Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Danmarks bedste film - runde 2

Afstemning: Danmarks bedste film - runde 2

Vælg dine 25 favoritter

Stem op!
17
Stem ned!
-1
(reset)

Én ting er sikkert. Spørger man både filmeksperterne og den gængse biografgænger, får man to vidt forskellige svar.

Således er der stor forskel på resultatet af den første runde i jagten på Danmarks bedste film. Her blev anerkendte danske film som Ordet, Sult, Reconstruction og alle Lars von Triers film (med undtagelse af Idioterne) sorteret fra efter optællingen af 112.170 stemmer.

Der er dog stadig mange store danske film blandt de 100 tilbageværende titler i afstemningen fra Babettes gæstebudPelle erobreren og Ditte Menneskebarn til FestenKundskabens træ og Flammen & Citronen.

Men er det forkert, at en film som 'Ordet' allerede er røget ud af afstemningen, fordi den ikke vandt brugernes gunst, eller fordi de færreste danskere overhovedet har set filmen?

Problemstillingen er klassisk, men bliver ikke mindre relevant i løbet af denne runde, hvor 50 film skal sies fra.

Alle, der stemmer, deltager samtidig i konkurrencen om fribilletter og slik fra Mentos. Afstemningen sker i samarbejde med Mentos.

Sæt kryds ved 25 af de 100 film. De 50 film, der får flest stemmer, går videre til næste runde, der starter den 20. februar.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Januser/826155

Den bedste er "Sørensen og Rasmussen" fra 1940.

er en dansk film fra 1940 instrueret af Emanuel Gregers. Filmen er en folkeforvekslingskomedie, der finder sted da Grevinde Danner skal besøge et gods og husets frue er "syg". Stuepigen må så spille frue, og det kommer der forviklinger ud af. Filmen indeholder en berømt scene, hvor grevinde Danner, spillet af Bodil Ipsen, har fundet en smædevise om sig selv og synger den for forsamlingen med stigende vrede

Bodil Ibsen er fremragende som Grevinde Danner og Marguerite Viby er dejligt afdæmpet.

Janni

God ide, men jeg synes det er en uretfærdig afstemning, da det kun er udvalgte film, som du kan stemme på.

Hvad med folk selv valgte 25 film (og ikke ud fra en liste) og så kunne man tælle, hvilke film, som fik flest stemmer.

Jeg vil undlade at stemme, da en af mine danske yndlingsfilm: dogmefilmen "En Kærlighedshistorie" fra 2001 ikke er på listen, hvad jeg overhovedet ikke forstår:-(

Randiuser/746460

Idéen er fin - med de væsentlige begrænsninger, der følger:
1) Et formentlig bredt publikum får lejlighed til få en række film frem i erindringen.
2) Det er stærkt individuelt, bl.a. publikums alder og interesser, fx hvor langt tilbage i historien erindringen går - hhv. hvilke genrer, som har interesse. Allerede her er der en vilkårlighed.
3) Man skal dog ikke se bort fra, at også et professionelt dommerpanel under mere givne rammer, kriterier osv. kunne have personlige præferencer. Så nok er denne konkurrence diskutabel, men det er vel - strengt taget - enhver kåring.
4) Nyere "popcorn+blockbuster" film har utvivlsomt bedre chancer end ældre kvalitetsfilm. Næppe en tilfældighed at Von Triers film - bortset fra en af hans dårligtste: Idioterne - er ude af konkurrencen...
5) Præferencer for visse skuespillere kan få for stor vægt - men nu må vi se!
6) Efter min opfattelse giver en "film-kanon" ingen mening, hvis ikke - som minimum - både Dreyer, Bille August, Niels Malmros, Per Fly, Erik Balling, Bier, Von Trier og Vinterberg er med. Det er filmmagere, som har sat sig spor.
7) Ikke desto mindre er "Dansen med Regitze" (Rostrup) nok min egen ultimative filmfavorit: Et formidabelt samspil mellem Ghita Nørby og Frits Helmuth af en glimrende roman med både realistisk samtidsskildring og menneskelige relationer og dilemmaer fint forenet. En film, der "holder" - også nu 25 år efter.

Sarah

Det er en fed ide, men tror kun at afstemningen delvist afbilleder virkeligheden. Men fedt initiativ

Per

Hvad er der lige blevet af Sult af Henning Carlsen?

Ann-Britt

Det var en af de film, som jeg valgte fra med det samme. Har aldrig fået set den færdig. Tung, tung og uforståelig i mine øjne.

mads

hvordan kan du kalde en film du ikke engang har set til ende uforståelig?

baseret på dine tidligere kommentarer i denne tråd, kan det virke som om du har et "hidden agenda" mod film af den lidt mere Avant garde boldgade.

smag og behag, det klart. det virker bare som om du brokker dig over ting som du ikke forstår eller som du ikke har givet en chance først?

Ann-Britt

"smag og behag, det klart" :D

Tja, jeg køber heller ikke bøger, hvis jeg ikke bliver fanget indenfor den første halve side.

Min filmsmag er (som det også fremgår af min profil) rimelig bred, men mit krav er at jeg skal underholdes :)

Tehola

Jeg synes, der er rigtig mange gode film, men en film der altid har sagt mig meget og som står frisk i mine erindringer, er det forsømte forår med Frits Helmuth i spidsen, han spiller rollen som lærer Blomme fantastisk.

Ann-Britt

Det forsømte forår med Frits Helmuth, er en fremragende film. Det er også en af mine favoritter.

Super flot spillet.
Rædselfuld handling.

Æh, sidstnævnte, naturligvis med tanke på filmens indhold :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.