Cookie- og Privatlivspolitik
10 ting du skal vide om 'Noa'

10 ting du skal vide om 'Noa'

- både om den nye film og historien bag

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

I dag får Darren Aronofskys storfilm Noa premiere. Derfor har vi samlet ti facts om både filmen og Bibelhistorien, som er gode at kende, inden man begiver sig ind i biografens mørke.

Pst… Den sidste er særlig relevant for danskere.

1 - Den oprindelige historie
Fortællingen om Noas ark står i det gamle testamente, 1. Mosebog kapitel 6-9. Der står blandt andet de eksakte mål på arken: 300x50x30 alen, dvs. 150 meter lang, 25 meter bred og 15 meter høj. Der står desuden, at arken har en dør i siden samt tre dæk.

2 - Tidsregning
Historien finder sted ti generationer efter de første mennesker, Adam og Eva. Noa er 600 år gammel under syndfloden. Hans farfar, Metusalem (spillet af Anthony Hopkins), levede 969 år og er dermed Biblens ældste personlighed.

3 - Arken var mere en kasse end et skib
Ifølge Christian Information Ministries er filmens fremstilling af arken som en stor trækasse et godt bud på, hvordan den kunne have set ud. I og med Noa ikke skulle sejle noget sted hen, var der ingen grund til at bygge en køl, et ror, en mast og andre navigationsdele af arken. Den skulle bare kunne flyde. Desuden er en kasse sværere at kæntre i stormvejr end et skib.

Noas ark

4 - Filmens instruktør er agnostisk jøde
Darren Aronofsky er vokset op i en jødisk familie, men praktiserer ikke religion. Han forklarede i et interview med Twitch: ”Jeg er ikke særlig vild med organiseret religion. Hvad der interesserer mig er, at der er en spirituel sandhed, der forbinder alle religioner. En hylde, de alle står på.”

5 - Aronofsky har skrevet en Noa-tegneserie
Aronofsky skrev sammen med Ari Handel et udkast til et filmmanuskript om Noas Ark. Da det ikke fangede an, udviklede de i stedet manuskriptet til en graphic novel. Senere tog de film-idéen op igen og skrev et nyt udkast. Filmen er altså ikke baseret på tegneserien, men kommer fra samme kilde, skriver Comic Book Resources.

6 - Der er ingen rigtige dyr med i 'Noa'
Alle filmens dyr er computeranimerede. Dette skyldes dels, at det ville være for svært og farligt at samle så mange dyr på ét sted, og dels fordi de ikke skal ligne de dyr, der findes i dag. Historien finder sted for mange tusinde år siden, og derfor minder filmens væsner om nutidens dyr, men er "en anelse ændret", som Aronofsky fortalte Directors Guild of America. Det forklarer også, hvordan der kan være plads til dem alle sammen: Arkens dyr har senere udviklet sig til de ca. 2 mio. forskellige dyrearter, som findes i dag.

7 - En stor del af filmen er optaget på Island
Nærmere bestemt Reynisfjara-stranden på øens sydkyst, ifølge Go Iceland. Islands usædvanlige landskab har lagt baggrund til en hel del film og TV-serier, fx Oblivion med Tom Cruise og HBO-serien 'Game of Thrones'. De dele af filmen, som ikke foregår udendørs, er filmet i et studie i New York.

8 - Filmen forbydes i flere muslimske lande
Den nye 'Noa' film er blevet forbudt i Indonesien, De Forenede Arabiske Emirater, Qatar og Bahrain, fordi Noa er en profet og derfor ikke må portrætteres ifølge islam. Filmen forventes også forbudt i Egypten, Jordan og Kuwait, skriver Hollywood Reporter.

Noa Emma Watson

9 - Bale, Fassbender og Fanning kunne have været med
Ifølge IMDb blev både Christian Bale og Michael Fassbender tilbudt rollen som Noa, men havde ikke tid, så rollen gik til Russell Crowe. Dakota Fanning havde heller ikke tid, så hun blev erstattet af Emma Watson som Noas datter Ila.

10 - Noas Ark ligger i Køge
Skibet er et fireetagers flydende Bibelmuseum, som er på turné i store danske havnebyer. Den er bygget af millionæren Johan Huibers og er halvt så stor som den bibelske ark. Han har også bygget en ark i fuld størrelse. Den ligger til kaj i den hollandske by Dordrecht.

Bonusfact
Noa betyder ’hvile’ på hebraisk.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

Sjov myte, som ikke kan lade sig gøre, så hvordan i alverden nogle oprigtig kan tro på det skulle være sandt er helt i vandet...Men det er åbenbart en tendens vi nu ser fra Hollywood med mere. Den religiøse indoktrinering sker nu gennem underholdningsindustrien. Politiken havde bl.a. en artikel om dette for nyligt.

Lidt facts:
-Flere millioner dyr skal samles og bringes om bord.
-De kan i øvrigt ikke være der.
-Der skal være tusinder af medarbejdere til at passe dem.
-Hvem leverede klimaanlægget, så dyrene overlevede.
-Hvor havde man de tusinder af tons af føde, halm m.m.

Jan

Den episke Hollywood film "Noah" kommer i de danske biografer den 3. april 2014, og biograferne i USA har oplevet en sand penge-succes i kølevandet af film præmieren.

De fleste ser på filmen som ren underholdning med masser af action.
Andre ser den, fordi de tror den bygger på bibelens fortælling om Noa.

Men det gør den ikke - intet er hentet fra bibelen!

Manuskriptet til denne film bygger på den jødiske Kabbalisme fra middelalderen (12. århundred) og i særdeleshed på de mystiske og metafysiske jødiske manuskripter, Zohar.

Jeg har de sidste mange uger læst mange film anmeldelser af denne film - både fra et kristent og ikke-kristent perspektiv - og overalt flopper filmen hos anmelderne.

Jeg har læst mange kristnes anmeldelser af filmen; men den bedste og mest præcise anmeldelse er måske denne af teologen Dr. Brian Mattson, hvor han går til bunds i filmens idegrundlag, og forklarer, hvorfor denne film intet har med bibelens Noa at gøre.

http://drbrianmattson.com/journal/2014/3/31/sympathy-for-the-devil

Mikkel Poulsen

Noa er nu en rigtig spændende historie i sig selv men i filmen her er der lavet noget om i følge traileren det gør den ekstra spændende slås kamp 15 år cencuren er på, jeg har nu altid været ret fascineret af Biblens historier med b.l.a. Jesus. Moses og Noa, der har indtil videre udkommet 2 bibelske film Son Of God og nu Noa. Senere i år får Exodus premiere med Chrisitan Bale i hovedrollen som Moses der sammen med Israelitterne flygter fra Egypten, og mon ikke man en dag skulle smutte forbi og se Noa's Ark når nu man har set filmen og elsker historien i forevejen. Det er helt sikkert pengene værd / en oplevelse dog bare ikke med levende farlige dyr / computeranimerede!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Dorothy

Нej! Веsøg min sidе i Sех Club --> http://kisstok.com

33 minutter siden
Jimmy

Titanic igen igen
Løvernes Konge igen igen
Hvad med at samle op på de film som vi er gået glip af i den her Covid-tid..

9 timer siden
Dorothy

Invitаtion til Seх Club > http://kisstok.com

10 timer siden
Dorothy

Нej! Venligst stem på minе erоtiske fоtos рå min side > http://kisstok.com

10 timer siden
Dorothy

Jеg ledег eftеr sех, men vil du? Kоm ind heг > http://kisstok.com

10 timer siden

Aktive debatter