slaget på Hoth og jeg elsker især at se the Millinium Falcon folde sig rigtig ud i rumscenerne !!!

Julieuser/395944

Det kan kun være the empire strikes back, en af det bedst film i hele sagen. og en film man aldrig kan se for mange gange.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Deadpool er en slags spoof på superheltegenren - så det er ret svært at se at et mix ikke vil ødelægge begge dele.

6 dage siden
Aneuser/1532890
Aneuser/1532890

Det bliver et spændende bio-år, og jeg synes det var svært at vælge de 5 titler jeg glæder mig mest til, men Jussis Marcoeffekten er nok den jeg gl

1 uge siden
Dal
Dal

Glæder mig så meget til at komme j biografen igen og der er mange af filmene jeg skal se - så de fem jeg endte med at vælge er ikke nødvendigvis de

1 uge siden
Stig

Bliver fedt at se hvordan man for alvor får flettet Lee og Kirbys kosmiske figurer ind i MCU.

1 uge siden
Kent

Den nye 007 står højt på listen, Daniel C's sidste, så den skal ses.
Familien jul skal ses sammen med knægten da han elsker den.

1 uge siden

Aktive debatter