Cookie- og Privatlivspolitik
Censurbegrundelser på kino.dk

Censurbegrundelser på kino.dk

Læs Medierådets bedømmelser af film

Stem op!
21
Stem ned!
0
(reset)

Hvorfor har en film fået 15 år i censur, selvom der ikke er litervis af blod og bare bryster? Og hvad er grunden til, at der gives forskellig censur til, hvad der synes at være næsten ens film?

Hvis du er nysgerrig for at få svar på disse spørgsmål, kan du nu på kino.dk læse den begrundelse, som Medierådet for Børn og Unge giver, når de beslutter censuren til en film. Dette kan både hjælpe til at forstå, hvilken type film, der er tale om, og det kan hjælpe børnefamilier til at træffe mere kvalificerede beslutninger, når de skal vælge film.

Hvad er fx forskellen på indholdet i Tilladt for alle og Tilladt over 7 år? Det kan være elementer som en rolig stemning, der hurtigt forløser dramatiske begivenheder (fx Far til fire-filmene), modsat en mere spændingsprægede grundstemning, som mange animationsfilm har.

Sådan gør du:
På sitet har du altid kunnet se, hvilken censur en film har fået. Men med den nye feature, kan du holde musen hen over censurlogoet, og begrundelsen vil fremgå. Trykker du på logoet, vil du blive ført over til Medierådets hjemmeside, hvor du kan læse mere om filmen.

Du skal være opmærksom på, at der kan være enkelte spoilers i disse beskrivelser, men at der aldrig nævnes deciderede plotforløb eller karakternavne. Lad os se på et par eksempler fra to premiereaktuelle film:

Actionfilmen Jack Ryan: Shadow Recruit har fået censuren Tilladt over 15 år. Som man kan læse på filmens profil, indeholder den "en række voldsomme scener med trusler, skyderier, slagsmål og forskellige former for brutalitet. En mand skydes i brystet, en anden druknes i et badekar, en kvinde trues med torturlignende metoder."
 
Sammenligner man med dramaet Fruitvale Station, som Medierådet også censurerer for børn under 15 år, viser der sig et billede af en helt anden type film, hvis stemning synes at være hovedårsag til den høje censur.

- Filmen, der har et realismepræget udtryk og som er baseret på en virkelig begivenhed, indeholder voldsomme scener med særdeles hårdhændede politianholdelser. [...] Stemningen er endvidere i en længere sekvens af filmen meget intens, hektisk og præget af en følelse af stor uretfærdighed.

Læs mere om Medierådet på deres hjemmeside.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Shais

Hvor er det godt med mere åbenhed og information, der kan give mere forståelse og respekt, og ikke mindst mere hårfint give nøje detaljerede oplysninger om en film, så man på det mest fyldestgørende grundlag kan træffe sit valg om de film, man gerne vil se evt. med sine børn og yngre søskende.

Det skal I have et stort bifald for herfra :D

Line FS

Det er godt nok fedt! God ide, god stil!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Antaeus

Spielberg har lavet en hel række gode og også fremragende film, men for mit vedkommende var jeg kun underholdt i mesterværksklassen af de helt gaml

3 timer siden
Jimmy

Efter et årti næsten, med remakes er Disney ENDELIG klar med noget NYT!!! HURRAAA... Det lover godt, bare fra de få billeder der er af Raya..

11 timer siden
Thomas

Enig i at Jurassic Park er en fremragende film til 6 stjerner.
Både det visuelle, historien og skuespillerne fungerer her.

1 dag siden
Sandrauser/926666
Sandrauser/926666

Ja, så er det jo bare mega ærgerligt, at en så populær og hyped film som HUSTLERS ikke får dansk biografpremiere, hvorfor ikke?

1 dag siden
Julie

Jeg er virkelig spændt på at se det nye take på Jokeren.

3 dage siden

Aktive debatter