Cookie- og Privatlivspolitik
Film om besættelsen af Danmark på vej

Film om besættelsen af Danmark på vej

Pilou Asbæk og Tobias Lindholm fortsætter samarbejdet

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Pilou Asbæk og manusforfatter/instruktør Tobias Lindholm har med de to dramaer R og Kapringen allerede vist imponerende resultater med både national og international opmærksomhed til følge.

Heldigvis standser det kreative samarbejde ikke her.

En krigsskildring med titlen '9. april' er så småt ved at nærme sig produktionsfasen. Dette bekræfter producent René Ezra overfor kino.dk.

Nyheden kom ud i går, hvor filmhjemmesiden Ekko kunne afsløre, at '9. april' lever op til sin titel og følger den dystre morgen i 1940, hvor Danmark blev besat af Tyskland.

Asbæk skal spille en af de unge sønderjyske soldater, der tog kampen op imod de knap 40.000 tyskere, og Lindholms manuskript bygger på vidneberetninger fra de få veteraner, der stadig er i live.

Det er den Super16-uddannede Roni Ezra, der skal instruere krigsdramaet, der må siges at have flot biografpotentiale. Filmen forventes at få premiere i 2015 op til 75 års jubilæet for besættelsen.


Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

Hvis 9. april bare handler om en flok sønderjyder som kævler, kunne historien godt blive en langstrakt affærer. Jeg har sikkert set for mange amerikanske krigsfilm, og selve besættelsesdagen var da også en kort fornøjelse. Men håber filmen også vil omfatte modstandskampene, lidt i stil som med Flammen & Citronen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.