Cookie- og Privatlivspolitik
Guide til faktionerne i 'Divergent'

Guide til faktionerne i 'Divergent'

Få styr på kategorierne

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

Veronica Roths romanserie om den unge modige Beatrice 'Tris' Prior har en solid fanbase verden over, som kender bøgernes fremtidsunivers i detaljer og som derfor er godt forberedt, når filmatiseringen af trilogiens første bog, Divergent, har premiere den 20. marts næste år.

Men hvis du er en af dem, der ikke har læst bøgerne og gerne vil introduceres til universet, har vi lavet en lille guide til de fem faktioner, som det dystopiske samfunds indbyggere er opdelt i.

Inddelingen er lavet på baggrund af fem menneskelige karaktertræk, og i hver faktion dyrkes de enkelte egenskaber som en dyd for at opretholde stabilitet og fred i samfundet.

En dag om året skal alle 16-årige vælge, om de vil forblive i den faktion, som de er vokset op i eller skifte til en anden. Valget er bindende og gælder resten af livet. Det er denne beslutning Beatrice Prior står til at træffe, da vi møder hende i 'Divergent'.

Nedenfor er en beskrivelse af hver faktion samt billeder af deres symboler.

Abnegation (De uselviske)
Divergent

De mennesker der lever i Abnegation-faktionen er gode til at samarbejde og hjælpe hinanden.  Her tror man på, at selviskhed er kilden til verdens problemer og derfor opfører man sig behersket og udviser ikke selvoptagethed. Pga. det stærke sammenhold, er det de færreste, der vælger at forlade denne faktion, når de bliver 16 år. Og hvis man gør, vil det blive husket…

Amity (De fredelige)
Divergent
Tillid, venlighed, selvstændighed og tilgivelse er nøgleord i denne faktion, hvor menneskene lever i harmoni og opdyrker stærke relationer til hinanden. Aggression er ifølge ’de fredelige’ roden til krig og vold i verden.

Candor (De ærlige)
Divergent

Ærlighed betragtes som den vigtigste dyd hos Candor-faktionen og de mener at tvetydighed skaber problemer for verden. Høflighed anses for værende bedrag og hvis der er nogen de ikke bryder sig om, kan man være sikker på at ’de ærlige’ serverer deres holdning råt for usødet.

Dauntless (De frygtløse)
Divergent

De modigste tilhører Dauntless-faktionen, hvis mål bl.a. er at beskytte og forsvare de, som ikke kan forsvare sig selv. De betragter fejhed som den største grund til verdens problemer. Ligegyldigt hvilke farer disse mennesker udsættes for, vover de sig hovedkulds ud i alle typer af udfordringer. ’De frygtløse’ er i god fysisk form, da de skal være beredt på hvad som helst.

Erudite (De intelligente)
Divergent

I denne faktion finder man de mest intelligente mennesker. Her mener man, at uvidenhed er kilden til stridigheder. De vidende mennesker der tilhører denne faktion er konstant på jagt efter ny viden og ynder at læse og diskutere bøger og aviser med hinanden.

Til sidst skal nævnes den gruppe af mennesker, der er ikke tilhører en faktion - de såkaldte 'faktionsløse', som er udstødt og lever på bunden af samfundet.

Og så er der de mennesker, som passer ind i flere faktioner. Sådanne mennesker er afvigere, såkaldte 'divergents', og de befinder sig i en ekstremt farlig position, da statsmagten ikke tolererer folk der er anderledes.

Læs mere om 'Divergent' på temasiden. Klik på ikonet i højre side.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Thea

Teksten er jo spækket med fejl...
-Det hedder faktion, ikke fraktion. På engelsk hedder det faction.
- Candor har intet imod høflighed, selvom mange er uhøflige. De er blot ærlige, og siger alting frit fra leveren.
- Under billedet med faktionen Dauntless' logo er der en beskrivelse af deres frygtløshed, men der står "Candor" i stedet for "Dauntless"... Desuden er faktionen blevet så korrupt, at de ikke længere vægter det, at beskytte andre så højt.
-Hvis man er divergent er man i sikkerhed, så længe man ikke befinder sig hos Dauntless eller Erudite (så vidt jeg husker). Hvis man lever i Abnegation er der stort set ingen fare på færre.

Carluser/917403

Hvordan er deres forhold til hinanden?
Går man og ser sin egen faktion som den rigtige, og de andre som uvidende og fejltagne, lidt ligesom nogle religiøse organisationer? Eller lever de sammen i et fællesskab?

Danicauser/628003

Der er et anspændt forhold mellem nogle af fraktionerne, og der bliver blandt andet set ned på de uselviske.

Det anspændte forhold og eskaleringen af dette er en stor del af handlingen i bøgerne, så kan ikke rigtig afsløre for meget uden at komme med spoilers.

Man vælger sin fraktion når man er 16 år, og bliver så i den fraktion man vælger, medmindre man bliver smidt ud eller går. Gør man det hører man til blandt de fraktionsløse, som er de laveste i samfundet.

Dem der skal vælge fraktion går gennem nogle tests, og her finder de ud af hvilken en eller to fraktioner de hører ind under. Altså passer ind i. Tris, hovedpersonen, passer dog ind i flere fraktioner end hvad er normalt, og hun er derfor divergent. Noget som er forbudt, og som skal skjules.

Strideruser/1008230

Alt i alt en meget god guide, selvom de sidste sætninger er en smule misvisende. Det lader til, at de har glemt, at der både er dem, der er divergente og dem, der lever uden for en fraktion. At være divergent betyder blot, at man kan passe ind i flere forskellige fraktioner og ikke kun én. Derimod er de "fraktionsløse" droppet ud af deres fraktioner eller har fra starten af valgt ikke at være en del af en fraktion. De fraktionsløse er de fattigste medlemmer i samfundet, og de får de værste jobs.

Emilie Kjørup

Hej Mette. Tak for dit indlæg. Du har ret, vi havde fået blandet fraktionsløse og divergents sammen. Tak for påpegningen. Fejlen er nu rettet. Mvh. Emilie

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Hans

Efter at have læst bøgerne, bliver det spændende at se. Jeg håber virkelig de kan fange essensen.

5 timer siden
Hans

Interessant. Har altid elsket hans roller.

5 timer siden
Antaeus

Han er en legende.
Det er ærgerligt, at den nyeste trilogi har gjort alt de kunne for at ødelægge legenden og alle tiders helt.

5 timer siden
Antaeus

Nå, den video kunne man så ikke se herinde uden at slå alle cookies til.
Det kan i godt glemme, jeg ser den andet steds.

1 dag siden
Zekiuser/914434
Zekiuser/914434

.... eller "Soning" på dansk. Fra 2007 med Kiera Knightley og James MacAvoy. Det er den med den lange uafbrudte sekvens fra Dunkirk i 1940.

2 dage siden

Aktive debatter