Cookie- og Privatlivspolitik
Vores bud på årets Oscar-vindere - del 1

Vores bud på årets Oscar-vindere - del 1

Vinderne 2014?

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Vi har allerede inviteret jer til at tippe 13 Oscar-vindere, bedt jer stemme med hjertet, samt bragt filmeksperten Søren Høys bud på et kig i Oscar-krystalkuglen.

Med uddelingen kun dage væk, er det nu blevet kino-redaktionens tid til at kloge sig på Oscar 2014 og forsøge at forudsige, hvem der tager den gyldne statuette med hjem i de store kategorier.  

Del 1 handler om Bedste film, Bedste instruktør og de fire skuespiller-kategorier.

Umiddelbart ser dette år ud til at være et af de mere forudsigelige af slagsen, men inden konvolutten åbnes, kan alt jo ske.

Bedste film:

Vores bud: 12 Years A Slave 

Steve McQueens drama er den oplagte vinder - ikke kun fordi den har vundet hovedprisen ved både Golden Globe, BAFTA og Producers Guild Award. Men fordi det er en fremragende film, der formår at formidle et benhårdt emne råt og usentimentalt. Og det er en vigtig film. Der er ikke produceret særlig mange værker, der udelukkende skildrer begivenhederne i slavetidens bomuldsmarker. Tænk over det, hvor mange har du set? Og prøv så at sammenligne med, hvor mange film du har set om fx Holocaust. Solomon Nortrups sandfærdige historie er desuden kommet på pensum i de amerikanske skoler. Det alene burde tyde på en Oscar-sejr!

Den eneste film, der virkelig truer 12 Years A Slave er Gravity, men den ånder virkelig også slave-dramaet i nakken ved bl.a. at dele hovedprisen ved PGA-uddelingen med McQueens film. Cuarons rum-thriller skal nok vinde i en masse andre (især tekniske) kategorier, men når slaget står mellem en David og en Goliat, som det også gjorde med 'Avatar' vs. 'The Hurt Locker', 'Hugo' vs. 'The Artist' og 'Life of Pi' vs. 'Argo', så foretrækker akademiet gang på gang den lille film med noget på hjerte fremfor storslået 3D-underholdning.

Instruktør:

Vores bud: Alfonso Cuarón

Årets mest sikre bud falder i kategorien Bedste instruktør. Alfonso Cuarón har nuppet alle de andre filmpriser for sit arbejde - ikke mindst den eftertragtede Directors Guild Award, og hans indsats bag kameraet er intet mindre end banebrydende. Resultatet byder - udover teknologisk overlegenhed - på en Oscar-nomineret skuespillerpræstation, der på ingen måde afslører produktionens særdeles kunstige omstændigheder. Dét kræver en dygtig instruktør!

'12 Years A Slave' er igen stærkeste konkurrent, da Steve McQueen med sit tredje værk allerede har vundet stor anerkendelse. Derudover har akademiet længe været vilde med at give første-gang-nogensinde-Oscars væk, og skulle McQueen vinde, er denne den første sorte mand, der får æren. Det samme kan dog siges om Cuarón, der kan blive den første Oscar-vindende latino-filmskaber nogensinde. Så ja, Gravity-instruktøren tager prisen med hjem.

Skuespiller hovedrolle:

Vores bud: Matthew McConaughey

En af årets mest spændende kategorier er Bedste mandlige skuespiller. Der er ingen tvivl om, at Matthew McConaughey er frontløberen for sin vilde rolle i Dallas Buyers Club. Skuespilleren, der lige nu ikke kan gøre noget forkert, har vundet alle andre vigtige priser (undtagen BAFTA, hvortil filmen ikke nåede at komme i betragtning), og så er der bare noget med transformationer, aids og virkelige mennesker i Oscar-øjemed. 

Når det så er sagt, er der alligevel to andre kandidater, der står næsten meget stærk. Ingen ville falde ned af stolen, hvis Chiwetel Ejiofor vandt for sit hjemsøgende portræt af Solomon Nortrup i '12 Years A Slave'. En præstation, der sikrede ham BAFTA-prisen. Ligeledes ville både branchen og publikum være tilfredse med at se ulven Leonardo DiCaprio gå på podiet og ENDELIG snupper statuetten. The Wolf of Wall Street står og falder på Leo’s maniske tour de force gennem hor-, svindel- og coke-land. Men det er som sagt McConaugheys år. "Just Keep Living!"

