Årets største skuespillere gør kortfilmskarriere

Underfundig stjerneparade
Billede
(© Janusz Kaminski/ The New York Times)

Under den samlede titel 'Making a Scene' har The New York Times Magazine produceret 11 bittesmå kortfilmsperler i forbindelse med magasinets nye filmnummer.

Nogle af de skuespillere, som gjorde sig særligt bemærket i løbet af 2013, optræder i de mildest talt mærkværdige, men også meget smukke, film. Man kan bl.a. se Cate Blanchett (Blue Jasmine) i laksekjole afvise en fisk på en tallerken. Og Bradley Cooper (Silver Linings Playbook) fyrer den af i en form for regndans.

Også Oprah Winfrey (The Butler), Robert Redford (All Is Lost) og Adèle Exarchopoulos (Adèles Liv - kapitel 1 & 2) er at finde blandt filmenes stjerner.

Det er den Oscarvindende filmfotograf, Janusz Kaminski, som har instrueret alle 11 film, og replikkerne er skrevet af en række prominente navne som fx Jeff Nichols (Mud), Spike Jonze (Her) og Sarah Polley (Stories We Tell) samt trioen Julie Delpy, Ethan Hawke og Richard Linklater (Before-trilogien).

Men også nogle af kortfilms-stjernerne har fattet pennen. Fx har Greta Gerwig (Frances Ha) skrevet Forest Whitakers (The Butler) kryptiske monolog.

Se Bradley Cooper danse her nedenfor og tjek resten af filmene ud på New York Times' hjemmeside.