Cookie- og Privatlivspolitik
22 bud på næste års Oscar-film

22 bud på næste års Oscar-film

Vi kigger et år frem

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

Den 87. Oscar-uddeling er netop overstået, og vi kan allerede nu begynde at se frem mod den 88. ceremoni.

Vi tillader os derfor at kigge det næste års biograftitler i kortene og komme med 22 bud på mulige oscar-kandidater. Det er selvfølgelig rene gætterier, da vi ikke har set en eneste af filmene, men hvor intet vover…

The Hateful EightThe Hateful Eight 
Quentin Tarantino har det med at blive nomineret for sine manuskripter, og selvom den første respons på det lækkede manus ikke var særlig positiv, bør man ikke afskrive en kommende Tarantino-western. Om filmen så også kan give Channing Tatum lidt Oscar-kærlighed, får vi at se.
Dansk premiere den 12. november 2015


The RevenantThe Revenant 
Årets Oscar-vindende instruktør Alejandro Gonzales Inarritus næste film er en ambitiøs periodefilm med bjørne, hævn og ødemarkens barske realiteter på menuen. At filmen fotograferes af Emmanuel Lubezki og har Tom Hardy og Leonardo DiCaprio i hovedrollerne, skader heller ikke ligefrem chancerne.
Dansk premiere den 21. januar 2016

Joy
David O. Russells tredje samarbejde med Jennifer Lawrence og Bradley Cooper lyder som oplagt Oscar-materiale. Den autentiske historie om Joy Mangano, der imod alle odds skabte et imperium ved at opfinde The Miracle Mop, har desuden Robert De Niro på rollelisten.
Dansk premiere den 7. januar 2016

St. James PlaceBridge of Spies
Et historisk drama af Steven Spielberg baseret på autentiske begivenheder under Den kolde krig og med Tom Hanks i hovedrollen. Tjek på alle Oscar-parametre.
Dansk premiere den 15. oktober

Me and Earl and the Dying Girl 
Sundance-vinderen om en ung filmskaber, der bliver venner med en syg klassekammerat. Filmen distribueres af Fox Searchlight Pictures, der i år havde Birdman og The Grand Budapest Hotel på repertoiret. Tåreperseren er med andre ord i gode hænder, når prissæsonen starter.
Afventer premieredato


Woman in GoldWoman in Gold
Helen Mirren spiller hovedrollen i et drama, der ligner årets Philomena. Vi følger en ældre kvindes samarbejde med en yngre mand (Ryan Reynolds) om at undersøge fortidens synder - denne gang et kunsttyveri under Anden Verdenskrig.
Afventer premieredato

Steve Jobs
Manusforfatter Aaron Sorkin (The Social network) kan noget med mediemoguler, og selvom Danny Boyles kommende Steve Jobs-portræt har haft en svær opstart, kan man ikke helt afvise en nominering til Michael Fassbender som Apples skaber.
Afventer premieredato


SufragetteSuffragette
Meryl Streep... det navn er nærmest nok i sig selv. Men det historiske drama om kvindernes kamp for stemmeret har desuden Helena Bonham Carter og Carey Mulligan på rollelisten. Med andre ord: en sikker kandidat!
Dansk premiere 24. september

Spotlight 
Den sande fortælling om dengang avisen The Boston Globe afslørede en kæmpe misbrugsskandale indenfor den katolske kirke, har Mark Ruffalo, Michael Keaton og Rachel McAdams på rollelisten. Det ser allerede nu prisværdigt ud.
Afventer premieredato


MacbethMacbeth 
Endnu en Fassbender-film, men denne gang også med Oscar-darlingen Marion Cotillard som alletiders skurkinde, selveste Lady Macbeth. Shakespeare er aldrig et dårligt bud på lidt Oscar-hype.
Dansk premiere den 3. december

The Danish Girl
Eddie Redmayne spiller rollen som verdens første transkvinde, danske Einar Wegener, i en film instrueret af Tom Hooper (Kongens store tale). Det lugter da af Oscar!
Afventer premieredato

Downsizing
Fem ud af seks af Alexander Paynes film er blevet Oscar-nomineret. Så hvorfor skulle 'Downsizing' med Matt Damon og Reese Witherspoon være en undtagelse... også selvom den eftersigende er en satirisk science fiction-film.
Afventer premieredato


TrumboTrumbo
Bryan Cranston spiller manusforfatteren Dalton Trumbo, der blev blacklisted under McCarthy-tiden. Dramaet om et mørkt kapitel i Hollywoods historie lyder oplagt til en nominering.
Afventer premieredato

Black Mass
I Scott Coopers (Crazy Heart) autentiske film spiller Johnny Depp en Mafioso, der begynder at hjælpe FBI for at komme nærmere sin bror - spillet af Benedict Cumberbatch. Tunge kræfter med potentiale.
Dansk premiere den 15. oktober

Snowden
Oliver Stone er ikke, hvad han har været. Men med whistlebloweren Edward Snowden (Joseph Gordon-Levitt) som materiale samt en amerikansk premieredato midt i prissæsonen kan man håbe, at ’Snowden’ gør sig værdig.
Afventer premieredato

The WalkThe Walk
Endnu en Jospeh Gordon-Levitt-film og igen med en autentisk historie som grundlag. Robert Zemeckis instruerer spillefilmsversionen af den Oscar-vindende dokumentar Man on Wire, og selvom kupfilmen ligner en genrefilm, kan det sagtens blive akademi-venligt.
Dansk premiere den 15. oktober


