Cookie- og Privatlivspolitik
7 film inspireret af Mad Max

7 film inspireret af Mad Max

Postapokalyptiske ødemarker

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Den første af snart fire Mad Max-film udkom i 1979, og selvom George Millers science fiction-film fik en blandet modtagelse, banede den vejen for en hel række lignende titler.

Efterligningerne inkorporerede det postapokalyptiske univers, hvor autoriteter og ressourcer er en mangelvare, og de foregår i en støvet ødemark befolket af mere eller mindre vanvittige sjæle.

Punk-beklædning, selvkonstruerede våben og heftigt modificerede biler er også faste ingredienser.

Nogle af filmene er direkte kopivarer, mens andre implementerer elementer fra den oprindelige trilogi og mikser dem med deres egen stil. Resultatet er en masse B-film i 1980erne, forsøg på storhed i 1990erne og stilistisk gennemførte værker i 00erne. Vi bringer her et udvalg af film inspireret af Mel Gibson-klassikerne.

Mad Max: Fury Road får premiere den 14. maj.

Megaforce

Megaforce (1982)
En af de mange 80er-film, der henter sin inspiration i Mad Max-universet handler om en elitestyrke i fremtidens anarkistiske verden. Kampvogne og specialkonstruerede motorcykler udkæmper drabelige slag i denne ufrivilligt komiske, billigt producerede actionfilm, hvor især kostumerne hører en anden tid til.

1990: The Bronx Warrors

1990: The Bronx Warriors (1982)
Mad Max-serien inspirerede en række italienske filmskabere til selv at prøve kræfter med den postapokalyptiske punkgenre. En af de mest kendte er '1990: The Bronx Warriors', der fik den danske titel 'Krigerne på hjul', da den (måske lidt overraskende) fik premiere herhjemme i 1984.

The Blood of Heroes

The Blood of Heroes (1989)
Manuskriptforfatteren bag Blade Runner, David Peoples, spillefilmsdebuterer som instruktør af fremtidsfortællingen, der har Rutger Hauer i hovedrollen. Filmen, der fik den danske titel 'Sallows helte', introducerer en brutal sportsgren kaldet jugger og synes mest inspireret af den tredje Mad Max-film, Beyond Thunderdome.

Waterworld

Waterworld (1995)
Storfilmen føles som Mad Max 2 på vandet, hvor en altødelæggende krig blev skiftet ud med smeltede poler, og hvor motorcykler nu var vandscootere. Tidligere Mad Max-efterligninger havde minimale budgetter, men 'Waterworld' gik i den totalt modsatte grøft med et rekordstort budget på 175 mio. dollars. Kevin Costner-filmen blev anset som et flop, som ganske vist spillede sig selv hjem, men aldrig nåede de massive marketingudgifter, hvilket nok var med til at begrænse antallet af postapokalyptiske Hollywood-produktioner de følgende år.

Doomsday

Doomsday (2008)
Særligt 'Mad Max 2' og 'Mad Max: Beyond Thunderdome' bliver tydeligt refereret i Neil Marshalls hyldestfilm om et postpandemisk Skotland, hvor de overlevende har dannet nye grupperinger. Kannibalisme, arenadyste og motorkøretøjer går hånd i hånd i den brutale science fiction-thriller.

The Road

The Road (2009)
Filmatiseringen af Cormac McCarthys mesterlige roman fra 2006 om en far og hans lille søn, der forsøger at overleve i et goldt, fremtidigt USA, er mere afdæmpet og rørende end typiske film i genren, men omverdenens galskab er som direkte pillet ud af Mad Max' verden. Viggo Mortensen og Kodi Smit-McPhee har de hårdt prøvede hovedroller.

Book of Eli

Book of Eli (2010)
Religiøsitet spiller en større rolle i 'Book of Eli' sammenlignet med typiske Mad Max-efterkommere, og der er samtidig en vis inspiration fra japanske samuraifilm at spore. Intet ændrer dog på, at ødemarken, de utilregnelige omgivelser, rivaliserende bander og den evige søgen efter sparsomme ressourcer er hentet fra 80er-forbillederne.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0

The Road? Helt ærligt? Inspireret af Mad max, nej det tror jeg så ik lige??? Det jo grotesk!!!! Mad max er en action film uden andet - the road er et mesterværk. Helt ærligt, kan i virkelig sige den er inspireret af mad max. Come on Mad kino

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Tak skæbne.

2 timer siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Prøv nu at fatte det!!! ILLUSIONEN VILLE BLIVE BRUDT!

2 timer siden
Finn Carl

Jeg så versionen med Peter Ustinov som Poirot, også filmet ombord på den afsatte, ægyptiske Kong Farouks gamle kongeskib på Nilen, som agerede hjul

8 timer siden
Nannauser/649316
Nannauser/649316

En virkelig god film - omend ikke så coronavenlig idet jeg fik lyst til en lille drink og en dans bagefter :-)

17 timer siden
Samueluser/14193
Samueluser/14193

I MCU er der kun én Tony Stark.

20 timer siden

Aktive debatter