9 komedier på farten

Varm op til Fars sygt fede bilferie
Billede
(© UIP)

The Griswolds er snart tilbage i Fars sygt fede bilferie, hvor Clarks søn tager sin familie med på en køretur, der ikke går som forventet. [banner_here]

I den anledning kigger vi på kombinationen mellem komedie- og road movie-genren og anbefaler ni film til landevejen.

Fars sygt fede bilferie får dansk premiere den 13. august.

Planes, Trains and AutomobilesPlanes, Trains & Automobiles (1987)
Steve Martin er den uheldige mand, der tvinges til at rejse med fly, tog og bil sammen med en svært irriterende John Candy. John Hughes komedie-klassiker er ikke bare morsom, men også dejligt rørende.

Dumb and DumberDumb and Dumber (1994)
Jim Carrey og Jeff Daniels skabte komik i topligaen, som de IQ-forladte Lloyd og Harry, der gør landevejene utrygge i forsøget på at aflevere en taske tilbage... Mocking Bird!

Road TripRoad Trip (2000)
Fire unge venner rejser tværs gennem landet for at standse en romantisk katastrofe, men ender selvfølgelig med at støde ind i alverdens - især seksuelt orienterede - problemer.

SidewaysSideways (2004)
Paul Giamatti er genial som den mavesure, fraskilte vinentusiast Miles, der tager på en mandetur med sin mere optimistiske kammerat før dennes bryllup. Alexander Paynes film balancerer smukt mellem underspillet komik og deprimerende øjeblikke.

Little Miss SunshineLittle Miss Sunshine (2006)
En dybt dysfunktionel familie skubber et gult folkevogns-rugbrød afsted med hornet i bund og uden bremser for at deltage i en skønhedskonkurrence for børn. Filmen vandt to Oscar-statuetter og er ligeså finurlig som den er varm.

BoratBorat (2006)
Sacha Baron Cohens alter ego, den kasakstanske journalist Borat, rejser til Los Angeles for at møde Pamela Anderson. Undervejs får den politisk ukorrekte udlænding sat grænseoverskridende fokus på USA’s skyggesider.

The HangoverThe Hangover (2009)
Biografgængere var vitterligt flade af grin, da de mødte The Wolf Pack bestående af Bradley Cooper, Zach Galifianakis og Ed Helms på deres første katastrofale polterabend. Humoren er langt fra moden, men alligevel et slags road trip for voksne... og barnlige sjæle.

Due DateDue Date (2010)
Med tre film på denne liste må man konstatere, at Todd Phillips godt kan lide road movie-formatet. ’Due Date’ er egentligt blot en opdatering af 'Planes, Trains & Automobiles', men humoren mellem Robert Downey Jr. og Zach Galifianakis går bare lidt længere.

We're the MillersWe’re the Millers (2013)
En falsk familie der er ligeså galt afmarcheret som Griswold-klanen, mor Miller, far Miller og deres to charmerende børn, forsøger at smugle en større mængde stoffer over den mexicanske grænse. Resultatet er åndssvagt sjovt.