In the Heart of the seaIn the Heart of the Sea
Ron Howards filmatisering af begivenhederne, der inspirerede 'Moby Dick', har Chris Hemsworth i hovedrollen. Sømænd, kæmpe hvaler og naturens luner lyder lige i øjet til næste års prisfest.
Dansk premiere den 10. december

Irrational ManIrrational Man
Man siger, at Woody Allen rammer plet med hver anden film. Sidste film var Magic in the Moonlight, der ikke blev en ny Blue Jasmine, så det giver kun mening at se frem til 'Irrational Man', der bl.a. har Joaquin Phoenix i hovedrollen som en mand i eksistentiel krise.
Afventer premieredato

The Queen of Katwe
Oscar-vinderen Lupita Nyong'o spiller hovedrollen som en teenager fra Uganda, der træner til verdensmesterskabet i skak. David Oyelowo (Selma) spiller den anden hovedrolle i Disneys drama. 
Afventer premieredato

99 Homes99 Homes
Andrew Garfield spiller bygningsarbejderen Dennis Nash, som tvinges til at arbejde for manden, der satte ham på gaden, for at tjene penge til sin familie. Et drama om økonomisk ydmygelse i stil med den Oscar-nominerede House of Sand and Fog fra 2003.
Dansk premiere den 5. november


LegendLegend
Den Oscar-vindende manusforfatter Brian Helgeland instruerer Tom Hardy i en dobbeltrolle som identiske tvillingegangstere, der terroriserer London i 1950erne og 60erne... Kan Hardy få en dobbelt Oscar-nominering?
Dansk premiere den 19. november

The Light Between Oceans
Et isoleret australsk ægtepar redder et lille spædbarn fra at drukne, og begivenheden åbner deres øjne for resten af verden. Blue Valentine-instruktøren står bag, mens Michael Fassbender (igen), Rachel Weisz og Alicia Vikander medvirker.
Dansk premiere den 21. januar 2016

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
agneta

De to er jeg mest glad for.

Altså at se Leo igen på stor skærmen i ret anderledes film rolle i "The Revenant"og "The Hateful Eight" af Quetnin Tarantino,håber den bliver god!

Er blevet træt af Joaquin Phoenix og hans prætentiøs personlighed.

Maria

"The Hateful Eight" er jeg også ret sikker på vil blive anerkendt til Oscar 2015. Tarantino laver altså gedigne, solide film!

Hvis "The Revenant" er god, håber jeg altså virkelig, VIRKELIG at Leonardo endelig kan få den skide Oscar. Kom nu, please, manden ofrede sit liv for Kate Winslet i Titanic, for pokker!

Personligt vil jeg gerne se filmen "Joy", mest fordi jeg elsker J-Law, men vi må se om den ender med at blive Oscar-materiale.

Jeg har ikke helt tiltro til "In the Heart of the Sea", men det er nok mest fordi jeg betragter det meget som et eventyr og jeg synes nu oftest at Oscar belønner de socialrealistiske film mest.

Hvis "Steve Jobs" er en mere vellykket biografi af the man himself, er jeg sikker på den har potentiale.

"Spotlight" lyder spændende. "Macbeth" tror jeg nu ikke helt på, men hvorfor ikke? "The Danish Girl" lyder tilpas kontroversiel til at Oscar komiteen vil elske den. "Snowden" siger lidt sig selv, hvis den har tilpas meget kant, CitizenFour vandt jo for bedste dokumentar i år. "Irrational Man" er jo som I selv nævner en Woody Allen film og hvis det passer med ca. hver anden film, ja så er chancen der helt sikkert.

Resten har jeg ikke hørt nok om til at kunne give et kvalificeret bud på om de har potentiale.

Tanjasl

at læse sådan en onsdag formiddag og en ting eller to at se frem til!

Mickey

Mange fantastiske film i vente! :D
Kan ikkse sige hvem min favorit er, men jeg er sgu himmelhenrykt over at se, at Michael Keaton har fået en ny rolle i en storfilm :)

Anonymuser/0

Synes sjældent man bliver specielt overrasket over hvilke film der bliver oscarnomineret, så længe der står at filmen er Drama (eller Thriller) så skal den sgu nok vinde noget, men det bliver da interessant at se hvilke(n) film der får Oscars opmærksomhed i år !

Camillauser/138272

Jeg glæder mig.

Simon

Martin Scorseses næste film Silence synes jeg også er værd at nævne, selvom den, som flere andre på listen, stadig er i gang med at blive filmet og man kan derfor ikke være helt sikre på at de når at blive færdige til at komme i de amerikanske biografer inden årets slutning.
Det sker hvert år at film man regnede med ville blive færdige, må udsættes et helt år. Eksempler er Foxcatcher og Gravity, som begge måtte udskydes til året efter.

Stine Teglgaard

... og forestil dig så, hvis Daniel Day var blevet ombord!

Men ja, som du skriver, er Silence lidt for usikker mht. premieredato pt., så den kom ikke med i denne omgang.

MVH Stine

PS: KÆMPE TILLYKKE MED SEJREN - HATTEN AF FOR OSCAR-EKSPERTEN!!!
http://www.kino.dk/nyheder/2015/02/vinderne-af-tip-13-oscar-konkurrencen...

Simon

Det er ikke kommet af ingenting. Jeg brugte to dage på at studere obskure statistikker. De er en vigtig guideline. Der var dog en vigtig statistik der blev brudt i år, da Birdman vandt uden at være nomineret for redigering. Det er første gang siden Ordinary People i 1981 at en film har overkommet det. Men enhver statistik bliver brudt på et tidspunkt, så man skal lade være med at være slave af statistik.

CINEMANDRUP

Der er så mange på denne liste, så har vakt interesse i mit filmhjerte. Det bliver et godt år.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.