Cookie- og Privatlivspolitik
Endelig en ny succesfuld ungdoms-filmatisering

Endelig en ny succesfuld ungdoms-filmatisering

Større end 'Beautiful Creatures', 'The Host' og 'Vampire Academy' tilsammen

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

Filmatiseringen af Veronica Roths populære bog 'Divergent' åbnede denne weekend med 56 millioner dollars i de amerikanske billetluger.

Science fiction-filmen ser dermed ud til at blive den mest succesfulde af de mange film, der har forsøgt sig som "den nye Twilight" eller "Hunger Games".

Resultatet er stadig 20 % lavere end ved den første Twilight-film og kommer ikke i nærheden af de tal, resten af vampyr-sagaen og de to Hunger Games-film har leveret. Det er dog den anden højeste åbning i år og samtidig den ottende bedste åbning for en marts-titel nogensinde.

Og som om det ikke var nok, er 'Divergent's indtjening de sidste tre dage højere end den samlede indtjening for Beautiful CreaturesThe Host og Vampire Academy's i de amerikanske biografer.

Filmen adskiller sig også ved at bryde lidt med den gængse målgruppe. 50 % af weekendens publikum var over 25 år, hele 40 % var mænd, og kun halvdelen af biografgængerne kendte Roths bøger. Til sammenligning havde 75 % af publikum læst Twilight og The Hunger Games, før de så filmene. 

Divergent får dansk premiere den 10. april, og efterfølgerne 'Insurgent' og 'Allegiant' er allerede planlagt til at få premiere marts 2015 og marts 2016.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tanjasl

jeg håber den kan leve op til bøgerne, der i hvert fald er i same kategori som the Hunger Games. Lad os se om det samme kan siges om filmen! :-)

Isabella

Hvis du endnu ikke har set den, så kan du sagtens glæde dig. Jeg har også læst hele serien inden jeg så den, og var mere end skeptisk omkring filmatiseringen og castingen til rollerne! Men alt det essentielle vi gerne vil have med som læsere er blevet fanget spot on. Nogle småting er ændret, men det er de samme grundfølelser du mærker, så jeg følte ikke at jeg manglede noget af historien da jeg forlod biografsalen.

Tanjasl

Jeg synes også det var minimale ændringer de havde foretaget sig, så var pænt tilfreds.
Dog synes jeg det er ærgerligt at de har valgt ikke at skildre konflikterne der er mellem de nye aspiranter mere tydeligt. Edward er alene nævnt en gang og hans historie bliver ikke fortalt selvom han er en central figur i de følgende bøger. Jeg tænker at de har udeladt volden for at nå en yngre aldersgruppe end den som "The Hunger Games" har.

Maria

Divergent har også mere at byde på, end i hvert fald The Host og Beautiful Creatures.

Let's face it, de to handler primært om kærlighed med andre temaer som ekstra pynt, hvor Divergent prøver at ramme bredere. Det belønnes den for, på samme måde som Hunger Games.

Freja

Enig, The Host er okay, Beautiful Creatures er virkelig dårlig. Hvorimod Divergent, har noget der fanger en og får en selv til at tænke over den verden, som handlingen forgår i. Ud fra det de skriver i teksten ovenover og det vi indtil videre har set, ser det ud til at Divergent rammer bogen og folk som ikke har læst bogen rigtig godt.

Divergent skal klart ses i biografen om 2 ugers tid.

Maria

Jeg synes faktisk lidt af det du skriver virker fornuftigt nok, Men om Divergent har mere at byde på end The Host & Beautiful Creatures vil jeg nu ikke helt sige. Mere nok noget i retning af, at de alle har noget at byde på. Bare på hver deres måde :-)

Maria

The Host prøver at være anderledes, men der er simpelthen forg meget Twilight over filmversionen og det tror jeg irriterede publikum. Havde de fokuseret mere på alien-delen, havde den måske klaret det bedre.

Beautiful Creatures fungerede bare ikke på film. Jeg tror også folk er trætte af overnaturlige kærlighedshistorier, de vil have noget de rent faktisk kan forholde sig til, med helt almindelige mennesker, og det får de med både Hunger Games og Divergent. :)

Maria

The Host Er anderledes og Der er Slet ikke for meget twilight over den, men altså... Ja, den kunne ha klaret sig bedre, men jeg synes(der er nok også nogle der er enige) når alt kommer til alt, at den er meget god.

Maria

Stephenie står jo bag begge bøger, som jeg er sikker på at du ved, og jeg føler ikke helt at hun har kunnet slippe kærlighedshistorien i The Host, som den der var i Twilight. Der er simpelthen for meget kærlighed med. ;) Ikke at kærlighed er en dårlig ting, men hvis man gerne vil distancere sig fuldstændig fra sine forrige værker, skal man tænke alle dele med. :)

Maria

Måske ville hun ikke helt distance sig fra sine forrige værker?

Bare skrive en anderledes historie, men stadig med masser af kærlighed. Uanset hvad hun har tænkt med The Host, så synes jeg, at det blev til en rigtig sød, spændende & romantisk film, med stof til eftertanke.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

bambiexplorer

... ikke fået malket Star Wars i en sådan grad, at det ikke er muligt få presset en eneste dråbe mere ud? Find dog på noget nyt!

11 minutter siden
The Joker

Jeg er enig med Daniel Craig.

16 timer siden
The Joker

Harrison Ford bliver skiftet ud med en kvindelig udgave af Indiana Jones, så er den saga slut.

16 timer siden
Steffenuser/911245
Steffenuser/911245

Da filmen startede og der stod del 1. Tænkte jeg åh nej ikke en film der slutter uden afslutning.

1 dag siden
Carsten Gottliebuser/133896
...
Carsten Gottliebuser/133896

før Guardian of Galaxy Vol. 3 er James Gunn aktuel med Guardian of Galaxy holiday special på Disney+ december 2022

1 dag siden