Nicolas Winding Refns nye gyser

Danskerens egen 'The Shining'?
Billede
(© Scanbox)

Dansk films enfant terrible, Nicolas Winding Refn, skal måske instruere en rendyrket gyserfilm. Dette skriver Deadline.

'The Bringing' er skrevet af søskendeparret Brandon og Phillip Murphy og blev tilbage i februar opkøbt af Sony Pictures for næsen af andre interesserede filmselskaber.

Ideen bag filmen kommer fra en videooptagelse, som har gået en viral gang verden over. Klippet stammer fra et overvågningskamera på det berygtede The Cecil Hotel i Los Angeles og viser en kvinde ved navn Elisa Lam, der opfører sig mildest talt mystisk og efterfølgende blev fundet død i hotellets vandtank.

Manuskriptet handler ikke om den virkelige tragedie, men tager udgangspunkt i en politimand, der efterforsker et mystisk dødsfald på et hotel.

Refn skulle eftersigende selv have opsøgt dette projekt, hvilket er unormalt for den populære og altid kontroversielle filmskaber, der også er kendt som en stor fan af gysergenren.

Flere medier sammenligner koblingen mellem Refn og 'The Bringing' med dengang, Stanley Kubrick gik målrettet efter at lave en gyserfilm og endte med at lave mesterværket The Shining - en anden hotel-gyser.

Skulle Refn påtage sig opgaven, bliver det spændende at se, om han kan nå Kubriske højder.