Cookie- og Privatlivspolitik
Viggo Mortensen langer ud efter Hobbitten-filmene

Viggo Mortensen langer ud efter Hobbitten-filmene

Aragorn bryder sig ikke om fantasy-filmenes brug af CGI

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

For 11 år siden spillede dansk-amerikanske Viggo Mortensen den sværdsvingende Aragorn i Peter Jacksons Ringenes Herre-trilogi. Siden har Jackson sendt to Hobbitten-film på markedet til mere afdæmpet kunstnerisk og kommerciel succes.

Viggo Mortensen giver sit bud på, hvorfor Hobbitten-filmene ikke fungerer helt så godt som 'Ringenes Herre'. Han udtaler til The Telegraph:

- Altså, Peter har altid været en teknik-nørd, men lige så snart han havde muligheden med den teknologiske udvikling, så han sig aldrig tilbage. I de første film er der Rivendell og Mordor og en slags organisk fornemmelse med skuespillere der spiller sammen og rigtige landskaber. Det er mere grynet.

- Den anden film begyndte allerede at blive for højtsvævende til min smag, og i den tredje film var der en masse special effects. Den var grandios og det hele, men det, der var raffineret i den første film, tabtes mere og mere i den anden og tredje film.

- Nu, med de to Hobbitten-film, er det sådan, men bare tidoblet.

Dansk-amerikanerens udtalelser er ikke en egentlig kritik, men mere et stille udtryk for personlig smag. Ikke desto mindre er der noget om snakken, for Hobbitten-filmen har mange special effects.

Peter Jackson har, som Mortensen også gør opmærksom på først i citatet, altid været besat af teknologi og effekter, helt tilbage fra sine tidlige splatterfilm, så det føles som en naturlig vej at gå for instruktøren.

Hobbitten: Femhæreslaget får premiere den 10. december.
 
Er du enig i Viggo Mortensens betragtninger om 'Hobbitten'?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Bilbo kan opleves i dobbelt så mange billeder pr. sekund
7 år siden

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ambarussa

Jeg vil give Viggo Mortensen ret - historien er blevet ofret på teknologiens alter! Jeg er personligt taknemmelig for at Ringenes Herre filmene blev lavet på et tidspunkt hvor teknologien ikke er så udviklet som den er i dag - hvis Jackson havde haft den samme teknologi som han har i dag tror jeg ikke filmene var blevet så gode som de er.
For Peter Jackson vil bruge hver eneste muglihed han kan få for at bruge effekter og CGI, noget som Hobbitten filmene i den grad lider under (selv Legolas's hest var lavet i CGI, for gods sake!) - og man kan altså bare mærke at manuskriptet er blevet skabt under en eller anden effekt-mani.

Bare fordi man kan, betyder det nødvendigvis ikke at man skal.

Kaj

Det virker som om, mange har det indtryk, at man skulle have lavet Hobbitten ligesom Ringenes Herre. Det er jeg ikke enig i. Selvom det foregår i det samme univers, bliver verden fremført på to vidt forskellige måder i bøgerne. Ringenes Herre er meget virkeligt og på en måde realistisk (man føler næsten, at det godt kunne have foregået). Hobbitten derimod virker derimod mere som et eventyr (selv bogen minder lidt om disney).

Jeg er enig, Ringenes Herre ville ikke kunne tåle lige så meget CGI, for det ville tage noget af hey-måske-er-det-her-sket-i-virkeligheden-stemningen.

Men CGI'en giver Hobbitten-filmene noget eventyr og lidt barndom. Desuden så er 'fareniveauet' også lidt lavere i Hobbitten - man føler aldrig rigtig, at Bilbo eller dværgene omkommer.

Kurt

Ja måske har Viggo Mortensen ret, men efter min smag er filmene stadig fremragende. Jeg fokuserer på eventyret bag samt fortællingen, og lader mig så rive med af fantasien.

På den måde er filmene geniale og jeg ser frem til at den sidste del kommer i biffen til jul!

