Susanne Bier skal instruere Tom Hiddleston

Roman af John le Carré bliver til miniserie
Billede
(© Les Kaner)

Tiderne skifter. Nu skal enhver instruktør med respekt for sig selv stå bag en tv-serie, og denne gang er det Susanne Bier, der skal prøve internationale kræfter med formatet.

Forlægget er John Le Carrés spionroman 'The Night Manager' fra 1993 om den tidligere soldat, Jonathan Pine, der, via sin nattevagt på et luksuriøst hotel, blandes ind i spionaffærer. Den slags der naturligvis inkluderer dobbeltspil og  mord.

Pine skal spilles af Tom Hiddleston, og Hugh Laurie har fået rollen som magtfuld våbenhandler.

Miniserien, der produceres i samarbejde med BBC One, bliver Susanne Biers første tv-serie, og den Oscar-vindende instruktør er naturligvis begejstret for opgaven. 

- Det her er virkelig et drømmeprojekt for mig. Jeg har længe haft stor lyst til at lave tv, og nu får jeg lov til at arbejde med et af de mest spændende tv-projekter på det internationale marked. 'The Night Manager' er uden sammenhæng den største og mest udfordrende produktion, jeg nogensinde har været involveret i, og jeg kan slet ikke vente med at komme i gang.

Susanne Bier er dermed den anden danske instruktør, der på det seneste er præsenteret som instruktør af en international tv-serie. Lige før jul blev det afsløret, at Janus Metz Pedersen (Armadillo) skal instruere et kommende afsnit af 'True Detective'.

'The Night Manager' forventes at få tv-premiere i 2016. Susanne Biers nye spillefilm, En chance til, får biografpremiere denne uge.