Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Den bedste film i 2013

Afstemning: Den bedste film i 2013

Stem på den bedste film fra sidste år

Stem op!
23
Stem ned!
-1
(reset)

Her på redaktionen har vi allerede kåret vores 10 bedste film fra 2013. Nu er det din tur.

Vi har nomineret 50 anmelderroste og/eller kommercielt succesfulde film. Du kan stemme på den film, du mener, er den bedste.

Listen tæller udelukkende film, der har haft dansk premiere i 2013.

Konkurrencen er slut. Vinderne er følgende: 1. præmie: kettiell, 2.-5. præmie: Filmatic, Linda, Miss Hearts og David NG.
Vinderne er blevet kontaktet via e-mail.


Blandt alle, der begrunder deres valg i kommentarfeltet forneden, trækker vi lod om fem præmiepakker bestående af:

1. præmie: Hobbitten-merchandise samt to fribilletter til følgende film: Mandela - Vejen til frihed, The Wolf of Wall Street, Jack Ryan: Shadow Recruit, One Chance, RoboCop, 12 Years a Slave, KlumpfiskenMonica Z og Klassefesten 2 - Begravelsen.

2. - 5. præmie: To fribilletter til følgende film: The Wolf of Wall Street, Klassefesten 2 - Begravelsen og Jack Ryan: Shadow Recruit.

Tak til Nordisk Film, SF Film, Scanbox og UIP.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0

Hvor vil jeg aldrig glemme 2013, det var sgu et af de allerbedste dog også dyreste år nogensinde, men de (fleste) var pengene værd!!
1.) Django Unchained
2.) Catching Fire
3.) Gravity
4.) Hushpuppy
5.) Captain Phillips
6.) Silver Linings Playbook
7.) The Conjuring
8.) Familien Miller: Langt over Grænsen
9.) The Purge
10.) Dragen Smaugs Ødemark

MyOwnSilverLining

Silver linings playbook gør noget ingen anden film har gjort før. Jeg har aldrig før set en film, der på én gang viser det skæve, pudsige og tragiske ved psykisk sygdom - uden at udstille, fremmedgøre eller grine af sine karakterer. Instruktøren gør et fantastisk arbejde, ved ikke at tage et skridt tilbage og vise os hvor mærkelige mennesker kan være, men i stedet dykke ned i projektet med forståelse og ømhed for sine karakterer. Historien om faderens overtro og gambling, stevie Wonder-sangen, der tricker raseri hos vores hovedperson, og kvinden der er upassende i sin insisteren på gerne at må tale om anti depressiv medicin under middagen, kunne nemt være blevet komisk på den rigtig ufede måde, men er i stedet - i høj grad i kraft af de medvirkendes respekt for emnet - blevet til en rørende fortælling om skævheden i os alle, om hvordan omgivelserne, reagerer på et tabu som psykiske problemer og om hvordan det KAN være, at være syg i hovedet (i bogstaveligste forstand) og som noget af det vigtigste; en livsbekræftende lille fortælling om to mennesker, der finder hinanden og danser i en konkurrence. Aldrig har det været så befriende at kunne smile af sig selv. Aldrig har jeg følt mig så uhøjtideligt forstået.

Larsjouser/469463

Et romantisk drama mellem to - på hver sin måde - udstødte mennesker, der tilfældigt møder hinanden og forsøger at holde sig oprejst. De der ikke har set denne film, bør gøre det. Det er helt igennem godt skuespil.

SarahCamillauser/1079201

Filmen var FANTASTISK! Jeg elskede hvert et sekund af den. Jeg var ikke særlig vild med den første, men jeg er VILDT glad for jeg tog ind og så den! Benedict Cumberbatch var vidunderlig i den film, fantastisk skuespiller, han er klart en af mine favoritter ^^ :)

PMJuser/695509

Filmen er et kærlighedsdrama mellem 2 mennesker i medgang og modgang - varm, smuk, rørende og knusende - den bedste film, jeg længe har set i den genre.

SYS41user/836140

Leonardo DiCaprio spiller en stor rolle i denne film, desværre med en afslutning, som jeg ikke havde forventet og sent vil glemme

Mandinouser/54408

Jeg har set mange gode film i 2013, men Adèles liv er den film, der endnu står tydeligt i min erindring. Den handler om 2 lesbiske kvinders oplevelser på godt og ondt. God film, god handling, godt skuespil, men en anelse for lang i forhold til indholdet.

Germajouser/256303

Denne film er efter min mening Woody Allens bedste - med godt skuespil af Cate Blanchett, der i filmen spiller overklassefrue, som må lyve for at opretholde sin status. Også søsteren Sally Hawkins gør det godt. De har begge fortjent en Oscar for deres roller.

Filmaticuser/847204

Det har været svært at vælge hvilken film, som jeg synes er årets bedste. Hver dag sker der en udskiftning mellem mine 5 favoritter. Så jeg har taget en ekstra dimension med: Hvilken film var både blandt årets bedste og den bedste biograf-oplevelse? Svaret er klart Gravity.

Det er første gang, jeg ser en film hvor 3D var en essentiel del af fortællingen og så utroligt vellykket! Jeg tror, at hjemmebio-oplevelsen vil være en helt anden. Ikke nødvendigvis dårlig, bare anderledes.

Udover at være særdeles anbefalelsesværdig som en fed 3D biograffilm, så er Gravity en reflekterende, poetisk, intim og intens fortælling forklædt som en actionfilm.

Hovedrollen Ryan, spillet af Sandra Bullock, befinder sig i et vakuum - både psykologisk og bogstaveligt talt. Hun bærer på et frygteligt traume, som har gjort at hun på flere måder er en zombie og glædesløs. Hun er i live, men hun lever ikke.

Det er først da den ultimative katastrofe indtræffer, at hun bliver tvunget til at tage stilling til, om hun vitterligt vil livet - eller om døden er at fortrække frem for det ikke-liv hun ellers fører.

Tidsløst emne, meget enkelt stillet op og forrygende eksekveret. Mit bud på årets bedste film.

Base

Skønt eventyr. Dragen er godt lavet - sikke en humoristisk sans :o)
Super flot lavet på alle måder, musik, scenografi, skuespilpræstationer.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.