Cookie- og Privatlivspolitik
9 komedier på farten

9 komedier på farten

Varm op til Fars sygt fede bilferie

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

The Griswolds er snart tilbage i Fars sygt fede bilferie, hvor Clarks søn tager sin familie med på en køretur, der ikke går som forventet. [banner_here]

I den anledning kigger vi på kombinationen mellem komedie- og road movie-genren og anbefaler ni film til landevejen.

Fars sygt fede bilferie får dansk premiere den 13. august.

Planes, Trains and AutomobilesPlanes, Trains & Automobiles (1987)
Steve Martin er den uheldige mand, der tvinges til at rejse med fly, tog og bil sammen med en svært irriterende John Candy. John Hughes komedie-klassiker er ikke bare morsom, men også dejligt rørende.

Dumb and DumberDumb and Dumber (1994)
Jim Carrey og Jeff Daniels skabte komik i topligaen, som de IQ-forladte Lloyd og Harry, der gør landevejene utrygge i forsøget på at aflevere en taske tilbage... Mocking Bird!

Road TripRoad Trip (2000)
Fire unge venner rejser tværs gennem landet for at standse en romantisk katastrofe, men ender selvfølgelig med at støde ind i alverdens - især seksuelt orienterede - problemer.

SidewaysSideways (2004)
Paul Giamatti er genial som den mavesure, fraskilte vinentusiast Miles, der tager på en mandetur med sin mere optimistiske kammerat før dennes bryllup. Alexander Paynes film balancerer smukt mellem underspillet komik og deprimerende øjeblikke.

Little Miss SunshineLittle Miss Sunshine (2006)
En dybt dysfunktionel familie skubber et gult folkevogns-rugbrød afsted med hornet i bund og uden bremser for at deltage i en skønhedskonkurrence for børn. Filmen vandt to Oscar-statuetter og er ligeså finurlig som den er varm.

BoratBorat (2006)
Sacha Baron Cohens alter ego, den kasakstanske journalist Borat, rejser til Los Angeles for at møde Pamela Anderson. Undervejs får den politisk ukorrekte udlænding sat grænseoverskridende fokus på USA’s skyggesider.

The HangoverThe Hangover (2009)
Biografgængere var vitterligt flade af grin, da de mødte The Wolf Pack bestående af Bradley Cooper, Zach Galifianakis og Ed Helms på deres første katastrofale polterabend. Humoren er langt fra moden, men alligevel et slags road trip for voksne... og barnlige sjæle.

Due DateDue Date (2010)
Med tre film på denne liste må man konstatere, at Todd Phillips godt kan lide road movie-formatet. ’Due Date’ er egentligt blot en opdatering af 'Planes, Trains & Automobiles', men humoren mellem Robert Downey Jr. og Zach Galifianakis går bare lidt længere.

We're the MillersWe’re the Millers (2013)
En falsk familie der er ligeså galt afmarcheret som Griswold-klanen, mor Miller, far Miller og deres to charmerende børn, forsøger at smugle en større mængde stoffer over den mexicanske grænse. Resultatet er åndssvagt sjovt.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Fars fede ferier med i opvarmningen.

Og jeg ved at ikke alle er vilde med RV, med Robin Williams - men jeg synes den er hysterisk sjov.

Den sjoveste (læs; mest vanvittige) af dem alle; Rat Race, skal også lige nævnes.

Og så er der jo lige Ud at køre med de skøre....

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

3 timer siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

5 dage siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden
TheDayDreamer

Yes! Endelig fik vi lov at få det første kig på hvad den her 2'er kommer til at byde på - and I gotta say, I like what I'm seeing!

1 uge siden
Rasmus/Musen

Det kan da være, at jeg vil overveje at se serien på et tidspunkt også. Hvis den er så populær for tiden, så kan det næsten kun være godt, ;-).

1 uge siden

Aktive debatter