Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Verdens mest uhyggelige film

Afstemning: Verdens mest uhyggelige film

Sidste chance!

Stem op!
25
Stem ned!
0
(reset)

Runde et er afsluttet, og du kan nu deltage i runde to.

De fem heldige vindere blev: Annetski, Charlie Jensen, Annemarie, Dallas og Jacob. Alle vindere har fået direkte besked.

___________________________________________________

Hvad er filmhistoriens mest uhyggelige værk? Det spørgsmål kan du nu svare på i en afstemning over tre runder. Den indledende runde slutter mandag morgen!

Vi har håndplukket 100 vidt forskellige titler til afstemningen, der ikke alle er gysere, men som alle er skræmmende, uhyggelige, rædselsvækkende osv. på hver sin måde.

Men hvad skræmmer dig mest - dæmoner, mordere, hekse, hajer, spøgelser eller noget helt andet?

I hver runde trækker vi lod om 5 x 2 fribilletter plus 2,5 kilo slik.

For at deltage skal du fortælle om dit valg i kommentarfeltet nedenfor 
(sponsoreret af Toms).

Næste runde starter den 22. juni.

OBS: Mange efterspørger 'It' blandt kandidaterne. Eftersom det er en miniserie lavet til tv, er den ikke blandt valgmulighederne.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maj-Brith

FED LISTE for det første. Man er glad for 1 uges ferie lige nu, så man kan blive gyst´ godt igennem igen. Også fedt folk smider andre film som ikke er på listen, i puljen!:)

Nattens Dæmoner (the conjuring)
Pludselig får det < at klappe> en helt anden betydning!

Mama
På trods af den uvirkelige historie, er de der børn, specielt den yngste mega scary og uskyldig

The strangers
Ikke helt overbevisende skuespil, men den er klam fordi der er masker, og der egentlig ikke rigtig sker noget (før til sidst) Men det ligger hele tiden op til gåsehud

Nattevagten
En dejlig klasikker
Dem som ikke syntes den er lidt klam og krummer tæerne bare en lille smule, må være ice-cold eller ha´ spillet lidt for meget Call of Duty

28 days after
Zoombier og verdens undergang har altid et eller andet særligt gyser-rus og tiltrækningskraft!

Jian

Jeg var kun 10 år da filmen kom ud i 2004, og selvom jeg allerede startede med at se gyserfilmen som 5-6 årig, så var jeg slet ikke hardcore nok til at se Saw! Fik intet søvn den nat, og Pinhead (Hellraiser) , som ellers plejede at være mit værste mareridt, var intet i forhold til Jigsaw's sataniske toturlege :)

Jens-Christianuser/894273

Den mangler på listen. Den var fanama' uhyggelig og så stjæler Ringu med arme og ben fra den.

Auser/69064

Alien: Ingen over, ingen ved siden af.

Hvis man skal nævne alle 5 man stemte på, for at være med i konkurrencen; for mig er det [Rec], The Birds, The Strangers og The Village.

Nicolaiuser/658189

Okay. Jeg har filmen, og så på bagsiden, hvor der stod, det var en film. Men det kan jo være, det er forkert og du har ret. Jeg gik bare ud fra, at det de selv skrev på bagsiden af dvd-hylsteret, var korrekt.

avm

1. The Exorcist: Edderkoppen, grøn slim og de mange vanvittige udtagelser, hvor den besatte pige kritiserer både kirken, sin mor og sig selv. En inspiration for mange film.

2. The Woman in Black: Døde børn er altid et skræmmende element i horror, og med den mystiske kvinde i sort er det en rigtig skræmmende omgang. Det er fedt, at filmen lykkedes med at skabe mystik omkring sine horror-elementer.

3. The Orphanage: De døde børn på spansk. Her er der virkelig noget at kæmpe for, hun skal redde sit barn fra samme skæbne som de døde børn med maskerne.

4. Signs: Jeg kan tydeligvis godt lide horror-film, der indeholder skræmte eller døde børn. Den har også et fint alien aspekt

5. Carrie: Al den blod, alle de knuste ungdomsdrømme, det er herligt

Malene Waage

Child's Play: Er helt sikkert den bedste film. Chuckys ondskab er noget helt særligt og selv i de senere film, hvor han i en kort periode beslutter sig for ikke at slå flere ihjel, sker det alligevel og ikke altid med vilje, han er noget helt særligt

The Birds: En dejligt skræmmende klassiker

Alien: Girl-power. Det ukendte er altid ekstra farligt og skræmmende, hvilket den udnytter til perfektion

Carrie: Så kan de bare lære det. En kamp for det at være anderledes.

