Cookie- og Privatlivspolitik
10 kommende Young Adult-filmatiseringer

10 kommende Young Adult-filmatiseringer

Tidsrejser, vampyrer, engle, overnaturlige evner og kærlighed

Stem op!
10
Stem ned!
0
(reset)

Det er ikke nogen hemmelighed, at film baseret på Young Adult-romaner som Twilight, The Hunger Games, The Maze Runner og Divergent kan føre til succesfulde hits på det store lærred.

Er du også én af dem, som elsker et godt sci-fi, fantasy eller dystopisk univers, så er der heldigvis masser af YA-bøger derude, som bare venter på at blive filmatiseret. Og nogle af dem er allerede undervejs.

Her er en liste over 10 bøger, som du stadig kan nå at læse, inden de rammer biograferne.

Rick Yancey

The 5th Wave skrevet af Rick Yancey

En blanding mellem War of the Worlds, Starship Troopers, og Invasion of the Body Snatchers. I bogen bliver milliarder af mennesker udryddet af fem plager efter en alien-invasion af Jorden. Handlingen udspiller sig omkring teenageren Cassie, der overlever imod alle odds.

Tobey Maguire og den Oscar-vindende producer Graham King (The Departed) producerer den dystopiske thriller med Chloë Grace Moretz i hovedrollen som Cassie.

The 5th Wave får premiere den 25. februar 2016.

 

Ransom Riggs

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children - skrevet af Ransom Riggs

Tidsrejse og mennesker med overnaturlige evner - og nej det er ikke X-Men: Days of Future Past. Den dystre thriller følger 16-årige Jacob Portman, der møder en tidsrejsende pige, og sammen tager de tilbage til 1940, hvor Miss Peregrine bor med en gruppe mystiske forældreløse børn med overnaturlige evner.

Instruktør Tim Burton og manuskriptforfatter Jane Goldman (X-Men: First Class) står for at adaptere bogen til film under den nye titel 'Peregrine’s Home for Peculiars'. På rollelisten ses blandt andet Samuel L. Jackson, Eva Green og Judi Dench, mens hovedrollen Jacob spilles af Asa Butterfield (Ender's Game).

Peregrine's Home for Peculiars får premiere den 3. marts 2016.

 

Laini Taylor

Daughter of Smoke and Bone skrevet Laini Taylor

En sej og selvstændig heltinde, vittig humor, gribende action-sekvenser og selvfølgelig en stærk, tragisk og forbudt kærlighedshistorie. Den blåhårede heltinde Karou forelsker sig i den sexede, dystre og mystiske engel Akiva, men Karous gudfar er en chimaera (en demon), hvis ærkefjender er engle som Akiva.

Laini Taylor har skrevet et manuskript til filmversionen og venter nu blot på, at Universal tager projektet videre i systemet.

 

Andrew Smith

Grasshopper Jungle - skrevet af Andrew Smith

'Grasshopper Jungle' er sværd at beskrive på få linjer, men skåret helt til benene handler bogen om teenageren Austin Szerba, der er involveret i et uheld, som spreder en tophemmelig virus. Efterfølgende forvandles beboerne i den lille by Ealing i Iowa til store farlige monster-lignende dyr.

Den britiske instruktør Edgar Wright (Shaun of the Dead), som heldigvis ikke er helt uvant med langt-ude-plots, har sagt ja til at lave filmversionen.

 

Julie Kagawa

The Immortal Rulesskrevet af Julie Kagawa

I fremtiden er verden blevet raseret af The Red Lung Virus, og vampyrer er kommet frem af deres skjul, så de kan regere samfundet og leve af de sidste mennesker, der er tilbage. Hovedpersonen Allie må vælge imellem sikker død eller selv at blive vampyr.

Filmprojektet over bogen 'Immortal Rules' har navn efter trilogiens titel ’Blood of Eden’. Manuskriptet er skrevet, og filmen skal produceres af Sigurjon Sighvatsson, men indtil videre er der ikke fundet en instruktør.

 

Marie Lu

Legend skrevet af Marie Lu

I en dystopisk fremtid er USAs vestkyst blevet til ’the Republic’, en nation som er i konstant krig. June er et militært vidunderbarn, der er født ind i en af republikkens mest elitære familier. Day er kriminal og kommer fra et af de fattigste områder. Da deres veje mødes, fører det både til kærlighed og en afdækning af nogle af regeringens mest dyrebare hemmeligheder.

CBS Films har rettighederne til trilogien, og Jonathan Levine skal instruere.

 

Emmy Laybourne

Monument 14 skrevet af Emmy Laybourne

14 børn. Ét indkøbscenter. En million ting der går galt. Sådan lyder opskriften på en bog, hvor naturlige og menneskeskabte katastrofer tvinger 14 skoleelever ind i et indkøbscenter, hvor de må leve uden voksne, mens storme og andre katastrofer skaber kaos udenfor.

Selvom Laynourne har en Hollywood-baggrund som skuespiller og manuskriptforfatter, er det ikke hende selv, der står for at lave filmatiseringen over bogen. Andrew Adamson producerer og Brad Peyton skriver manuskriptet.

 

Pierce Brown

Red Rising - skrevet af Pierce Brown

Fantasy-universet foregår i fremtiden, hvor menneskeheden bosat sig på andre planeter og lever under et kastesystem, der rangerer fra Golds på toppen og Reds i bunden. Minearbejderen Darrow er nederst i hierakiet, men forsøger at infiltrere toppen, så han kan ødelægge den indefra.

- Den næste Hunger Games… en Hollywood-klar historie med masser af action og spændning, lyder det fra Publishers Weekly. Det er derfor ikke den store overraskelse, at bogen filmatiseres. Marc Forster skal instruere filmen.

Leigh Bardugo

Shadow and Bone skrevet af Leigh Bardugo

’Shadow and Bone’ foregår i det fiktive Ravka, der på mange måder minder om det tsaristiske Rusland, blot med overnaturlige elementer. Da tingene spidser til for bogens heltinde Alina Starkov laver hun en ’Tris’-ligenende forvandling fra ydmyg, svag og stille forældreløst barn til en person med en utrolig styrke og en overnaturlig kraft, hun ikke anede, hun havde i sig.

Bogen må kunne et eller andet, for den har fanget opmærksomheden fra David Heyman, produceren bag Harry Potter-franchisen, som nu vil bringe historien om Alina til det store lærred.

 

Sabaa Tahir

An Ember in Ashes skrevet af Sabaa Tahir

Tahirs debutroman foregår i et brutalt fantasy-univers, der har visse ligheder med det antikke rom. Historien blander politik, revolution, fordomme, uretfærdighed og naturligvis kærlighed. Laia er en lærd pige, der udgiver sig som værende slave for at hjælpe en oprørsgruppe med at redde hendes bror. Elias er en storslået kriger på vej mod hæder.

Bogserien er endnu ikke udkommet, men en vis hype har allerede sikret en filmatisering med producerne Mark Johnson og Haroon Saleem (Narnia) tilkoblet projektet.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rikke Prikke

Uuuuhhhh I har glemt min favorit bogserien som også bliver filmatiseret. Bogserien Fallen som handler om udødelig kærlighed og engle skrevet af forfatteren Lauren Kate.

Juliane

Har læst de fleste af dem :D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

3 dage siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

3 dage siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

3 dage siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

5 dage siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

6 dage siden

Aktive debatter