Ny Star Wars-skurk inspireret af Darth Vader

Billeder og karakterbeskrivelser
Entertainment Weekly !
(© Entertainment Weekly)

Kylo Ren. Poe Dameron. BB-8. Og General Hux. Det er nogle af karakternavnene i den kommende Star Wars: Episode VII - The Force Awakens.

Men hvorfor hedder de, som de gør?

Det forklarer instruktøren J.J. Abrams til Entertainment Weekly, som også bringer helt nye billeder fra den imødesete science fiction-fortsættelse.

Finn og Rey
Finn og Rey
Det er helt med vilje, at Abrams ikke har afsløret de to karakterers efternavne. Så kan gisningerne om, hvorvidt der er tale om en Skywalker eller en Skywalker-Solo begynde, men instruktøren vil ikke kommentere på dette. John Boyega spiller Finn, og Daisy Ridley er Rey.

Poe
Poe Dameron
Dameron er efternavnet på Abrams' assistent, Morgan Dameron, og instruktøren forklarer, at det bare føltes musikalsk rigtigt. Angående fornavnet Poe fortæller Abrams: "Vi gennemgik en række navne, og Poe føltes i sidste ende som det rette navn. For nylig mindede én mig om, at min datter har en isbjørn ved navn Poe, og det er nok derfor, det føltes rigtigt. Der var en slags sødme og charme ved det navn." Sødme og charme passer meget godt til Oscar Isaac...

BB-8
BB-8
Den lille droid ligner med sine kurver og mønstre sit navn. Abrams uddyber: "Jeg navngav ham BB-8, fordi det nærmest var onomatopoietika. Det var sådan, han så ud i mine øjne, med 8-tallet naturligvis, og så de to BB'ere." Hvor de andre navne skiftede flere gange undervejs, forblev BB-8 i Abrams' bevidsthed under hele processen.

General Hux
General Hux
Domhnall Gleesons ondsindede karakter er lederen af The First Order, hvilket forklarer stormtrooperen i baggrunden. Instruktøren har dog lidt svært ved at huske navnets oprindelse, men kæder det sammen med en inspirationstur gennem en kirkegård sammen med manuskriptforfatteren Lawrence Kasdan.

Captain Phasma
Captain Phasma
Kultgyseren 'Phantasm' fra 1979 ligger til grund for navnet på Gwendoline Christies skurk. "Phasma navngav jeg på baggrund af Michael Kaplans fantastiske kromkostumedesign," fortæller Abrams. "Det mindede mig om bolden i Phantasm, og jeg synes bare, at Phasma lyder rigtig cool."

Kylo Ren
Kylo Ren
Ren er på samme måde som Darth en titel og ikke et navn. Kylo Ren (Adam Driver) er en del af ordenen Knights of Ren, men hans rigtige navn ligger hen i det uvisse. Til gengæld knytter Abrams på elegant vis sin nye skurk til den ikoniske forgænger: "Filmen fortæller om maskens oprindelse, og hvor den kommer fra, men designet er ment som en henvisning til Darth Vaders maske. [Ren] kender udmærket til det, der kom før ham, og det er en del af filmens historie."

Resten af de nye billeder forestiller gode, onde og velkendte karakterer.

Star Wars: Episode VII

Star Wars: Episode VII

Star Wars: Episode VII

Star Wars: Episode VII

Star Wars: Episode VII får premiere den 16. december.