Skuespillerinde hovedrolle:

Vores bud: Cate Blanchett

Woody Allen kan noget med skuespillerinder, der gør Oscar-akademiet bløde i knæene, og Cate Blanchetts flotte portræt af en kvinde på randen af et nervesammenbrud i Blue Jasmine er næppe gået nogens radar forbi. Australieren har således holdt takketaler ved samtlige prisuddelinger i år, og selvom Meryl Streep leverer stort skuespil i Familien, og til trods for at Judi Dench er ved at miste synet og Sandra Bullock simpelthen ejer 'Gravity', virker Blanchett ganske enkelt uovervindelig.

Skuespiller birolle:

Vores bud: Jared Leto

Han laver færre og færre film, men med rollen som transkønnet i 'Dallas Buyers Club' er Leto bedre end nogensinde før og en endnu stærkere kandidat end McConaughey. Samtlige nomineringer er da også blevet til sejr for skuespilleren, der har travlt med at være deltids-rockstjerne. Skulle akademiet være træt af minoriteter på det store lærred, bør Leto tage sig i agt for den uhyggeligt autentiske Barkhad Abdi, der spiller somalisk pirat i Captain Phillips. Abdi er et ægte fund fra den virkelige verden og scorede da også prisen ved BAFTA-uddelingen (dog uden konkurrence fra Leto). Sidst kan Michael Fassbender også stadig nå at overraske for sit gemene portræt af slaveejer i '12 Years A Slave'.

Skuespillerinde birolle:

Vores bud: Lupita Nyong'o

Tidens hotteste skuespillerinde, Jennifer Lawrence, står face to face med debutanten Lupita Nyong'o fra '12 Years A Slave'. Lawrence er på trods af sin unge alder allerede en Oscar-darling og rollen i American Hustle har indhentet både en Golden Globe (for skuespil i komedie) samt en BAFTA-pris. Kigger man på prissæsonens resultater står Lupita Nyong'o faktisk svagere end Lawrence, men undertegnede satser alligevel mine penge på Nyong'o. Først og fremmest fordi hendes præstation er suveræn. Simpelthen. Dernæst fordi akademiet formentlig ender med at overse de andre 12 Years A Slave-skuespillere, og derfor virker Nyong'o oplagt at hylde. Igen, præcis det samme kan siges om Lawrence, da 'American Hustle' er nomineret i alle skuespillerkategorierne.

Hvem der vinder for Bedste skuespillerinde i en birolle er nok årets sværeste kategori. Vi satser dog på Lupita Nyong'o.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

satisfythecrave

Har selv gættet på præcis det samme - det er igen-igen et super forudsigeligt Oscar-år.

Kan dog levende forestille mig Lawrence komme ind og tage Bedste skuespillerinde i en birolle fra sidelinjen, totalt ufortjent. Det kunne ligne akademiet at gøre sådan noget.

As for Leo, jeg tror med 90% sikkerhed at akademiet laver en Cary Grant på ham og ender med at give ham en æresoscar i stedet for at give ham en Oscar for en bestemt rolle. Hvorvidt det så er fair eller ej, det kan diskuteres. Jeg synes, at han og Ejiofor har leveret lige gode præstationer i år, men McConaughey vinder fede point på sygdoms-fronten samt fordi han tabte sig så meget til rollen. Synes ikke, at hans præstation i DBC er specielt nævneværdig, det er klart Leto der skinner igennem i den film.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Wayne

Jeg håber ikke du får ret, for det er ikke i orden. Leonardo DiCaprio er, efter min mening, den mest betydningsfulde skuespiller fra Hollywood, gennem flere år.

Han skulle allerede have haft en Oscar for The Aviator, han var genial som Howard Huges.

Bare han ikke ender med at miste modet, så vi ikke fortsat får ham at se, når han er bedst.

Brad Pitt lever lidt med samme problem, og Robert Redford fik aldrig en Oscar som skuespiller.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
S. Rico

Jeg håber sandelig ikke, at det bliver så forudsigeligt, som der spås. Så bliver det en lidt kedelig nat.

