Cookie- og Privatlivspolitik
Preview 2015 - Danske film

Preview 2015 - Danske film

21 film fra Danmark

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

Mange spår 2015 til at blive et suverænt biografår med film som Star Wars, Bond-filmen Spectre og Avengers 2 på vej. 

Men det er ikke kun de amerikanske titler, der gør 2015 interessant. Dansk film går også en stærk sæson i møde, og der er både komedier, krigsfilm, dramaer og fantasy på programmet.

Klik på titlen for at læse mere om filmene. 

En chance til © Rolf Konow

En chance til
Oscar-vinderen Susanne Biers drama med Nikolaj Coster-Waldau som en politibetjent, der stjæler et barn fra et junkiepar, sætter etiske dilemmaer på dagsordenen. 

Min søsters børn og guldgraverne © Mikkel Elbech

Min søsters børn og guldgraverne
Hele familien kan se med, når Onkel Erik og børnene tager på skattejagt i Canada. Men to skurkagtige guldgravere er også på sporet af skatten.

Mænd & høns © Rolf Konow

Mænd & høns
Anders Thomas Jensens første film som instruktør siden Adams æbler i 2005 er en komedie med Mads Mikkelsen og David Dencik som to brødre, der sætter sig for at finde deres familie.

Steppeulven © Nikola Predovic

Steppeulven
Biografi om lyrikeren Eik Skaløe, og hans dannelsesrejse, inden han danner rockgruppen Steppeulvene. Instrueret af manden bag Flammen & Citronen.

Albert © Disney Pictures


Albert
Seneste animerede filmatisering af Ole Lund Kirkegaards børnebogsrepertoire handler om den klodsede Albert, der drager på eventyr for at blive ballonskipper.


Mennesker bliver spist © Susanne Mertz

Mennesker bliver spist
Erik Clausens nye film er en drama-komedie om en aldrende automekaniker (Clausen selv), der forsøger at skjule begyndende demens for sin kone (Bodil Jørgensen).

9. april © Kenneth Nguyen

9. april
Pilou Asbæk er på rollelisten i dette drama om den dag, Danmark blev besat af Tyskland, og hvor en gruppe soldater forsøgte at holde invasionsmagten fra døren i Sønderjylland. Manuskriptforfatteren Roni Ezra debuterer som spillefilmsinstruktør med '9. april', der skrives af Tobias Lindholm (Kapringen).

Skammerens datter © Jiří Hanzl

Skammerens datter
Filmatisering af første bog Lene Kaaberbøls populære fantasyserie om en pige, der kan få andre mennesker til at tilstå deres synder ved at kigge dem dybt i øjnene. Forvent en vaskeægte eventyrverden fra fordums tider.

Idealisten © Christian Geisnæs

Idealisten
Politisk drama af Christina Rosendahl (Supervoksen) baseret på virkelige hændelser om journalisten Poul Brink (Peter Plaugborg), der graver i en sag om atomvåben på Grønland, som trækker tråde til landets mest magtfulde mænd og helt til toppen af den amerikanske regering.

Frederikke Aspock © DFI

Rosita
Trekantsdrama med Jens Albinus og Mikkel Boe Følsgaard som far og søn, der begge arbejder i fiskeindustrien. Da faren introducerer sin nye kæreste, den 26-årige filippinske Rosita, vender det op og ned på deres tilværelse, og snart bliver sønnen tilmed lidt for glad for sin nye, unge mor. Frederikke Aspöck (Labrador) instruerer.

Lang historie kort © Per Arnesen

Lang historie kort
Dansk svar på en Woody Allen-film, der følger en gruppe venners op- og nedture i jagten på romantisk forløsning. Jens Albinus, Trine Dyrholm og Mille Lehfeldt er blandt navnene på rollelisten.

I dine hænder

I dine hænder
Romantisk drama om sygeplejersken Maria, der tager med en uhelbredeligt syg patient på en rejse gennem Europa. Peter Plaugborg og Lisa Carlehed spiller de to nye bekendtskaber.

Guldkysten © SF Film

Guldkysten
Et dystert kapitel i dansk historie afdækkes i periodedramaet Guldkysten. Søfareren Wulff (Jakob Oftebro) drager til Afrika i 1836 - lige efter slaveriets ophør - blot for at finde, at intet er, som han havde forventet. Daniel Dencik har før beskæftiget sig med rejser på havet i dokumentarfilmen Ekspeditionen til verdens ende, men dette er hans første fiktionsfilm som instruktør.

Comeback © Martin Dam Kristensen

Comeback
Anders W. Berthelsen spiller en standup-komiker, hvis karriere er i ruiner. Sarah-Sofie Boussnina (Fasandræberne) spiller hans teenagedatter, der vender op og ned på hans tilværelse, og Natasha Arthy (Fighter) instruerer.

Krigen © Per Arnesen

Krigen
Manden bag Kapringen instruerer Pilou Asbæk som en hjemvendt soldat, der bliver anklaget for en krigsforbrydelse for en handling i Afghanistan, som skulle redde hans sårede kammerat.

Kollektivet © Henrik Petit

Kollektivet
Thomas Vinterberg følger op på Jagten med en skildring af sin egen opvækst i 1970erne og 80erne med Ulrich Thomsen og Trine Dyrholm som akademikerparret, der etablerer et kollektiv nord for København.

Klovn Forever © Joachim Ladefoged

Klovn Forever
Casper Christensen og Frank Hvam er klar til flere unoder i rollerne som deres alter egoer i efterfølgeren til den succesrige Klovn: The Movie fra 2010.

