Cookie- og Privatlivspolitik
Her er hovedrollerne i 'Skammerens datter'!

Her er hovedrollerne i 'Skammerens datter'!

Vi har mødt pigerne bag Dina og Rosa

Stem op!
22
Stem ned!
0
(reset)

Kino.dk var for en måned siden på besøg under optagelserne til filmatiseringen af Lene Kaaberbøls bestseller Skammerens datter.

Vi fik her lov til at møde pigerne, der spiller rollerne som skammerens datter Dina og hendes veninde Rosa. Men først nu, hvor optagelserne er afsluttet, kan vi afsløre deres identiteter.

Den 12-årige Rebecca Emilie Sattrup spiller Dina, mens den 13-årige Petra Maria Scott har rollen som Dinas veninde Rosa. Begge piger kommer fra København, og mens Petra har medvirket i et par kortfilm, er det Rebeccas første rolle.

Når man står ansigt til ansigt med Rebecca forstår man fuldt ud, hvordan hun landede rollen i et casting-forløb, der tiltrak over 4.000 håbefulde piger. Hun har en unægtelig karisma, et par funklende klare øjne og virker på ingen måde skræmt af at skulle bære dansk films næste store satsning på sine små skuldre.

Vi spurgte Rebecca om castingen:
- Jeg havde læst den første bog, og jeg var især glad for Dina, for hun er så sej. Men da jeg hørte, at der var casting, tænkte jeg: ”Ej, der kommer alt for mange, jeg har ikke en chance”. Så jeg tog ikke afsted. Men så en dag et halvt år efter var jeg til dans, da jeg mødte Karin (casteren, red), og hun spurgte mig, om jeg ville med til en casting. Det sagde jeg ja til, men det var først, da jeg kom derind, at jeg indså, at det var til 'Skammerens datter'. Så jeg endte med at gå til casting i et halvt år og fik rollen som en pige, jeg i forvejen var så vild med, fortæller en storsmilende pige i fuldt kostume.

Rebecca Emilie Sattrup i 'Skammerens datter' - foto Nepenthe FilmRebecca Emilie Sattrup som Dina 

Skammerens datter får dansk premiere den 19. marts 2015 og har desuden Peter Plaugborg, Jakob Oftebro, Søren Malling, Allan Hyde og Maria Bonnevie på rollelisten. Manuskriptet er leveret af selveste Anders Thomas Jensen, og i instruktørstolen sidder Kenneth Kainz (Otto er et næsehorn).

Skammerens datter - foto: Jiři HanzlPeter Plaugborg (Drakan) og Rebecca Emilie Sattrup (Dina)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maria

Jeg går normalt ikke specielt meget op i om hårfarven på film er den samme som beskrevet i bogen, men med det her eksempel er det helt klart mere vigtigt synes jeg. Farven på Dinas hår er jeg ikke særlig tilfreds med, ligeledes med hendes hudtone. Det var ikke sådan jeg havde set Dina, da jeg læse bøgerne. Og med hensyn til Rosa... Der er vist også noget galt.

Med det sagt ender jeg nok med at se den alligevel, da det virkelig er et spændende univers vi har med at gøre :-)

Vakse Viggo

Jeg har set det der var være, Fx Caire i Dødens Instrumenter.
I bogen er hun beskrevet som naturlig rødhåret. Men i filmen ligner hun en, som har fået håret farvet rødt fra et produkt som er købt i Netto.

OCDina

Rosa (Petra) minder mig vildt meget om Cosette fra Les Miserables...... Altså, både som barn og voksen i filmen XD

Jeg er som de fleste andre lidt skuffet over Dinas ikke-sorte hår.. Det bliver lidt ærgeligt hvis de laver fortsættelserne og at hun så ikke **SPOILER** ligner sin far **SPOILER SLUT**

Jeg så nogle piger jeg bedre havde set som rollerne til audition MEN det bliver sikkert helt anderledes når jeg ser filmen.. eller bare ser dem spille et lille stykke- er helt tryg ved valget, for jeg er sikker på at man bare ikke vælger forkerte skuespillere til så forventet en film som denne nu engang er :)

Horsi

Det ser godt ud, men jeg er ikke helt tilfreds med farven på Dina's hår. Jeg glæder mig nu alligevel til at se filmen, jeg håber den lever op til mine forventninger.

Signe_B

Glæder mig som et lille barn! Det var en af de første bøger jeg læste, og den gjorde et kæmpe indtryk på mig, så jeg håber virkelig at filmen lever op til mine forventninger! :-)

Jacob

Nu er både Rebecca og Petra ukendte for den brede befolkning, men tror bestemt de kan være med til at virkeliggøre Lene Kaaberbøls univers. Ser frem til de første levende billeder, så man får en hel klar fornemmelse hvad der i vente i 2015.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lars Michael

En rigtig god og stor dansk skuespiller, som kunne spille rigtig mange forskellige roller.

En stor mand der er væk.

1 time siden
John

Hvorfor kommer den ikke i biffen?

2 dage siden
Ulrikuser/890765
Ulrikuser/890765

The Dark Knight er jo ikke en særlig god film, den er rimelig liniær, benytter billige storytelling greb såsom uforklarlige plot skurken lavede bag

3 dage siden
Shah Bazidas

Hey!

Er der også forpremiere og gallapremiere i København?

4 dage siden
DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

5 dage siden

Aktive debatter