Cookie- og Privatlivspolitik
X-Men-filmene - bedst til værst

X-Men-filmene - bedst til værst

Seks superheltefilm rangeret

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Fra 1800-tallets oprindelseshistorie over 1960ernes politiske slagsmål til fremtidens mutantbekæmpelse.

X-Men-filmene spænder vidt og bredt, og hvor fokus i nogle af filmene er på hele gruppen af superhelte, har den mest elskede af dem alle, Wolverine, fået to solooptrædener.

I forbindelse med premieren på den syvende (!) film i serien, X-Men: Days of Future Past, hylder vi superhelteserien ved at rangere de seks foregående værker fra værst til bedst.

Er du enig i vores placering? Stem på din favorit og skriv din mening i kommentarfeltet forneden.

6. X-Men Origins: Wolverine (2009)
Wolverine-karakteren er så populær, at han sagtens kan bære en film alene. Så problemet for dette første ene-eventyr for Hugh Jackman var nok især, at instruktøren Gavin Hood inkluderede alt for mange andre mutanter og mistede sit fokus i processen. Oprindelseshistorien lykkes bedst i scenerne mellem Wolverine og Sabretooth, og det kunne man sagtens have bygget en hel film op omkring.

X-Men Origins: Wolverine

5. X-Men: The Last Stand (2006)
Brett Ratner overtog instruktørstolen fra Bryan Singer til den tredje X-Men-film, men han mistede den "menneskelige" historie til fordel for effektjageri. Flot er det, når Magneto flytter Golden Gate-broen, og der er flere overraskelser undervejs, men i forhold til sine forgængere føles 'The Last Stand' som en tam afslutning på en trilogi.

X-Men: The Last Stand

4. The Wolverine (2013)
Heltens anden solofilm er samtidig den direkte forgænger til 'Days of Future Past' (se bare slutningen af filmen). 'The Wolverine' tog et af de mest anerkendte tegneserieplot og kogte det ned til seriens mest fokuserede kapitel. Ninjaer, sølvsamuarier og en drabelig kamp midt i filmen mellem sværd og kløer hjælper ligeledes på underholdningsværdien.

The Wolverine

3. X-Men: First Class (2011)
Selv uden Hugh Jackmans Wolverine i en hovedrolle formåede X-Men-serien at levere. Matthew Vaughns prequel satte i stedet kulissen for venskabet og den senere uenighed mellem Professor X og Magneto, og med 1960erne som baggrundstæppe var parallellerne til Martin Luther King Jr. og Malcolm X umulige at tage fejl af.

X-Men: First Class

2. X-Men (2000)
Ikke siden Tim Burton genstartede Batman-myten i 1989 var en superheltehistorie blevet taget så seriøst - og med så stor succes. Bryan Singers 'X-Men' banede vejen for den moderne superheltefilm med 'Spider-Man', The Dark Knight-trilogien og 'The Avengers' som direkte efterkommere, og dens balance mellem action, rappe replikker og spændende karakterer er ramt helt perfekt. Universet føles dog mindre helstøbt end den endnu bedre toer.

X-Men

1. X2: X-Men United (2003)
Selvom 'X-Men' (2000) har betydet mere for superheltegenren, er efterfølgeren en bedre film. Den udfolder de oprindelige karakterer, præsenterer et par nye (deriblandt den forrygende Nightcrawler) og sætter racespørgsmålet på spidsen gennem William Strykers mutantudrensende skurk. Alt i alt er det mere af det gode fra etteren uden nogen af svaghederne.

X2

X-Men: Days of Future Past er aktuel i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Gustav

Bedst til værst:

X-men 2
X-men First Class
X-men
X-men Origins: Wolverine
The Wolverine
X-men The Last Stand

Mickey

Ingen af disse film er dårlige, de er alle gode.

"Origins Wolverine" var måske ikke så vellykket som de andre film, men verdens sejeste og mest badass superhelt har hovedrollen, så den er stadig mega god.
"The Wolverine" er bedre når det kommer til historien, og det fedt med en helt ny historie osv.

"First Class" er virkelig god, da den fokuserer på de originale x-men, hvilket man har manglet. derud over, er det også spændende at det foregård i 60´erne.

"X-Men 1" er ikke den bedste i rækken, men det er den første, og en film jeg -og mange andre- som barn virkelig så frem til. Alle forventningerne blev infriede!

"X-Men 2" er i min optik den bedste film i rækken, hovedsageligt på grund af plottet. Det er virkelig fedt at man får lov at se det sted hvor Wolverine blev slabt, og man møder Stryker osv. Samtidig arbejder x-men og brotherhood sammen for første gang, hvilket også er ret fedt at opleve. Plus, man bliver præsenteret for en af de mest interessante karakterer i x-men-universet: Nightcrowler!

"X-Men 3" er heller ikke den bedste i rækken, men den er slet ikke dårlig. Den er måske ikke ligeså spændende som de to foregående i denne trilogi, men det var afslutningen på en lang og episk kamp, og med det vilde slag til sidst, som kulminerer da Wolverine bliver nødt til at slå Jean/Phoenix ihjel, fordi kun han har evnerne til det.

Synes de allesammen er virkelig gode, og jeg synes sgu det er svært at udpege den dårligste, da de hver især besidder noget der er fedt.

