Fifty Shades of Grey 2 mangler en instruktør

Sam Taylor-Johnson er ude af fortsættelsen
Billede
(© UIP)

Det kommer måske ikke som den store overraskelse, men nu er det officielt. Sam Taylor-Johnson skal ikke instruere fortsættelsen til Fifty Shades of Grey.

Johnson slog rekorden som den kvindelige instruktør, der har fået den største weekendåbning nogensinde, og hendes film har indtil videre indtjent 559 mio. dollars på verdensplan. Det er med andre ord ikke dårlige resultater, der har fået eks-kunstneren til at forlade 'Fifty Shades Darker'.

Instruktøren afslørede ganske kort før premieren på E.L. James-filmatiseringen, at processen i klipperummet samt de mange kontroverser med forfatteren havde udmattet hende. I dag har hun i en udtalelse til Deadline lagt kortene på bordet:

- Jeg har knyttet bånd og dannet venskaber for livet med filmholdet og især med Dakota og Jamie. Og selvom jeg ikke vender tilbage for at instruere fortsættelserne, ønsker jeg ikke andet end succes for den, der overtager udfordringen.

Filmens stjerner Dakota Johnson og Jamie Dornan har allerede skrevet kontrakt på de kommende film, men er eftersigende begge i forhandlinger om markante lønforhøjelser.

Universal står altså over for flere udfordringer. En ny instruktør skal findes, skuespillernes honorar skal på plads, og samtidig forsøger filmselskabet at lave en holdbar aftale med E.L. James, der ikke blot ønsker at producere, men også at skrive manuskriptet.

Hvis alt falder på plads, ser det ud til, at 'Fifty Shades Darker' begynder optagelserne i 2016 og får premiere i 2017.

Fifty Shades of Grey er stadig aktuel i biografen.