David Fincher får karrierens største åbningsweekend

Gone Girl og Annabelle antænder det amerikanske biografmarked
Billede
(© Columbia Pictures)

Weekenden blev den bedste i oktober nogensinde i de amerikanske biografer takket været David Finchers Gone Girl og gyseren Annabelle.

’Gone Girl’ debuterede med 38 mio. dollars, og det var ny rekord for en film af David Fincher. Panic Room åbnede i 2002 med 30 mio. dollars, og The Curious Case of Benjamin Button åbnede med 27 mio. i 2008.

Ben Affleck, der spiller filmens ene hovedrolle, oplevede desuden en af karrierens bedste resultater. Ikke siden Daredevil fra 2003, som åbnede med 40 mio. dollars, har den dobbelte Oscar-vinder opnået økonomiske succes i samme størrelsesorden. Afflecks største debut er fra 2001, hvor Pearl Harbor åbnede med 59 mio. dollars.

Succesen var båret af gode anmeldelser og det velkendte forlæg i form af Gillian Flynns bestseller. 60 % af publikum var kvinder, og hele 75 % af publikum var 25+.

Men 'Gone Girl' var ikke alene om at skabe strålende resultater. 'Annabelle' fulgte lige i hælene med 37 mio. dollars, og 51 % af publikum var under 25 år. Gyseren har kun kostet 6,5 mio. dollars at producere.

'Annabelle' er et spin-offThe Conjuring, og universet ligner mere og mere en ny gyser-franchise. Særligt hvis næste års The Conjuring 2 formår at fastholde publikums interesse.

Filmene på den amerikanske Top 10 indspillede tilsammen 138,5 mio. dollars. Det er 24 % bedre end samme weekend sidste år, hvor Gravity ellers debuterede med 56 mio. dollars.

Gone Girl og Annabelle får dansk biografpremiere i løbet af oktober.