Cookie- og Privatlivspolitik
'Løvernes konge' er Disneys bedste film

'Løvernes konge' er Disneys bedste film

Vindere af afstemning og konkurrence er fundet

Stem op!
24
Stem ned!
-2
(reset)

Vinderen er fundet. 6.133 kino.dk-brugere har stemt, og resultatet er klart. 'Løvernes Konge' er den bedste Disney-klassiker! Simba og co. vandt en overbevisende sejr med hele 41% af stemmerne.

Den fulde liste ser således ud.

1 - Løvernes konge
2 - Skønheden og udyret
3 - Frost
4 - Den lille havfrue
5 -Tarzan
6 - Askepot
7 - Aladdin 
8 - Mulan
9 - To på flugt
10 - Peter Pan

Vinderne af vores store Disney-konkurrence er også fundet.

Alle, der skrev en kommentar om, hvad de stemte på og hvorfor, deltog i lodtrækningen om tre bunker af Disney-godter.

De heldige vindere blev Elif, Britta og Mitchi. En stak Disney DVD'er, et soundtrack til 'Frost' og to fribilletter til 'Maleficent' er på vej med posten. Stort tillykke!

Lion King

Resultatet af afstemningen er ikke overraskende. 'Løvernes konge' betragtes af mange som den flotteste håndtegnede film nogensinde. Musikken vandt to Oscars, og plottet er inspireret af en af de største fortællinger nogensinde: Shakespeares 'Hamlet'.

Hvem får ikke kuldegysninger i starten, når solen rejser sig og et afrikansk kor begynder på 'Circle of Life'? Eller når flokken af gnuer vælter ned af skrænten mod lille Simba? Eller under slow motion kampen mod Scar i flammehavet? Eller, eller, eller...

'Løvernes konge' udkom i 1994 og blev verdens bedst sælgende film det år. Til dato har den indtjent 5,4 milliarder kr. og er dermed også den mest indbringende håndtegnede animationsfilm nogensinde.

Disney troede efter sigende slet ikke, at den ville klare sig så godt. De havde satset meget større på 'Pocahontas', som blev tegnet på samme tid af studiets A-hold.

Er du tilfreds med afgørelsen? Hvilke scener fra 'Løvernes Konge' giver dig flest kuldegysninger?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Uden den var der aldrig blevet lavet så mange fremragende disney film.

Jimmy

Skønheden og Udyret slår Løvernes Konge med flere km. Efter min mening..

iben

Stemte selv på den, men er meget forundret over at Robin Hood ikke var på listen, for det er efter min mening Disneys aller bedste film til dato. Er selv 17 og ser den med min kusine på 5 og min mor og mormor, og aller synger med på de velkendte sange, og alle kan forstå historien, selv om det er på forskellige dybder.
MEN elsker som sagt også Løvernes konge, den kommer bare først efter Robin Hood i mit hjerte.

Maria

Enig med at Løvernes Konge er virkelig fantastisk, men er uenig i resten af resultatet. Frost er overvurderet efter min mening.

Christina Lausen

Jeg kunne ikke være mere enig! Jeg elsker den film, og ser den stadig nogen gange når nostalgien melder sig. Mine børn skal helt klart vokse op med de gamle klassikere, og specielt Løvernes Konge.

Jeg er vild med musikken, humoren, de sørgelige, det smukke ja det hele!

Kaj

Selvfølgelig er løvernes konge nummer 1. Det kan man næsten sige sig selv.

Thomas

Jeg er enig i "Løvernes konge".

Men Junglebogen burde være nr. 2 på listen. Så det er trist at den slet ikke er med på listen. Filmen er lavet på en tid hvor man ikke havde den teknik som man har nu. Derfor er det imponerende hvor flot den er tegnet.

Man havde computeren til hjælp da man lavede "Løvernes konge". Men den er stadig en flot film. Især er musikken fantastisk.

S. Rico

Jeg er dog langt fra enig i at det er den bedste. Hvilke scener fra 'Løvernes Konge' giver dig flest kuldegysninger? Ingen - men jeg gabte mange gange undervejs. For det er efter min mening en af de mest kedelige Disney film i "nyere" tid.

Mettembuser/941288

Alle film på listen er selvfølgelig gode film, men overser man ikke film som Junglebogen, Dumbo og Snehvide? bare fordi de er gamle, er det klart nogle af de bedste film Disney har produceret. Ud fra listen er det tydeligt at folk har stemt på de nyeste.

Niclas

Altså det er suverent Løvernes konge der er Disneys mest kendte og elskede film nogen sinde, det er en tidløs historie baseret på et af Shakespeares mesterværker, og udført til perfektion.

jeg er dog ikke enig med nr. 2 på listen, personligt synes jeg at Skønheden og Udyret er en rigtig god film men jeg finder dog at folk overvurderer den, jeg mener at Frozen burde have haft 2 pladsen, fordi lige nu er det den mest populære Disney film, den har også givet os nogle meget stærke hovedpersoner, især de kvindelige, ikke at sige at Belle fra Skønheden og Udyret ikke var en stærk kvindelig hovedperson, for ikke at snakke om Mulan og Merida fra Brave, men Elsa og Anna fra Frozen er alle de stærke kvindelige hovedroller kombineret og perfekt udført, Frozen gør også op med nogle af Disneys typiske genretræk, ikke at det ikke er blevet gjort før, men igen det er blevet perfekteret. Frozen har også gået frem og tilbage i produktionen i årtier, og man kan virkelig se det på den gode måde.

Jeg mener selvfølgelig stadig at Skønheden og Udyret har en plads på toppen af listen men mener bare ikke at den skulle være så højt oppe

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jacob

Kejseren dør i Episode VI. Det har J.J. Abrams været ude og sige efter den store afsløring.

1 time siden
Antaeus

Nu kender jeg ikke nogle af bøgerne, men hvis man henholder sig til filmuniverset, altså de forrige Star Wars film og især Ep.

6 timer siden
Kasper

At kejseren overlevede er udforsket i ret mange roste EU bøger, og kan næppe betragtes som en hovsa løsning.

6 timer siden
Antaeus

At være den nye "The Force Awakens" (Star Wars) ser jeg ikke som en stor fordel - jo, sammenlignet med hvad der er kommet af Terminator film efter

6 timer siden
Kekkeruser/733889
Kekkeruser/733889

Jeg er klar og haft haft hejst lakridspibe siden, at jeg så den første gang <3 ;) :D

8 timer siden

Aktive debatter