Hobbitten 3 - de første anmeldelser

"En værdig efterfølger til Ringenes Herre"
Billede
(© Warner Bros.)

De første anmeldelser til Hobbitten: Femhæreslaget er begyndt at vise sig online, og der er tale om en overvejende positiv respons fra de udenlandske kritikere.

Filmen, der afslutter Peter Jacksons monumentale Tolkien-værk, er årets mest ventede og byder på en krig af episke proportioner.

Men hvad siger anmelderne om filmen? Vi har samlet citater fra en række toneangivende medier.

Empire Magazine (4/5 stjerner)
- En passende afslutning på Jacksons prequel-trilogi og et triumferende farvel til Middle-earth. Som færdigt værk virker 'Hobbitten' som en værdig efterfølger til 'Ringenes Herre', selvom den aldrig helt træder ud af dens skygge.

Total Film (4/5 stjerner)
- Debatten vil fortsætte om, hvorvidt 'Hobbitten' behøvede at blive delt i tre film, men Peter Jackson har færdiggjort sine seks film om Middle-earth uden at tabe bolden: en af de største filmiske bedrifter.

Slant (3/4 stjerner)
- Jackson spiller i sidste ende på sine styrker ved at orkestrere dynamiske action-sekvenser, der begejstrer i kraft af sine detaljer, men også blænder ved sit æstetiske design.

The Guardian (3/5 stjerner)
- 'Femhæreslaget' gentager sandsynligvis ikke den Oscar-høst, som tilfaldt konklusionen af Jacksons første Tolkien-trilogi, men sandheden er, at den er lige så underholdende som hver af de fem film, der er kommet før den.

TimeOut London (3/5 stjerner)
- Hvis du har nydt 'Hobbitten' indtil videre, så kan du forvente en fest. Men hvis du håbede på noget ekstra eller anderledes denne gang - måske et gran af ærlige følelser - så er 'Femhæreslaget' måske ikke helt tilfredsstillende.

HitFix
- Hvis den ('Hobbitten: Femhæreslaget', red.) er den mindre søskende til den enorme bedrift, som 'Ringenes Herre' var, så må det være sådan. Den går stadig meget længere, end hvad de fleste filmskabere ville forsøge, og hvis dette er slutningen på Middle-earth, så er jeg glad for at være her og se den.

The Hollywood Reporter
- Det sidste besøg i Middle-earth er det mest rendyrket underholdende.

Variety
- Resultatet er trilogiens mest medrivende episode, den hurtigste (med sine forholdsvis skarpe 144 minutter) og også den mørkeste.

The Wrap
- De 144 minutters spilletid viser Jacksons værste tendenser: Æoner-lange kampscener, sjuskede og abrupte beslutninger, verdensfjerne romancer, ikkerytmisk komisk timing og, som noget nyt i denne sammenhæng, tålmodighedskrævende fan-service.

Hobbitten: Femhæreslaget får dansk premiere den 10. december.