Instruktøren Kasper Barfoed © DFI

Sommeren '92
Det danske fodboldlandsholds EM-sejr i 1992 står stadig som et sportsligt, nationalt højdepunkt. Ulrich Thomsen spiller landstræneren Richard Møller Nielsen i en ny fiktionsfilm af Kasper Barfoed (Kandidaten), der går bag landsholdet i perioden omkring slutrunden i Sverige.

Far til fires vilde ferie © Karina Tengberg

Far til fires vilde ferie
Andet kapitel i den genstartede serie af familiefilm, hvor Jesper Asholt spiller Far, og Kurt Ravn er Onkel Anders. Familien tager på ferie ved Vadehavet, men kommer i problemer, da Far anklages for at have begået indbrud i et luksussommerhus.

Sorgenfri © Christian Geisnæs

Sorgenfri
Årets eneste danske gyser er en fortælling om en familie, der må stå sammen, da en mystisk virus breder sig i byen. På rollelisten finder man bl.a. Troels Lyby og Mille Dinesen.

Nøgle hus spejl © Christian Geisnæs

Nøgle hus spejl
Ghita Nørby oplever lige nu succes i Bille Augusts Stille hjerte, og til næste år spiller veteranen en ældre kvinde, der flytter på plejehjem med sin syge mand. I instruktørstolen sidder Michael Noer, som også iscenesatte Nordvest.

Nye film om Hodja fra Pjort, Krummerne, 'Alle for tre' samt filmene 'Nr. 7' og 'Nicolas og Elverdronningen' er i øvrigt også på vej, men har ikke fået premieredatoer endnu.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sassouser/438190

Har set:
En chance til 3*
Mænd og høns 3*
Mennesker bliver spist 5*
9. april 3*
En lang historie kort 3*
Krigen 3*
Under sandet

Skal se:
Sommeren 92
Kollektivet
Klovn forever
Under sandet

mette

Alle Film

Linda Ørnfeldtuser/195090

Vil helt sikkert se Skammerens datter med min egen datter da hun har anbefalet bøgerne.

Kollektivet skal også ses. Elsker Vinterberg.

Comeback skal også ses. God skuespiller ham Bertelsen.

Guldkysten fordi jeg ikke kender til historien omkring vores tidligere kolonier.

I dine hænder fordi jeg arbejder i plejebranchen. God måde at vedligeholde sin empati og for at gentage at man gør en forskel i sådan et arbejde.

Mennesker bliver spist da det er svært at tackle begyndende demens i familien og også her kan man evt tage nogen ting til sig rent fagligt.

Idealisten er lidt en outsider. Historien er jo fortalt før dvs journalister som bliver ved med at grave den gode historie frem. Kommer nok lidt an på anmeldelserne.

Og ellers er nogle af de andre film nok udemærkede så måske bliver det til flere danske film.

Glæder mig til et godt år 2015.

Thomas

Hvor 2014 var et lidt sløjt år for danske film, ser 2015 ud til at blive et fantastisk år for danske film.

-En chance til.
-Mænd og høns.
-Steppeulven.
-9. april.
-Idealisten.
-Guldkysten.
-Comeback.
-Krigen.
-Kollektivet.
-Klovn Forever.
-Sommeren 92.

Om jeg får set alle 11 kan kun tiden vise, de får jo stærk konkurrence fra Hollywood, men de ser i hvert fald interessante ud.

Jonas

Klart skal jeg da se:

- En chance til
- 9. april
- Skammerens datter
- Guldkysten
- Krigen
- Sorgenfri

Ellers er der nogle wildcards rundt omkring på listen.

Glæder mig :)

Allan

92 filmen samt Far til fire og min søsters børn

heino

hvilken dannelsesrejse i Steppeulven?

eik var en forhutlet junkie.

har kendt Peter plaugborg siden 90erne,men forudser flops i 15.

Mads

Wow, et stærkt år!! :D Jubii, for dansk film! Jeg skal temmelig sikkert se følgende:
1. En chance til
2. Mænd og høns
3. Steppeulven
4. 9. april
5. Skammerens datter
6. Idealisten
7. Guldkysten
8. Krigen
9. Kollektivet
10. Kloven Forever
11. Sommeren '92
12. Nøgle hus spejl

CINEMANDRUP

Mænd & Høns. Trænger aldeles til en ny klassiker i bedste stil med blinkende lygter og håber og tror, at denne kan give os nye citater, figurer og handlinger at more os over.

Jacob

Dansk film står stærkt, hvilket 'Fasandræberne' er et klokkeklart bevis på, og ser især frem til 'Mænd & høns', '9. april' og 'Skammerens datter'. En som 'Idealisten' synes jeg virker tør og kedelig, men den har da sikkert et publikum.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Men flot klippet sammen af Johan Albrechtsen

1 dag siden
Jørgen

Det lyder meget spændende.

2 dage siden
Yasmin

Det kan på ingen måde være nemt, men er stolt af at han tager et bevidst valg. Mere af det! Desuden er han skøn og sjov alene.

2 dage siden
Lars Michael

Jeg har altid sagt for sjov, at Mads Mikkelsen minder meget om Poul Reinhardt HVORFOR DET ville nogle sige.

4 dage siden
Morten

Det kommer Rian heller ikke til. Ingen i Disney har tiltro til ham, på nær Kathleen Kennedy og hun er på vej ud.

6 dage siden

Aktive debatter