Cookie- og Privatlivspolitik
Tyrkisk film vinder i Cannes

Tyrkisk film vinder i Cannes

Palmerne er blevet uddelt

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

Jane Campions jury (inklusiv Nicolas Winding Refn) har fundet frem til vinderne af de prestigefyldte palmer i et stærkt filmudbud, der dog har manglet den helt stensikre triumf.

Hovedprisen Palme D'Or blev tildelt det tyrkiske karakter-drama 'Winter Sleep' om en tidligere skuespiller, der nu forsøger at drive et hotel i Anatolia.

Festivalens anden mest prestigefyldte pris, Grand prix, gik til Alice Rohrwachers italienske familie-drama 'The Wonders' med bl.a. Monica Bellucci på rollelisten.

Bedste instruktør gik ganske velfortjent til Bennett Miller, der med 'Foxcatcher' har skabt et fejlfrit, knugende drama fra bryder-sportens mørkeste side og samtidig placeret Channing Tatum og Steve Carell i en ny skuespil-liga. Foxcatcher får dansk premiere den 4. december.

Den meget unge, men utroligt produktive Xavier Dolan var med 'Mommy' om endnu et anspændt mor-søn-forhold blevet spået gode chancer i forhold ril hovedprisen, men måtte i stedet dele aftenens tredjeplads (Juryens pris) med filmlegenden Jean-Luc Godard og dennes 'Goodbye to Language'. 'Mommy' er planlagt til at få dansk biografpremiere.

Altid solide Timothy Spall modtog prisen for bedste mandlige skuespiller for sit portræt af maleren JMW Turner i Mike Leighs 'Mr. Turner', og Julianne Moore overraskede ved at vinde Bedste skuespillerinde for David Cronenbergs makabre Los Aangeles-fabel 'Maps to the Stars'.

Mange eksperter havde satset på, at Marion Cotillard ville hente prisen for Dardenne-brødrenes 'Two Days, One Night', der på trods af en del hype endte med at gå tomhændet hjem. 'Two Days, One Night' får dansk premiere senere på året.

Bedste manuskript blev overrakt til russiske Andrei Zvyagintsev for tragedien 'Leviathan', der allerede nu er købt hjem til biografdistribution af Camera Film.

I sidekonkurrencen modtog Viggo Mortensen-filmen 'Juaja' filmkritikernes FIPRESCI-pris, mens den ungarske 'White God' vandt Un Certain Regard-hovedprisen, og svenske Ruben Östlund løb med juryens specialpris for den bidende komedie 'Force Majeure' (tidligere 'Turist'). Sidstnævnte film forventes en vinter-premiere i Danmark. 

Prisen for det bedste ensemble gik til den Gloria-lignende 'Party Girl', der bemærkede sig ved at have instruktørernes egne familiemedlemmer foran kameraet og tilmed scorede sidekonkurrencens eftertragtede Camera D’Or for bedste debutfilm.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Steffenuser/911245
Steffenuser/911245

Da filmen startede og der stod del 1. Tænkte jeg åh nej ikke en film der slutter uden afslutning.

17 timer siden
Carsten Gottliebuser/133896
...
Carsten Gottliebuser/133896

før Guardian of Galaxy Vol. 3 er James Gunn aktuel med Guardian of Galaxy holiday special på Disney+ december 2022

1 dag siden
Jørgen Mathorneuser/394194
Jørgen Mathorneuser/394194

Pænt goddag.

Vi er klar til en ny sæson.

1 dag siden
Anja

Hvadfor en trailer, hvor

1 dag siden
Louiseuser/522285
Louiseuser/522285

Det kan godt være, at der er mange, som har været inde og se filmen "DUNE", men det er med garanti ikke alle, som er gået opmuntrede derfra :/

1 dag siden