Nicolas Winding Refn vil overgå Peter Jackson

The Neon Demon bliver optaget i 60 fps
Billede
(© Space Rocket Nation)

Peter Jackson optog sine tre Hobbitten-film i 48 fps (også kendt som HFR), hvilket medførte helt vild detaljerigdom i billederne, men også en vis hjemmevideo-æstetik, der ikke faldt i alles smag.

Nu går instruktøren Nicolas Winding Refn skridtet videre med sin kommende horror-film, 'The Neon Demon', der helt eller delvist vil blive optaget i 60 fps! Det afslører et billede, som en af filmens skuespillere, Jena Malone, har lagt op på sin Instagram-profil.

 

 

Jena Malone has some love to share from set.

Posted by The Neon Demon on Friday, May 15, 2015

 

Hvilket udtryk Refn præcist forsøger at opnå ved HFR, er usikkert, men den danske auteur er ikke bleg for at eksperimentere, og det er ikke utænkeligt, at han vil gå efter en hjemmevideo-stemning som kunstnerisk virkemiddel.

Jackson og Refn er ikke de eneste, der forsøger sig med de mange frames per sekund. James Camerons kommende Avatar-efterfølgere bliver i 48 fps, og Ang Lee indspiller sin næste film, 'Billy Lynn's Long Halftime Walk', i hele 120 fps.

[banner_here]'The Neon Demon' handler om en håbefuld model, Jesse (Elle Fanning), der rejser til Los Angeles, hvor hun møder en gruppe skønhedsgale kvinder, som tager alle midler i brug for at få, hvad hun har.

Filmen har ingen dansk premieredato, men forventes at kunne ses i biograferne i løbet af 2016.