Cookie- og Privatlivspolitik
Hobbitten-karaktererne: Bedst til værst

Hobbitten-karaktererne: Bedst til værst

30 karakterer rangeret

Stem op!
11
Stem ned!
-2
(reset)

I dag udkommer Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark på DVD og Blu-ray, og i den forbindelse har vi rangeret 30 af de vigtigste karakterer fra de to første film i Peter Jacksons trilogi.

Rangeringen sker kun på baggrund af de respektive karakterers optrædener i Hobbitten-filmene, hvilket forklarer, hvorfor Elrond fx er forholdsvis langt nede på listen. Vi har valgt ikke at inkludere Frodo, da han nærmest bare er til stede for at lytte til Bilbos historie.

Er du enig i vores rangering? Skriv i kommentarfeltet forneden.

1. Gandalf
Når man ikke kun er filmhistories bedste troldmænd, men én af filmhistoriens bedste karakterer overhovedet, er man svær at slå af troldmandsstaven. Også selvom Gandalf den Grå i flere perioder befinder sig i periferien af historien.

Gandalf

2. Bilbo
Udviklingen fra flink, men lettere hysterisk hobbit, til handlekraftig helt er forrygende, og Martin Freeman er perfekt som den hårdtprøvede Bilbo Baggins, der må bære store dele af begivenhederne på sine skuldre.

Bilbo

3. Balin
Der findes irriterende dværge, og der findes usandsynligt behagelige dværge. Balin er det ultimative eksempel i den sidste kategori og formentlig den mest sympatiske karakter i hele fortællingen. "His name is Bilbo!"

Balin

4. Thorin
'Hobbitten's svar på Aragorn mangler en del charme, men det er også, hvad der gør den skræmmende ambitiøse og målrettede dværg til en imponerende, og ganske kompleks, lederfigur.

Thorin

5. Gollum
Gåderne i mørket og mødet med Bilbo hører hjemme blandt de filmiske øjeblikke, hvor Hobbitten rent faktisk overgår Ringenes Herre-trilogien. Opskriften er den samme, men den transformerede Sméagol leverer en perfekt blanding af uhygge, raseri og manisk selvmedlidenhed.

Gollum

6. Saruman
I princippet hører han ikke hjemme i 'Hobbitten', men Peter Jacksons tilføjede rådsmøde i Kløvedal er ligefrem med til at udvide troldmandens psykologi og gøre karakteren endnu mere interessant, end det i forvejen var tilfældet.

Saruman

7. Thranduil
Når en elver er et decideret røvhul, er det en forfriskende udvikling fra de noget ferske af slagsen, man blev introduceret for i 'Ringenes Herre'. Thranduil er led, utilregnelig og tilhænger af tortur...

Thranduil

8. Smaug
Indrømmet, vi havde måske større forventninger til den mægtigste af alle drager, men selvom Bilbo og Smaugs mundhuggeri fortsætter i det uendelige, er mødet stadig en udsøgt fornøjelse at være tilskuer til.

Smaug

9. Galadriel
Det samlede råd i Kløvedal er igen med til at løfte karakterer fra 'Ringenes Herre' op på et niveau, der mere end forsvarer deres tilstedeværelse i 'Hobbitten'. Særligt forbindelsen mellem hende og Gandalf er prisværdig.

Galadriel

10. Bard
Elendigheden lyser ud af buemandens øjne, og hans kamp for at holde sin familie i live på bekostning af alt andet, er et grundlæggende argument i diskussionen om et nødvendigt eller unødvendigt opgør med en gigantisk drage.

Bard

11. Azog
Igen en karakter, som Peter Jackson har hentet andetsteds i Tolkiens verden, men ikke desto mindre en ubegribeligt ubehagelig albino-ork med en klo på hånden og et ætsende had til Thorin. Og vice versa.

Azog

12. Søbys hersker
Vi elsker Stephen Fry, og hans portrættering af den ækle hersker over Søby leder tankerne hen på en slags Christian IV uden klap for øjet.

Master of Laketown

13. Dori
Dværgen med de mest feminine træk af dem alle skiller sig ud fra mængden i stil med Balin. Man er ikke nødvendigvis krigerisk og begærlig efter rigdomme, blot fordi man er dværg.

