Preview 2014 - Adventure

Guide til næste års eventyrlige film
Billede
(© SF Film)

Over de næste par uger vil vi give en kort præsentation af næste års filmudvalg inddelt i genrer. Vi har allerede præsenteret gyserne i 2014 - nu er turen kommet til adventure.

Genren adventure er som så mange andre en bred størrelse, så filmudbuddet indbefatter alt fra sværd og sandal-film, samuraier og klassiske eventyr til bibelske fortællinger og et gensyn med kæmpeøglen Godzilla.

Klik på titlen og læs mere om filmene.

Seventh Son
Familiefilm baseret på en fantasy-bogserie af Joseph Delaney. Den unge Tom (Ben Barnes) er den syvende søn af en syvende søn og skal derfor i lære hos den excentriske heksejæger John Gregory (Jeff Bridges), som træner ham i kunsten at bekæmpe onde ånder.

47 Ronin
Actioneventyr, der bygger på en sand fortælling, om en særligt heroisk flok japanske krigere. Keanu Reeves spiller den 47. mand blandt en forsamling af udstødte, herreløse samuraier - også kendt som ronins - der sammen søger hævn over en krigsherre og dennes modbydelige, mytiske håndlangere.

300: Rise of an Empire
Prequel til Zack Snyders '300', hvori den græske general Themistocles bekæmper den invaderende, persiske hær, ledet af Xerxes, (Rodrigo Santoro) som i ledtog med gudinden Artemisia (Eva Green) går i krig mod Persien.

Winter’s Tale
Romantisk drama, der foregår i et mytisk, industrielt New York på kanten til det 20. århundrede. Tyven Peter (Colin Farrell) finder en døende, ung kvinde og bliver ikke bare forelsket, men også involveret i en fortryllet verden, der bl.a. involverer en form for tidsrejse... og en hvid hest. Russell Crowe og Jennifer Connelly medvirker også.
 
Noah
Instruktøren bag 'Black Swan' filmatiserer bibelfortællingen om Noah, der blev bebudet at bygge en ark, som kunne indeholde alverdens dyrearter. Russell Crowe har fået den umulige tømmer-mission overfor bl.a. Emma Watson og Jennifer Connolly.

Pompeii
Actionfilm af manden bag 'Resident Evil', hvor zombie-universet er byttet ud med det antikke Italien i dagene op til vulkanen Vesuvs udbrud. Vi følger en slave (Kit Harington fra 'Game of Thrones') på vej til Napoli for at redde kvinden, han elsker, og sin bedste ven, der er gladiator i byens colosseum.
 
Maleficent
Angelina Jolie vender tilbage til det store lærred i en ny version af eventyret om Tornerose. Denne gang er Tornesroses nemesis hovedkarakteren, og fokus er på de begivenheder, der var med til at forstene hendes hjerte og kaste en ond forbandelse over den unge prinsesse Aurora (Elle Fanning).

Hercules: The Thracian Wars
Brett Ratner instruerer Dwayne "The Rock" Johnson som halvguden Hercules, der har valgt at leve som hyret soldat på jorden. Da kongen beder ham oplære sin hær, bliver Hercules og hans mænd dog stillet ansigt til ansigt overfor deres egen blodtørstighed.
 
Hobbitten: Ud og hjem igen
Peter Jacksons tredje og sidste del af filmatiseringen af J.R.R. Tolkiens forløber til Ringenes Herre-trilogien handler selvfølgelig om hobbitten Bilbo Baggins (Martin Freeman) og hans modige færd ud i Middle-earth sammen med 13 dværge og troldmanden Gandalf (Ian McKellen).

Godzilla
Et reboot over de utallige film, hvor det ikoniske monster hærger i byens gader. Instruktøren Gareth Edwards brød i 2010 igennem med den originale lavbudgetfilm 'Monsters', men har denne gang fået masser af midler samt et cast bestående af Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass), Elizabeth Olsen (Old Boy) og 'Breaking Bad's Bryan Cranston.

Exodus
Med udgangspunkt i Anden Mosebog behandler Ridley Scotts ’Exodus’ emner som udvandringen fra Egypten, ondskabsfulde plager og udleveringen af de 10 bud til Moses. Christian Bale spiller Guds udvalgte overfor Ben Kingsley, Joel Edgerton og Sigourney Weaver.