The Shining: En af mine klare favoritter, og så er det ligemeget, at Stephen King hader filmen. En helt igennem ikonisk film

Casper

For mig var det rigtig nemt at finde de fem film, som rent gyser-mæssig har gjort størst indtryk på mig og er nogle som som jeg kan blive ved med at vende tilbage til. De er alle 5 gysere lavet ud fra, de effekter og det budget man havde da man producerede filmene.
Men der er selvfølgelig også en rangering indenfor de 5 film jeg har valgt. Jeg starter fra 5 til 1.

5: THE SIXTH SENSE - Rigtig fed filme med et unikt koncept - en dreng der kan se spøgelser. Indenfor gyser/thriller genren er denne film et mesterværk. Og hele filmens mystik og uhygge er krydret af fantastisk skuespil af både Bruce Willis og Haley Joel Osment.

4: THE OMEN - En ganske fin, stabil gyser. Det er en lækker blanding af gys og det religiøse - en meget fed kombi. Et kæmpe plus er at det er en særdeles gennemarbejdet film, med masser af lækre scener.

3: THE SHINING - En fantastisk gyser! En af gysergenrens perler - med en formidabel, velspillende Jack Nicholson - som virkelig får det til at løbe koldt ned af ryggen. En film man BARE skal se - "Come out, come out, wherever you are!"

2: ALIEN - En enormt uhyggelig sci-fi gyser, som får en til at sidde længe, helt ude på kanten af stolen. Det er fedt, at man med få midler og meget spartanske specialeffekter, har fået skabt et mesterværk, som tog verden med storm, da den kom på biograflærred. Det bedste af det hele var, at da de begyndte at filme, var ingen af skuespillerne klar over, hvad deres karakterer var oppe i mod. Deres chok da de møder en ALIEN for første gang, er ganske reel. De fik et chok! Fed detalje at have med, næste gang man ser filmen.

1: THE EXORCIST - Dette er efter min mening - gyserfilmen over alle gyserfilm. Dette er gysergenrens GODFATHER og en kultfilm, som har sat standarderne for, hvordan en gyser skal laves. Den blev lavet i en tid, hvor computergrafik og andre hjælpemidler var ikke eksisterende. Alligevel formår de at lave nogle af de ulækreste og mest uhyggelige scener, der nogensinde er lavet på det hvide lærred. Dette er en gyserfilm som man SKAL ses, hvis man bare er lidt til gysergenren. Dette er helt klart den største af de største.

Marc Vedel

Det var svært, men jeg fandt 5:

Child's Play: Det er min fave. En rødhåret dukke med en forkærlighed for knive er jo fantastisk, der er ikke noget, der kan slå Chucky.

The Thing: Ikonisk film, der spiller meget på tanken om, hvor sindssyge en gruppe mennesker kan blive, hvis de er langt væk fra alt og alle. Og så er det åbenbart en gruppe nordmænd, der er skyld i hele miseren, hvilket jo altid er underholdende

Pan's Labyrinth: Et spansk mesterværk, der blander krigshistorie, eventyr og horror elementer på smukkeste vis. Det er nogle skræmmende skabninger, der forekommer i denne film, men set igennem øjnene på en lille pige opnår filmen en smuk eventyrlig stemning, der ophøjer horror-elementerne til filmkunst.

The Silence of the Lambs: Anthony Hopkins er vist kun med i ca. 10 min, men han er så fantastisk skræmmende, at man sidder tilbage med en fornemmelse af, at han er meget mere med. Det er et mesterværk, og noget mere intelligent end de fleste film, der benytter sig af horror-elementer.

The Shining: Bogen er meget bedre end filmen, men de 2 døde tvillingepiger i gule kjoler, der ind i mellem dukker op på gangene er mega effektivt. Blodet fra elevatoren, den døde dame i badekaret og en vanvittig alkoholiker, der jagter sin familie med en økse, gøre denne film til noget helt særligt

Jeppeuser/239213

den mest uhyggelige film jeg har set er Misery, men kunne ikke finde den på listen ???
De fem film jeg valgte er:
The Strangers
Den er uhyggelig fordi det kunne ske in Real life

Saw
Ikke uhyggelig men super fed, og husker da jeg så den til en af de særpriser aftener i holdet i tidernes morgen. Vi var måske 40 da den startede og 10 da den var slut

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.