Dori

14. Tauriel
Peter Jacksons egen (lidt spekulative) opfindelse er et faktisk ganske vellykket kvindeligt islæt i det ellers mandsdominerede Tolkien-univers.

Tauriel

15. Legolas
Bueskytte-elveren står der ikke noget om i Hobbitten-bogen, men han hentet ind fra 'Ringenes Herre' for at forbinde Jacksons to trilogier - og for at trække lidt flere til billetlugerne.

Legolas

16. Glóin
Han siger ærligt talt ikke meget, men han er far til Gimli, og den slags tæller en hel del.

Glóin 
17. Bombur
Er han sjov, fordi han er tyk, eller er han tyk, fordi han skal være sjov? Vi er i tvivl, men hans Donkey Kong-inspirerede tønde-spin trick er et højdepunkt.

Bombur

18. Bolg
Søn af Azog, som ikke har vist sit fulde potentiale endnu, men som vi forventer, får en større rolle i den tredje film. Fantastisk karakterdesign er dog med til at hive ham op på listen.

Bolg

19. Elrond
Modsat Saruman og Galadriel har Elrond ikke meget at byde på i 'Hobbitten'. Men han er trods alt værten og nødt til at være til stede.

Elrond

20. Fili
Thorins nevø og bror til Kili. De er de yngste og mindst erfarne dværge, der bringer Bilbo i fedtefadet hos tre trolde. At Fili er ret anonym placerer ham i den lavere ende af skalaen.

Fili

21. Kili
Charmerende score-dværg, som får meget tid på lærredet i 'Dragen Smaugs ødemark', ikke mindst fordi han falder for elveren Tauriels ynde. Det gør, at man husker ham, men vi kan ikke løbe fra, at han til tider er slet og ret irriterende.

Kili

22. Dwalin
Rå muskelstyrke er ikke helt nok, for Dwalin mangler lidt personlighed.

Dwalin

23. Radagast
Den brune troldmand, Radagast, har fået en forholdsvis stor rolle som sparringspartner for Gandalf, men Peter Jackson skulle nok have efterladt den fjollede, naturelskende karakter med Rhosgobel-kanin-slæden i Ringenes Herre-appendikserne, hvor han er hentet fra.

Radagast

24. Bofur
Bofur med den spøjse hue giver Bilbo et par opmuntrende ord med på vejen i Misty Mountains, men ellers er han forholdsvis anonym, og det sender ham ned på listen.

Bofur

25. Great Goblin (Goblin King)
Anonym kan man til gengæld næppe kalde den svært overvægtige Goblin King. Derimod er han lidt for glad for at synge, og som skurk bliver han aldrig rigtig skræmmende - bare lidt latterlig.

Great Goblin

26. Ori
Den mindst kampvante af Thorins slæng er uforståeligt kun udstyret med en slangebøsse (!), men selvom Ori er en af de dværge, man husker, er det primært for hans spøjse udseende.

Ori

27. Beorn
Formskifteren Beorn er ikke en let karakter at realisere på film, men at gå 80er-fantasy-vejen er alligevel overraskende og ikke videre velvalgt.

Beorn

28. Bifur
En økse i hovedet har gjort, at Bifur kun kan tale i dværge-tungemål, og det giver ikke de store point på denne liste.

Bifur

29. Nori
Ud over at han har flettet skæg, kan vi faktisk ikke huske, hvad han ellers har bedrevet i de to første Hobbitten-film. Kan du?

Nori

30. Oin
Som comic relief falder Fru Møghe... undskyld, Oin, igennem, og hans hørerør er bare ikke sjovt. Vi kan i hvert fald ikke huske ham for noget positivt.

Oin

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maikenuser/99736

Min top ti
Smaug
Thorin
Smeagol
Gandalf
Thranduil
Dwalin(cause he is bad ass)
Fili
Kili
Bard
Radagast

vær sød ikke at sige "hersker af søby" det gørr helt ondt inden i

Niklas

Giver absolut ingen mening i har valgt at, sætte Legolas og Smaug op i den høje ende. De burde være i top 5 imo!

1. Gandalf
2. Bilbo
3. Smeagol
4. Legolas
5. Smaug
osv. osv.

Bjarke

De fleste af dværgene er langt nede hvofor dog det. de er anonyme ja men jeg tror ikke vi kunne undvære dem. kino helt ærligt

Daniel

Alle sammen.

Smaug skulle have været nr.1

Beorn og Gollum, eneste fede figure.

