Eksklusivt interview: Richard Armitage

"Thorin er blottet for humor."
Billede
(© MGM)

I efteråret mødte vi Richard Armitage, Luke Evans, Lee Pace og Martin Freeman i London. Du kan læse hele interviewet i den nyeste udgave af kino.dk-magasinet.

Hvad synes du selv om Thorin Oakenshield - hvor sympatisk er han?

Jeg kan godt lide ham, men det tog mig et stykke tid. Jeg læste bogen og tidlige versioner af manuskriptet og rullede øjne. Han taler på en måde, selv Tolkien beskriver som næsten overartikuleret, og jeg tænkte: ”Hvordan skal jeg lige forelske mig i den her karakter?” Men han er blevet udstyret med en vis nobilitet og en forståelse for hans mission, der går ud over egen grådighed.

Forhåbentlig forstår publikum ham uden nødvendigvis at være enig. Det fik mig til at synes bedre om ham, end jeg måske gjorde i bogen. Han er enormt selvhøjtidelig og blottet for humor, men vi har fundet på enkelte mere humoristisk scener til Thorin. Måske kommer de med i filmen, eller også kommer de først med som ekstramateriale.

Hvad imponerede dig mest ved den første film?

Det største indtryk, for mit vedkommende, var sekvensen med ørnene hen imod slutningen. Alt, vi havde set under optagelserne, var noget, der lignede store, grønne bananer på nogle stativer. At se, hvordan det så ud i filmen, var fantastisk. Jeg var meget glad.

Hvad glæder du dig mest til at se i den nye film?

Det er svært, men ærligt talt glæder jeg mig mest til dragen. Jeg har set små brudstykker og få millimeter af kroppen. Den er utroligt detaljeret, og jeg tror, det bliver ret fantastisk.

Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark har biografpremiere den 11. december.