6 ting vi har lært af den nye Avengers 2-trailer

Mulige spoilers - hvis vi gætter rigtigt
Billede
(© Disney Pictures)

Traileren til Avengers: Age of Ultron udkom i morges, en uge før den oprindeligt var planlagt til. Vi har kigget traileren efter i sømmene og fundet frem til seks ting om den kommende superheltefilm, som vi ikke vidste eller havde set i forvejen.

1. Tonen
På samme måde som Empire Strikes Back var mørkere end Star Wars, virker 'Avengers: Age of Ultron' til at være den alvorlige efterfølger til en temmelig humoristisk etter. Holdets indbyrdes forhold synes igen at være et tema, og deres egoer er nok atter kilden til problemerne. Se bl.a. Thor løfte en forsvarsløs Tony Stark fra jorden.

Avengers: Age of Ultron

Avengers: Age of Ultron

2. Robot-feber
Marvel kan godt lide robotter og alt med panser. Det viser de igen i traileren, som både indeholder et kig på en ufærdig Ultron (klogt at skjule hans endelige form til filmen eller de senere trailers), og så ser vi for første gang den såkaldte Hulkbuster, som er en specialbygget Iron Man-rustning. Men hvorfor slås de to? Er Hulk kommet under en eller anden skurks kontrol, som Loke praktiserede i den første film? Eller er det Iron Man, der har vendt sig mod den mørke side?

Hulkbuster

Hulkbuster (tegneserie)

3. Andy Serkis som Ulysses Claw?
Til at begynde med fandt vi ud af, at Andy Serkis var med i filmen i en eller anden form for motion capture konsulentrolle. Så fandt vi ud af, at han også ville få en regulær rolle. Nu afslører traileren det første glimt af skuespilleren, og hvis ikke vi tager meget fejl, spiller han Ulysses Klaw, inden han transformeres til superskurken Klaw.

Andy Serkis

Klaw

4. Presset Bruce Banner
I de fleste glimt, vi får af Hulk i sin menneskeform som Bruce Banner, er han mildest talt temmelig presset. Om det er på skovbunden iført bar overkrop efter en forvandling eller i Avengers' quinjet med et tæppe over. Derudover får vi flere glimt af ham i grøn form som Hulk, bl.a. i kamp med Hulkbuster.

Bruce Banner

5. Nye superkræfter afsløret
Quicksilver og Scarlet Witch er nye tilføjelser til universet, og vi ved endnu ikke, om de opererer på den ene eller anden side af loven. Noget tyder på, at de i hvert fald i dele af filmen arbejder sammen med Ultron, da traileren afslører alle tre i samme lokale. Samtidig vises deres superkræfter i fuldt flot med røde energiudladninger fra Scarlet Witchs hånd og blå fartstriber efter Quicksilver.

Scarlet Witch

Quicksilver

6. Hydra?
I Captain America: The Winter Soldier viste S.H.I.E.L.D. sig fra sin mindre flatterende side, og man kunne forestille sig, at 'Avengers: Age of Ultron' bygger videre på plottet om nazi-organisationen Hydra. Størstedelen af traileren er nemlig fyldt med high-tech rekvisitter og smadrede storbyer, mens den del, hvor vi ser en borg og Captain America sparke en dør, foregår i kulisser mere lig dem, vi kender fra kaptajnens egne solofilm. Måske borgen i traileren er et Hydra-gemmested? Og måske er Captain America på sporet af flere hemmeligheder, der kan lede videre til næste film i Marvel-universet?

Captain America

Hvilke dele af traileren har du bidt mærke i?

Avengers: Age of Ultron får premiere den 23. april 2015.