Legolas, brænd i helvede.

My humble opinion :)

jan

God passer meget godt men smaug skulle være længer nede han er lidt tyndt lavet kunne have forventet mere af ham snydt at smaug blev så dårlig

Laurauser/906212

HVORDAN KAN I FORVENTE MERE AF SMAUG !! seriøst det er jo den mest "life-like" drage nogensinde ! højeste klasse af performance capture! Nævn en drage bedre lavet !

Synes det er et interresant valg at I har fili over kili, da kili ligesom har den største rolle, synes det er en skam at man ser meget mindre til fili ! Personligt er jeg mest til kili, men dean o'gorman gør altså også et fantastisk stykke arbejde med fili og jeg tror hvis filmen gav ham muligheden ville man i flere eks kunne se hvordan han måske har det med at være tronarvning, det synes jeg i hvert fald kunne være virkeligt spændende at få noget af vide om :) men jeg synes generalt at fili og kili fortjener en højere plads. Hvis man skal vælge..

Thranduil er også en interresant person så fedt at han også ligger højt:)

Jeg forstår ikke hvorfor folk hele tiden skal brokke sig over at mange af dværgene ikke har nok personlighed .. jeg synes de har skab en (under omstændighederne) en tydelig personlighed, det er svært når de ikke har mere tid end de har..
Jeg synes egentlig også det er lidt svært at lave sådan en liste her, jeg er vil med alle skabninger sååå .. ;)

Thomas

Den Brune Troldmand fortjener at komme længere op af listen. Han er helt anderledes end Gandalf og Saruman, og selv om han egentligt hører til i Ringenes Herre og ikke i Hobbitten, så bliver jeg glad hver gang han dukker op.

Kaj

... men jeg synes, Smaug skal højere op. "Indrømmet, vi havde måske større forventninger til den mægtigste af alle drager, men selvom Bilbo og Smaugs mundhuggeri fortsætter i det uendelige, er mødet stadig en udsøgt fornøjelse at være tilskuer til." WTF. Jeg synes, Smaug leverer 105%. Og hvis der er noget, der trækker i langdrag, så er det i hvert fald ikke mundhuggeriet, men den efterfølgende jagtscene.

Jeg kunne rigtig godt lide Beorn, selvom vi ser for lidt til ham. På den anden side ville det også være for meget med endnu fyrre minutters lang indledning.

Anonymuser/0

Min Top 3))

(1) -Mon ik' Smaug bør være nr.1 af vigtigste karakterer i Hobbit -trilogien. Det var 100% den drage jeg glædede mig mest til at se, Desuden ville hele historien kollapse uden dragen!!!

(2) -Som nr.2 er jeg ret overrasket over Sauron ikke bliver nævnt, jeg mener hvem er det lige alle de onde egentlig følger, der ville sandsynligvis slet ingen alvorlig konflikt være uden Sauron!!!

(3) Gandalf / Bilbo. De må dele tredje pladsen, da Gandlaf's visdom & råd gennem historien er uundværdige, ligeledes ville selskabet nok ikke være nået særlig langt uden Bilbo, der gang på gang redder dem.

P.S. Synes også Ørnene skulle nævnes, ellers havde 1'rn da højst sandsynligt fået en tragisk slutning.

Fiona

Hvorfor placere Kili så langt nede. Han er den sejeste af alle Dværgende, Ever. Han skulle helt klart have været længere oppe. Specielt skulle han have været oppe og lægge lige under Tauriel. De er begge lige vigtige i filmen.
Hilsen Kilis størse fan!!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

MikkelHJuser/610689
MikkelHJuser/610689

Når man tænker på, at den danske titel på Paul Blart: Mall Cop er Centervagten, så kan jeg sagtens forstå sammenligningen.

12 timer siden
DJT
Har
DJT

...ikke set The Conjuring 3 endnu, og det er ganske rigtigt, at La Llorona er den værste, men den næstværste er altså The Nun.

1 dag siden
Alex

Kom nu ind i kampen biografer.

1 dag siden
Karin

Fordi det stadig er en af de bedste film nogensinde. Den ældes meget flot og satte nye standarder for film.

4 dage siden
Mads Aagaard

Må vælge Spiderman, stadig en af mine yndlings superhletefilm nogensinde! <3

4 dage siden

Aktive debatter