Kom gerne med nogle fede overraskelser. Eksempelvis Oscar til Leo og Oscar til Julie Roberts.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Anders

Det er jo sådan ca. de bud, som ALLE andre "eksperter også har...
Men for tip 12 konkurrencen, håber jeg da også det bliver dem.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Mathilde

Lad nu Leonardo DiCaprio vinde den Oscar! Han er helt klart min favorit, han gør det fremragende, og ingen anden ville kunne spille rollen ligesom han har gjort!! Det er helt igennem fantastisk skuespil, noget der burde belønnes med en Oscar! Man kan kun sige at han har fortjent den, men desværre er jeg bange for at den går til enten Chiwetel Ejifor eller Matthew McConaughey:((

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Simon

Det bliver bare ikke i år. Hvis Leo havde vundet BAFTA'en havde jeg troet på ham, men han må nøjes med en Golden Globe og derfor har han ikke vist den styrke der kan bringe ham i en position til at vinde. Det bliver McConaughey. I det hele taget er jeg enig med de forudsigelser der er i artiklen, da det er favoritterne der er valgt i alle kategorier. Den eneste er de nævnte, der måske er usikker, er om Jennifer Lawrence kan vinde igen. Jeg tror det ikke, da det ville være uset for så ung en skuespiller at vinde to år i træk. To år i træk er i det hele taget uhyre sjælent og sidste gang det forekom var Tom Hanks i 1994 og 1995.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Stephanie

Er enig i at Leo snart skal vinde en Oscar, især fordi han er en fremragende skuespiller og slet slet ikke har været nomineret nok gange for hans præstationer!! DOG så skal en Oscar IKKE gå til den som fortjener den mest fordi nu er det personens tur, men fordi de rent faktisk har været den bedste præstation i løbet af året! Personligt synes jeg Leo før har været overset men i år - hvor han endnu engang kommer med en pragt præstation - så har jeg aldrig set Matthew McConaughey spille så godt som han gør i Dallas Buyers Club. Selvom mit pigehjerte slår for Leo så skal Oscaren i år gå til McConaughey for han gør det simpelthen bedre!! - Men bare rolig... Leo er fantastisk og han skal nok nå at få den Oscar ;)

Dette er selvfølgelig bare min mening ;)

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
susanneuser/756162

Jeg har næsten samme liste

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Jacob

Skal i aften se 12 Years a Slave, og forventningerne er skyhøje. Og så er scenen ellers sat til Oscar Showet :-)

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
dkkevuser/193552

Jeg kan simpelthen ikke se hvordan Matthew McConaughey ikke skal vinde den i år. Elsker Leo og han har om nogen efterhånden fortjent en Oscar.. bare ikke i år hvor der er et andet og bedre bud. Næste år er Leo allerede favorit til nominereringen for den kommende Oscar-darling David O'Russels film 'Legacy of Secrecy'.

Bedste film bliver 12 years a Slave.. desværre - god film, stærk oplevelse, og virkelig potent historie. Jeg synes dog den er for kort og kunne godt have brugt lidt længere tid på udviklingen imellem 'Master' og 'N*gger' forholdende.. den skildrer trodsalt 12 års grusom historie... og så er jeg ikke fan af de enormt lange scener hvor lydkuliserne ikke lever op til anno 2013/14 rent kvalitetsmæssigt. Personligt var min bedste filmiske oplevelse overraskende 'Gravity'.. ikke en vild stor historie, men hvor var det bare godt lavet.

Bedste instruktør bliver Cuaron for 'Gravity'

bedste originale manuskript bliver måske den mest spændende kategori, da både Her, Nebraska og American Hustle bør vinde. jeg selv hælder mest til 'Nebraska' men tror det bliver 'Her'

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Henriette69

Når selve showet starter herhjemme er det blevet d. 5. marts.... :)

5 timer siden
Henriette69

det har de så ikke. Når klokken har slået 12 - midnat, så skifter datoen altså. Så det er muligt at div. Oscarshows starter søndag aften d 4.

6 timer siden
Rasmus/Musen

Jeg kan nok ikke være den eneste, som glæder sig endnu mere til foråret nu, vel?

1 dag siden
Rasmus/Musen

Jeps, så er der endnu flere Dino-film på vej. Det ser ud til, at dinosaurerne alligevel ikke vil blive udryddet lige med det samme.

1 dag siden
Kasper

Jeg tror du mener 1,6 milliarder dollars. Billion på amerikansk er milliarder på dansk. 1.600 milliarder dollars må være lige til den gode side.

1 dag siden

Aktive debatter