Cookie- og Privatlivspolitik
Anne Franks liv bliver en animationsfilm

Anne Franks liv bliver en animationsfilm

Dagbogsforfatterinden genopstår

Stem op!
3
Stem ned!
-1
(reset)

Ari Folman, der stod bag den Oscarvindende animerede dokumentarfilm, Waltz with Bashir, har påbegyndt sit næste projekt.

Denne gang er den jødiske pige, Anne Frank, omdrejningspunktet for fortællingen. Frank nedskrev som bekendt sine barske oplevelser under Anden Verdenskrig i sin dagbog, der efterfølgende blev udgivet verden over. I eftertiden står den lille piges skriverier som en af de stærkeste personlige skildringer af Holocaust.

Folman har helt eksklusivt fået adgang til arkiverne i Anne Frank Fonden i Basel, som blev stiftet af hendes far, Otto Frank. Tekster, billeder og breve herfra skal give instruktøren materiale til en animationsfilm om pigens liv.

Anne Franks historie er flere gange blevet filmatiseret, bl.a. af George Stevens, der vandt op til flere Oscars for 'The Diary of Anne Frank' (1959). Men den israelske instruktør har udtalt, at der er behov for at holde mindet i live ved at præsentere de nyere generationer for nyt kunstnerisk materiale.

Produktionen af Folmans animationsfilm starter efter sigende i vinteren 2014.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tullemor76

Gudskelov er det ikke sukkersøde Disney der skal lave filmen. Kan godt lide Disney, men ikke til sådan noget her. Uanset hvordan man vender og drejer det kan denne film IKKE ende godt. Det er meningen at fremtidens generation skal kunne se den og vide hvad der skete under 2. Verdenskrig set med en ung piges øjne.

Bjerg

At lave Anne Franks historie til en familievenlig fortælling med Disney-inspirerede streger ville have været en ren katastrofe - det var jo hvad overskriften hentydede til; i hvert fald i mit tilfælde.

Men så da jeg så at det var Ari Folman som stod bag projektet, kan jeg ikke gøre andet en at glæde mig til at se en dokumentarisk og visuel fortælling, fortalt på den mest unikke og interessante måde muligt.

Jeg glæder mig i hvert fald!

Putte

Ja du har ret. Jeg kom også til at tænke på en børnevenlig udgave af hendes historie. Men ja, hvorfor ikke. Disney har da lavet så meget godt og de er gode til at fortælle historier så børn også får noget ud af det. Selvom de undlader de hårde ting for børnenes skyld. ;)

Men det er nok godt nok at det ikke er disney der skal lave det. :D

Jacob

Nu kender jeg ikke instruktørens andet arbejde, men Anne Franks liv som animerede tegnefilm?

noononuser/936299

Kender du først instruktørens imponerende æstetik og fortællerkunst, vil du ikke andet end se frem til hans næste projekt. Vil derudover stærkt anbefale dig at se "Vals Im Bashir", som både er barsk og yndefuld på samme tid. Personlig kan jeg ikke se et bedre valg af instruktør, som vil tage opgaven alvorligt med en hvis respekt for materialet :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jan
Jan

Jeg kunne ikke være mere enig! :)

1 dag siden
Rebekka

Ingen tvivl om Gerwig gør filmen og karaktererne til sine egne, men hun starter så også filmen med mere eller mindre at afsløre de to ting, der er

3 dage siden
rene

mystic river
harry potter de vise sten
den grønne mill
en verden udenfor
ringenes herre eventyret om ringen

3 dage siden
Christian

Goldie Hawn evt?......

1 uge siden
Lidauser/491363
llv
Lidauser/491363

Ok med en kvinde, så er det bare ikke en Bond film længere, det bliver måske en spændende agentfilm, men en James Bond ...eller 007- film bliver de

1 uge siden

Aktive debatter