Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1979

Årets bedste film 1979

Sidste chance for at stemme

Stem op!
19
Stem ned!
0
(reset)

Vi er nu nået til den sidste afstemning om film i 70erne, og vi skal have kåret den bedste film fra 1979.

Vietnam-krigen spøgte stadig i kulissen, hvilket blev markeret med den allegoriske Apocalypse Now af Godfather-instruktøren Francis Ford Coppola, som modtog Guldpalmen i Cannes.

Oscar-statuetten for Bedste film gik til skilsmissedramaet Kramer vs. Kramer, og derudover satte Ridley Scott nye standarder for rumgysere med sin ikoniske Alien, der samtidig gjorde Sigourney Weaver til stjerne.

År 1979 udmærker sig også ved en række bemærkelsesværdige komedier. Manhattan er en smuk, åndsbeslægtet opfølger til Annie Hall, 'Being There' havde Peter Sellers i en af karrierens bedste roller, og gutterne fra Monty Python var dejligt blasfemiske i Life of Brian.

Bob Fosses selvbiografiske All That Jazz markerede en moderne type dramatisk musical, mens The China Syndrome blev målestok for senere film om atomudslip.

Endelig er der de internationale produktioner, der tæller den tyske Oscar-vinder 'Bliktrommen' og den russiske, post-apokalyptiske 'Stalker', der er blandt de flottest fotograferede film nogensinde.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tyttels

ALIEN! Fordi den stadig holder 120%

Thomasuser/788040

Uden tvivl Alien.

Sigurney er så bad-ass og ikonisk i den film.

Johan

Det kan der umuligt være spørgsmål til.

In space no one can hear you scream!!!

Cary Grant

I verden er man sig selv nok, hvordan har ens partner det, og barnet, og ender det med skilsmisse, er det skuespillerne, der afgør det. I Kramer mod Kramer er der en alien i apocalypsen, en us film med engelsk fornemmelse for følelser. Det er måske årtiets film.

Jørn

Hvordan kan man overhovedet sammenligne Alien, Apocalypse Now & Life Of Brian? Eller Bliktrommen, Stalker & Being There? Alle er sublime på hver deres måde. Når jeg, efter megen kløen mig i nakken, har valgt Apocalypse, er det fordi den har det hele & lidt til; sort humor, drama, gys & flotte billeder (for ikke at tale om soundtracket).

Jesper Juul Keller

Apocalypse Now, skarpt forfulgt af Life of Brian...

Anie Frølinguser/5094

The China Syndrome var nok den film som jeg synes at var mest oppe i sidst 70'erne

xtooms

Det kan kun være Alien, super fed film de andre siger mig ikke det store, dog er life of brian utrolig sjov ;)

Dannuser/202387

Top 3 er
1: Life of Brian
2: Alien
3: Kina Syndromet

Monty Python er klare vindere. De var mange generationer forud i deres humor, og deres shows kører stadig den dag i dag, fordi det stadig virker. Alle komikere drager inspiration herfra, og selv da man satte Hollywoods elite til at kopiere konceptet (Saturday Night Live), så fungerede det ikke rigtigt.
Life of Brian er også en vigtig film, da den er med til at pille det religiøse hysteri ned. Var denne film lavet om Mohammed var tredje verdenskrig allerede startet. Man ville i hvert fald ikke diskutere tegninger!

Nyd dette klip fra en talkshow reunion i Aspen fra lige før årtusindskiftet. Graham Chapman spiller en hovedrolle, selvom han var død på det tidspunkt!
https://www.youtube.com/watch?v=JpL12ilpDnQ

Alien vil helt sikkert vinde denne afstemning. For mig er den devalueret en kende af Alien 3 og Alien 4. Men sådan er Hollywood jo.
Alien var en fantastisk film, og hev rummets magi frem på det rigtige tidspunkt. Men bliver ikke mindre imponeret af filmen, når man tænker over de små rammer den er produceret i.

Som no 3 Kina Syndromet. Filmen er velskrevet og velspillet, og på mange måder temmelig anti Hollywood.
Den berørte også et vigtigt daværende emne, om sikkerheden i Atomkraft.

Kim

Nu ER jeg jo stor sci-fi fan, så det MÅTTE blive Alien for mig ! (Men jeg ELSKER nu også Life of Brian !)

Alien var banebrydende på mindst to måder : Det var en uforlignelig god gyser, som foregik i det ydre rum, og den havde en kvinde i hovedrollen ! Den satte simpelthen nye standarder for hele to genre, sci-fi og gysere ! En klar vinder ! :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Kim
Kim

...der er givet på forhånd, men jeg håber da, at det spiller rigtig meget ind, at Tom Holland er den mest populære Spiderman nogensinde (det ER han

2 dage siden
Kim
Kim

Det er DÆLME godt nok optimistisk at tro, at MK universet NOGENSINDE ville kunne måle sig med MCU !

2 dage siden
Alexanderuser/26783
Alexanderuser/26783

Hvis et filmunivers skal skabes, så kræver det vel, at film 1 klarer sig rigtig godt?

3 dage siden
Casper

Jeg er ikke kæmpe fan af Tom Hollands Spiderman, og jeg har desværre ikke været specielt begejstret for de to foregående film.

4 dage siden
Casper

Mon ikke det hovedsageligt er et spørgsmål om hvorvidt Sony vil betale nok for at forlænge med Holland. Det er jeg nu temmelig sikker på.

4 dage siden

Aktive debatter