Christian Bale er førstevalg som Steve Jobs

Fincher vil kun instruere med Bale i hovedrollen
Billede
(© UIP)

Hvis David Fincher går i kødet på den kommende film om Apple-legenden Steve Jobs, skal Christian Bale spille manden i fokus. Ellers er instruktøren ikke ombord, skriver The Wrap.

Ifølge samme medie er Fincher og Jobs-producenten, Amy Pascal, ikke ligefrem bongkammerater, og derfor har den kompromisløse filmskaber stillet førnævnte ultimatum. Pascal skulle dog eftersigende være villig til at føje Fincher.

Om Bale overhovedet er interesseret, bliver spændende. Ideen er bestemt ikke dårlig.

Med overbevisende kamæleon-evner og en veldokumenteret tendens til at blive hidsig er Batman-skuespilleren faktisk oplagt som den excentriske tech-guru, der levede efter strenge kostregler og havde et mere end iltert temperament. Udseendemæssigt er de to heller ikke langt fra hinanden.

Jobs-filmen er skrevet af den Oscar-vindende Aaron Sorkin (The Social Network) og bygger på Walter Isaacsons officielle biografi. Handlingen i filmen skal eftersigende bestå af tre lange scener, der vedrører lanceringen af tre populære produkter (Mac, NeXT og iPod).

Produktionen går først i gang i starten af 2015. På det tidspunkt har Fincher været aktuel med thrilleren Gone Girl, og Bale har overleveret de ti bud som Moses i Ridley Scotts Exodus.

Bale er lige nu aktuel i Out of the Furnace.