Så længe Wolverine spiller hovedrollen, skal det nok blive en god film :D

DaviMi

1) X-men: First Class
2) X-men
3) X2
4) X-men Origins: Wolverine
5) The Wolverine
6) X-men: The Last Stand

First Class er ikke bare min favorit inden for X-men, men nok en af de film jeg har set flest gange i nyere tid. Handlingen, skuespillet, skurkene ... det hele er i top. Min søster kan ikke fordrage de originale X-men-film, men har ligesom mig set den flere gange.

Jeg forstår ikke folks had mod den første Wolverine-film og glæde for den nye. Jeg syntes den første var hel fin underholdning og fik forklaret en dejlig masse ting omkring Wolverines fortid, mens den nye bare var alt, alt, alt for meget Japan (og robotten var i mine øjne direkte tåbelig). Det eneste gode ved den film (der har fået den op på min 5.plads) var dens optakt til næste!!!

- som bliver det bedste nogensinde og jeg har glædet mig alt for meget til, siden jeg hørte om den. Jeg er meget skuffet over ikke at kunne komme til gallapremiere med den, men glæder mig helt fantastisk meget til på onsdag at se det, der formentlig bliver min årets film og den bedste mutantfilm af dem alle.

Ah, og kan lige godt lide begge de to første X-men-film, så der satte jeg bare etteren først, fordi den startede det hele inden for filmuniverset. Og Last Stand er ... frygtelig ...

P.s.
Min billet kalder den nye film X-men 5 ... det synes jeg, er en anelse finurligt.

Wayne

X-men 5, er egentlig logisk.

De to Wolverine er jo Origins - og altså ikke rene X-Men film.

Og man har jo netop valgt at First Class er en prequel, hvor man anderkender de første 3 - og altså smelter figurerne sammen i den 5. film.

Thomas

Det er svært at vælge den bedste af X2 og First Class men det må blive X2 simpelt hen fordi Wolverine er med i den, og ikke bare i en cameo. Hans cameo i First Class var dog genial.

Af de værste ville jeg bytte om på X-Men Origins: Wolverine og Last Stand. Ja der blev begået en del fejl i X-Men Origins: Wolverine (alene titlen) The Merc with a Mouth without a Mouth, og flere mutanter end i X-Men. Men Last Stand fulgte op på X2 og bragte Dark Pheonix på banen, for at gøre hende til Magnetos håndlanger (tamt). Filmen dræbte Scott, Charles og Jean/Pheonix og stjal Magneto og Mystics kræfter (forbrydelse mod mutantligheden).

Jeg håber at Days of Future Past ender allerøverst på listen om en uge.

Daviduser/323939

så ser man vist aldrig at han dør, men bare at Wolverine og Storm (mener jeg) finder hans brille på sten.. Og ingen superhelte dør jo aldrig rigtigt - det fik Superman smadret..

Ménner

1. First Class (er sjældent blevet så positivt overrasket over en film)
2. X2
3. X1
4. Wolverine
5. X3 last stand
6. X-men origins: Wolverine (synes at folk generelt er for hårde ved den. En underholdende popcorns-film. Og Hugh gør op for meget af handlingen :) )

Kim

Jeg vil nok også placere X2 øverst, hvis jeg SKULLE rangere dem... men jeg er enig med Rico, at jeg faktisk synes de er omtrent lige gode, på hver deres måde. Jeg elsker i hvert fald dem alle, og ingen af dem falder ved siden af resten. Men hvis jeg SKULLE rangere, så ville det ikke være efter samme målestok som de fleste herinde, tror jeg... jeg indrømmer det gerne; selvom der skal være en god historie, så kikker jeg nok LIDT mere efter effekter og action generelt...*suk*... er nok adrenalinjunkie et eller andet sted... hehe !
1. X2
2. X1
3. X3: Last Stand
4. Wolverine1
5. X4: First Class
6. Wolverine 2

Og hvis folk skulle spørge, hvorfor Wolverine 2 er sidst på min liste, så er svaret; der sker altså bare for lidt i den film efter min smag, og der er for FÅ andre superpersoner involveret !

Jeg er iøvrigt helt enig med Shah B.: Jeg tror også at Days of Future Past bliver den nye konge ! ;-)

Antaeus

Alle er klassefilm jeg er meget glad for, min rangering:

1. X2
2. X-men
3. X-men: First class
4. X-men origins: Wolverine
5. X-men: The last stand

Jeg har endnu ikke set Wolverine.

S. Rico

Der er ingen "værst" af diss 6 forrygende X-Men film. Jeg er dog enig i, at de tre bedste er X-Men 1, 2 og 5.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

aullia

365 Days/DNI

Download Film ➡ https://t.co/NrpIozNrXp?365sexDays=Danz

4 timer siden
aullia

Download Film ➡ https://bit.ly/3gc65FJ

4 timer siden
aullia

Download Film ➡ https://bit.ly/3gc65FJ

4 timer siden
aullia

365 Days/DNI

Download Film ➡ https://t.co/NrpIozNrXp?365sexDays=Danz

4 timer siden
aullia

Download Film ➡ https://bit.ly/3gc65FJ

4 timer siden

Aktive debatter