Cookie- og Privatlivspolitik
Ballade om finansiering af Scorsese's nyeste film

Ballade om finansiering af Scorsese's nyeste film

Journalist påstår at pengene bag 'The Wolf of Wall Street' ikke er rene

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

Man skulle tro det var ekstremt effektiv markedsføring, men der er dukket en historie op fra Malaysia om, hvordan 'The Wolf of Wall Street' muligvis er finansieret af mindre end "rene" penge. 

Den malaysiske præsidents stedsøn hedder Riza Aziz og er ekstremt velhavende. Han havde således ikke større kvaler med at finansiere sin gode ven Leonardo DiCaprios nye film 'The Wolf of Wall Street' via sit filmselskab Red Granite Pictures.

Mange af Hollywoods etablerede filmselskaber turde nemlig ikke at producere filmen på grund af dens mange scener med vild sex og indtagelse af narko.

Indtil videre lyder det tilforladeligt nok, havde det ikke været for den kritiske journalist Clare Rewcastle Brown, der har sat sig for at undersøge hvor hr. Aziz egentlig har sine penge fra.

I et indlæg på hendes blog sarawakreport.org påstår hun, at Aziz's penge muligvis stammer fra mindre lovlige og korrupte forretninger, men hun underbygger stadig de fleste af sine påstande med indicier og ikke konkrete beviser.

Clare er ikke selv uden vigtige forbindelser. Hun er blandt andet svigersøster til Storbritanniens tidliger premierminister Gordon Brown, og har længe været kritiker af hvordan den Malaysiske presse kontrolleres og undertrykkes af landets regeringen.

Hvad der startede som et bidsk og partisk indlæg på Clares egen blog, har nu udviklet sig til en historie der langsomt har vokset sig større og større, ikke mindst i den malaysiske presse.

Denne og andre kritiske artikler om Riza Aziz har nu fået den politiske oppositionen i Malaysia til at kræve præsidentens stedsøn undersøgt af landets komission for antikorruption. 

Den er kun en af mange historier om de kontroverser der er opstået i kølvandet på 'The Wolf of Wall Street'. Filmens rekordbrug af ordet "fuck" (506 gange) samt dens portrættering af sex, narko og økonomisk kriminalitet, har fået bølgerne til at gå højt i mediernes behandling af filmen. 

Det har tilgengæld også højnet opmærksomheden omkring filmen og kombineret med overvejende gode anmeldelser har det holdt liv i dens amerikanske billetsalg. 

Red Granite Pictures har også finansieret de kommende film 'Out of the Furnace' og 'Dum og dummere 2'. Om Clare Rewcastle Brown bare har et personligt horn i siden på Riza Aziz eller om der faktisk er noget om snakken, må tiden vise.

The Wolf of Wall Street har dansk premiere d. 9. januar, 2013.

Kilde: The Hollywood Reporter

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Vi ved jo alle at enhver filmaftale starter med et hestehovede i sengen.

Der er vel ingen der regnede med, at filmbranchen er ren. Jeg plejer at sammenligne det med Tour de France. Det er pilråddent, men meget underholdende.

Anonymuser/0

Marty er filmindustriens største wiseguy :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Emil Fogh

Jeg synes ikke, den sjette sans virkelig holder vand, der er simpelthen for mange elementer, der ikke spiller sammen...

8 timer siden
Emil Fogh

Twistet i Primal Fear er påklistret.

8 timer siden
Danjaluser/179295
Danjaluser/179295

Fedt at se en liste med så mange film jeg ikke har set endnu. Twistet i A beautifull mind og the Game er nok de stærkeste jeg kan huske.

13 timer siden
Martin

The Handmaiden er en så fantastisk film. Og måske skulle Parasite også være på denne liste.

13 timer siden
Nadia

Nu må min lokale biograf aka Kinorama Sønderborg se at få den på plakaken ellers er jeg nød til at tage til nærmesete storby bare for at se den.

1 dag siden