Vinder 'Foxcatcher' en Oscar?

Ny teaser til 'Foxcatcher' og Oscaranalyse
Billede
(© Annapurna Pictures)

Markedsføringen af 'Foxcatcher' er så småt kommet i omdrejninger, og senest er nedenstående teaser dukket op med et indblik i den kommende film. En film der umiddelbart ser ud til at have næste års Oscar-uddeling midt i sigtekornet.

'Foxcatcher' sætter nemlig kryds i mange af de felter, som Oscar plejer at elske, såsom...

1. Baseret på en sand historie.
Schindlers Liste, Mit Afrika, Braveheart. Oscar-akademiet elsker en sand historie... eller i hvert fald en filmversion af en sand historie. 'Foxcatcher' fortæller den sande historie om den olympiske bryder Mark Schultz, der havde et anstrengt forhold til sin sponsor John du Pont. Du Pont endte med at slå Marks bror ihjel.

2. Gør pæne skuespillere grimme.
Bare spørg Charlize Theron om hendes Oscar-vindende rolle i Monster eller Nicole Kidman om hendes kæmpe næse i The Hours. Det virker. Både Channing Tatum og Steve Carell gemmer sig under nogle proteser og tykke lag makeup. De er tydeligvis gjort grimme, hvilket kan gøre en forskel. 

3. Smid en mental lidelse ind i historien.
Intet suger Oscar til sig som en interessant mental lidelse. Silver Linings Playbook, A Beautiful Mind, Rain Man. Skøre i bolden på hver deres charmerende måde. I 'Foxcatcher' er John du Pont skizofren med mord til følge. Knap så charmerende, men en mental lidelse er en mental lidelse. 

4. Hyr en instruktør der har Oscar-flair
Moneyball fik seks Oscar-nomineringer. Capote fik fem og vandt en. Disse to film er de eneste, Bennet Miller har instrueret udover den kommende 'Foxcatcher'. Han kan statistisk set ikke lave en film, uden at den bliver Oscar-nomineret.

5. Oscar-toner på lydsiden
Mychael Danna scorede en Oscar for sin musik til Life of Pi, og det er ikke umuligt, at han gør det igen med soundtracket til 'Foxcatcher'.

6. Annapurna-faktoren
Sidst men ikke mindst er filmen produceret af Megan Ellisons filmselskab Annapurna Pictures, der siden 2011 har produceret otte film. Fem af dem er blevet Oscar-nomineret.

Og så igen. 'Foxcatcher' har hverken Meryl Streep eller Daniel Day-Lewis på rollelisten, så hvem ved, om den bliver en Oscar-magnet?

Vi bliver meget klogere, når Foxcatcher får premiere den 22. januar 2015.