Cookie- og Privatlivspolitik
'Frost' er den største Disney-film i 15 år

'Frost' er den største Disney-film i 15 år

- i de danske biografer

Stem op!
18
Stem ned!
0
(reset)

På otte uger har Frost solgt 533.023 billetter i de danske biografer, hvilket gør den til den bedst sælgende animationsfilm fra Walt Disney Pictures i 15 år.

Vi skal nemlig helt tilbage til 1999, hvor Tarzan havde premiere, for at finde et bedre dansk resultat. Her sørgede Abernes konge for 634.407 fyldte biografsæder.

Tiden efter 'Tarzan' bød på mildt skuffende præstationer (ud fra en Disney-standard) fra film som Kejserens nye flip (245.113 billetter), Atlantis - det forsvundne rige (200.636 billetter) og ikke mindst Skatte-planeten (95.500 billetter). 

Bjørnebrødre overraskede ved at sælge 487.442 billetter, men derfra skulle vi helt frem til 2010, hvor To på flugt med 352.332 biografgæster på cv'et lignede starten på et comeback for filmselskabet, der i mellemtiden havde købt sin største rival Pixar.

Den aktuelle succes er ikke på niveau med Løvernes konge, der med over en million solgte billetter står som nærmest uopnåelig. 'Frost' slår dog vaskeægte Disney-klassikere som Aladdin (522.382 billetter) og Skønheden og Udyret (411.795 billetter). 

Resultatet markerer en flot genoprejsning for Disney, og beviser at underholdningsgiganten efterhånden har fundet tilbage til den klassiske opskrift, som sagtens kan supplere den frække lillebror Pixar i stedet for at efterligne.

Frost er biografaktuel og nomineret til to Oscars for Bedste animationsfilm og Bedste sang.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Michael Paulli

jeg elsker at se tegnefilm og har alle >Disneys guld nr. film
og jeg kan godt se at de bliver bedre lavet og de animation som vi ser i dag viser bare hvor levede de gør de forskelige figur

jeg tror at man får et forhold til dem om de er fra frost, Tarzan, skatteplaneten,

men jeg syntes at den flottes film Disney har lavet må være løvernes konge med Simba, timon og pumba

vi må ikke glemme historien er godt skrevet og flot film det er en film der har alt i sig
stor tak til Disney

frost får nr 53 i rækken af deres film med guld nr.

Pernille

Frost har kun nr 52 i rækken af deres guldnumre

Lilo Bergman Kock

Jeg var vild med Tarzan og alle de andre men hvis jeg skulle sige en yndlings. ville det være To på flugt elsker den film men Frost er nok ved at blive den nye yndlings

Bjarke

men kan bedre lide de gamle som mulan

Jimmy

... Jeg indrømmer jeg er faldet pladask for Frost!
Og jeg håber på at Disney holder standarten fremover.. Men må dog indrømme jeg er ret skeptisk over en af de næste film Disney har udtalt som Klassiker, Big Hero 6.. hmm.. men lad os nyde Frosts succes mens vi kan..

Carsten Gottliebuser/133896

Uanset hvad Disney ville kalde Big hero 6 så kommer jeg ikke til at kalde det for en klassisker for det er noget fra Marvel og ikke Disney's eget.

Jimmy

Det er rigtig nok.. nu har jeg set nogle trailers og må indrømme jeg blev positivt overrasket.. Men den Klassikere er de nu ikke..

NicoDemus

Jeg synes at det er nemt at forstår at Frost er blevet så meget set, den har været meget populær lide siden sangen "Let it go" kom ud.
Selvom filmen's historie ikke følger den originale overhovede, så er det jo ikke første gang Disney har lavet deres egen version. Og faktisk havde de jo også startet med at at lave den onde snedronning, men de kunne lide karakteren for meget. Og det tror jeg vi alle er ret glade for ;)
Personligt elsker jeg denne her film, har set den sååå mange gange allerede, kan ikke rigtig blive træt af den.
Jeg elsker især det der lille twist i slutningen, og selvom jeg ved at det kommer når jeg ser filmen igen, reagere jeg næsten på samme måde som jeg gjorde første gang.
All in all, elsker denne film, og hvis du ikke har set den endnu, ung eller gammel, så skal du til at gøre det! :)

Joakim

Disney 'Frost' ÉR en af de hidtil bedste Disney film! - Alt spille bare.. Ikke for meget musik, men heller ikke for lidt igennem filmen! - Enestående sangerinder der lægger stemmer til!

Filmen kan klart anbefales herfra! ;)

Joyuser/288622

At den er en publikums magnet, den havde premiere 25/12.. ingen af de andre nævnte film har haft julepremiere, det er et smart træk for at banke billet salget i top, det må man give dem.
Efter min mening er der mange bedre Disney film, (og dårligere) Selv de 2 børn (11 og 13 år) vi så den med syntes den var uinteressant.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Olivia

Hej Kino.

Til min store nysgerrighed, vides det så på hvilket tidspunkt vinderen af best international film finder sted til showet?

1 dag siden
CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

2 dage siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

3 dage siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

3 dage siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

5 dage siden

Aktive debatter