2 Disney-film får premieredato

Sæt kryds i kalenderen
Billede
(© Walt Disney Animation Studios)

Når animationsfilmen Big Hero 6 får premiere i starten af 2015, har Disney valgt at holde resten af året fri i de danske biografer. Mickey Mouse-firmaet arbejder nemlig på fuldt tryk med to andre animationsfilm.

Walt Disney Animations Studios har offentliggjort, at man kan se frem til filmene 'Zootopia' og 'Moana' i 2016. Det fortæller The Hollywood Reporter.

Byron Howard skal instruere 'Zootopia', der handler om ræven Nick Wilde, der har den helt store drøm om at blive noget stort. Desværre ender han  på flugt, da han bliver beskyldt for kriminalitet. Instruktørens cv tæller Disney-filmen To på flugt, der blev en kæmpe succes.

'Zootopia' vil tage udgangspunkt i et univers, som kun består af dyr. To på flugt-instruktøren forklarer, at han gerne vil give publikum en oplevelse af mere realistiske dyr, hvilket skulle komme til udtryk i karakterernes måde at agere på. 

Disney-veteranerne Ron Clements og John Musker skal instruere og skrive manuskriptet til den anden animationsfilm, 'Moana'.

Kender du ikke de to mænd ved deres navn, så vil du helt klart vide, hvem de er via deres arbejde. De to herrer har nemlig stået bag klassiske Disney-film som Den lille havfrue, Aladdin og Mesterdetektiven Basil Mus.

Zootopia får premiere den 30. juni 2016 i de danske biografer, mens 'Moana' får premiere den 23. november 2016 i USA.