CINEMANDRUP

Viggo rammer hovedet på sømmet i sine udtalelser. Jeg elsker Peter Jackson, men ægtheden føler jeg ikke, at han har ramt ved Hobbitten, som han gjorde ved Ringenes Herre. Vi mangler den rette stemning i Hobbit værkerne, men at opdele Hobbitten i tre film var måske også lidt for meget overkill.

Hobbitten er da en udemærket film og selvfølgelig skal vi omfavne CGI i så store værker og en fantasy verden, som ellers vil være svær at skildre. MEN. CGI må ikke overtage i overdrevent brug for så føler vi ikke så meget med karaktererne, men ser det nærmest som en tegnefilm.

Ringenes Herre var et godt eksempel på perfekt brug af CGI og ligemange modeller/sets, for det ses tydeligt. Jeg prissætter alt hvad der kommer fra Jacksons hånd og ser frem til endnu et TinTin eventyr, men jeg håber, at han vil forsøge at adskille de to ting lidt fra hinanden. Selvfølgelig er Jackson en visuel instruktør, men visuel forståes på flere måder end blot CGI. Han har et hold bag sig, som forstår sig på sets/modeller og disse kan virke nok så indlevende.

Spændt på sidste del af Hobbitten, men lad os nu få karaktererne til at skinne og danne rammen for historien fremfor alt for meget CGI.

dippegalantuser/922792

...og det ses desværre også på kvaliteten af filmene, hvor de to Hobittenfilm bare ikke er særligt interessante. Netop fordi at man ved at så meget er CGI, føler man mere at man sidder og ser en tegnefilm end en rigtig film. Det gider jeg ikke.

Det samme kan siges om Pirates-serien, hvor CGI'en også helt har overtaget den gode historie.

Det er gabende kedeligt og umådeligt uinteressant.

S. Rico

Og det nytter ikke noget at forsøge at holde fast i fortiden med næb og kløer.

Da tonefilmen i sin tid blev opfundet, syntes mange også, at det gik ud over kunsten. Og det samme igen, da farvefilmen kom til verden.

Det er så op til den enkelte instruktør at benytte - og udnytte - de teknologiske muligheder, der er.

Anonymuser/0

Jeg er på nippet til at sige det er skammeligt hvad Peter Jackson har gjort ved så fine værker. Hvad skal vi med overdreven grafik hvis hverken stemning eller nerve rammer rigtigt. Ægtheden, ærligheden og vedkommenhed mangler fuldstændigt.

Ann-Britt

Jeg er ikke enig. Personligt har jeg kun set del 1, af Ringenes Herre.
Jeg synes, at der i Ringenes Herre blev lagt alt, alt for meget vægt på de - GAB - kedelige kamp scener :)
Læste bare hen over dem, da jeg læste bøgerne i sin tid.
Så måske derfor har jeg været vild med de to første dele (og frygter den sidste skal skuffe helt vildt) af Hobitten.

Jacob

De to Tårne er efter min mening klart den bedste i Ringenes Herre trilogien, men Eventyret om Ringen er rigtigt nok mere afdæmpet. Peter Jackson er en visuel instruktør, men det virker som om han desværre har tabt målet af syne. Tror dog ikke han vil se sig tilbage, og derfor han perfekt til Tintin som er en 100 % computergeneret verden.

Anonymuser/0

Det er dog en smagssag, om det gavner filmen med en masse cgi/special effects.
Synes personligt at Two Towers var den bedste ligesom del 2 i Hobbitten nok også ender som favorit !
Groft sagt var Eventyret om ringen en smule kedelig og lang tid om at komme igang og synes også det var gældende for En uventet rejse !!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

aullia

365 Days/DNI

Download Film ➡ https://t.co/NrpIozNrXp?365sexDays=Danz

45 minutter siden
aullia

Download Film ➡ https://bit.ly/3gc65FJ

52 minutter siden
aullia

Download Film ➡ https://bit.ly/3gc65FJ

53 minutter siden
aullia

365 Days/DNI

Download Film ➡ https://t.co/NrpIozNrXp?365sexDays=Danz

57 minutter siden
aullia

Download Film ➡ https://bit.ly/3gc65FJ

1 time siden

Aktive debatter