Cookie- og Privatlivspolitik
De 100 mest værdifulde skuespillere

De 100 mest værdifulde skuespillere

Hvem kan stadig sælge en film?

Stem op!
133
Stem ned!
0
(reset)

En filmstjernes værdi er ikke det samme, som den har været. Der var engang, hvor et navn alene kunne sælge filmen. Bruce WillisTom Cruise og Julia Roberts hørte i deres storhedstid til disse såkaldte superstjerner.

I dag er publikum først og fremmest på udkig efter genkendelige universer. Marvels tordengud Thor sælger fx godt solo og i selskab med de andre Avengers-helte, men ifølge en undersøgelse blandt befolkningen kan kun 22 procent genkende Chris Hemsworth, når han ikke er i kostume.

Til gengæld kan hele 69 procent spotte Robert Downey Jr., hvilket er ét af de parametre, der sikrer Avengers-kollegaen titlen som årets mest værdifulde skuespiller.

Det er branche-sitet Vulture, der har foretaget den storstilede undersøgelse, der med hjælp fra eksperter tager hensyn til personens indtjening i USA og internationalt*, filmstudiernes vurdering af personen, anmeldelser, hvor vellidt personen er, Oscar-nomineringer og -sejrer samt hvor mange gange skuespilleren er nævnt på Twitter. Se en udførlig forklaring på Vulture.

Resultatet er en rangeret liste over de 100 skuespillere, der stadig menes at kunne påvirke publikums filmvalg i den positive retning. 
  
De 10 mest værdifulde stjerner

1. Robert Downey Jr.
For andet år i træk sidder Iron Man på toppen af listen som årets mest profitable skuespiller. Superhelten har også mesterdetektiven Sherlock Holmes at takke for æren.
Indtjening i USA: 231.199.855 dollars
Indtjening internationalt: 366.288.889 mio. dollars

2. Leonardo DiCaprio
Foruden at være A-liste-instruktørernes favorit er DiCaprio også stadig "The King of the World!"
Indtjening i USA: 130.416.860 dollars
Indtjening internationalt: 169.563.938 dollars

3. Jennifer Lawrence
Dødsspillets centrale deltager, en Oscar-sejr og positiv mediedækning generelt sikrer Lawrence en topplacering blandt alle mændene.
Indtjening i USA: 84.981.914 dollars
Indtjening internationalt: 103.750.227 dollars

4. Sandra Bullock
Det fremragende år 2009, hvor Bullock både medvirkede i 'The Proposal' og 'The Blind Side' samt vandt en Oscar-statuette, trækker stadig op. Ligeledes oplever hun for tiden stor succes med 'Gravity'.
Indtjening i USA: 163.473.346 dollars
Indtjening internationalt: 53.202.067 dollars

5. Brad Pitt
Blandingen af storfilm og små mørke thrillers fungerer ganske udemærket for filmverdenens blonde Archilleus, der desuden er groft mediedækket som den ene halvdel af Brangelina. 
Indtjening i USA: 90.416.754 dollars
Indtjening internationalt:
101.457.576 
dollars

6. Will Smith
'After Earth' solgte ikke, men det gjorde 'Men in Black 3' til gengæld. Hollywoods rappe fyr har ikke mistet sit touch.
Indtjening i USA: 108.495.279 dollars
Indtjening internationalt: 263.096.355 dollars

7. Christian Bale
Han er den anmelderroste, Oscar-vindende Batman. Behøver man sige mere?
Indtjening i USA: mio. 167.367.804 dollars
Indtjening internationalt: 257.312.722 dollars

8. Denzel Washington
Han er del af den gamle garde og lidt af et kvalitetsstempel i sig selv. Fire Oscar-nomineringer skader bestemt heller ikke.
Indtjening i USA: 85.312.438 dollars
Indtjening internationalt: 67.252.540 dollars

9. Tom Hanks
Måske Hollywoods mest vellidte fyr - og så laver Forrest Gump samtidig store, brede, anmelderroste film med noget på hjerte. 
Indtjening i USA: 33.908.250 dollars
Indtjening internationalt: 103.374.596 dollars

10. Johnny Depp
Fra Jack Sparrow til den gale hattemager... Når Depps gale ansigt er på plakaten, køber publikum en billet. Så enkelt er det!
Indtjening i USA: 80.783.816 dollars
Indtjening internationalt: 143.877.778 dollars

Se den fulde liste

*Box office resultatet tæller titler fra 2008 til oktober 2013, hvor personen har en betydelig rolle. Hvis over halvdelen af skuespillerens film er den samme karakter i en franchise, giver denne indtjening ikke fordele i regnestykket (fx Robert Pattinson i Twilight-sagaen).

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tarkin

Du må have dine skolepenge tilbage, Stine.

I min første kommentar skrev jeg:
Det skrives enten 231,199855 mio. dollars eller 231.199.855 dollars, ikke 231,199,855 mio. dollars.

Den kommentar slettede du så og rettede det til 231.199.855 mio. dollars. Men det er stadig forkert. Det er 231.199.855 dollars (uden mio.)! Det er en temmelig stor forskel ;-)

Wayne

som man må undres over.

Daniel Radcliffe som nr. 15?

Hvis Harry Potter ikke tæller med, hvordan er han så havnet der?

Og Tom Hardy nede som nr. 46?

Beklager - men den liste er da intet værd!

Christina Schou Willumsen

Jeg vælger ikke længere film ud fra skuespillerne. Det kan godt være de er ansigterne ud ad til, og derfor genkendelige, men jeg syntes at en manuskriptforfatter og instruktør har større indflydelse på kvaliteten af filmen. For selv de dygtigste skuespillere kan IKKE redde et dårligt manuskript, unaturlige replikker, og en uinteressant historie. Og heller ikke hvis vi har at gøre med en instruktør der ikke kan formidle fortællingen videre gennem skuespillerne.

For mange mennesker har skuespillernavnet været årsagen til at vælge en film, men syntes det er en positiv udvikling af folkene BAG kameraerne får mere indflydelse og opmærksomhed. Endelig bliver de også værdsat for det kæmpe arbejde de ligger bag en film. Håber udviklingen fortsætter i den rigtige retning.

Line FS

Det er lidt cool. Tænk en gang.
Ville dog ha troet at Bruce Willis også ville være højt på listen.. Han er helt nede på 74.
Når jeg ser på hele listen er der godt nok mange som virkelig overrasker mig! Og undrer mig! .. Scarlett Johansson kun på 72, Justin Timberlake på 92, Owen Wilson på 97. Mila Kunis på 20. pladsen? Hvem er hun overhovedet?
Personligt, er der ihvertfald ofte en større sandssynlighed for jeg ser en film, hvis en af mine yndlings skuespillere er med. Men betyder dog ikke at jeg kaster mig blindt ud i det - filmen skal stadig se god ud.

S. Rico

Daniel Ratcliffe ligger nr. 15, selv om HP filmene ligger flere år tilbage.

Og så ligger den anden Daniel - nemlig Mr. Daniel Day Lewis kun nr. 21 med en frisk Oscar på kaminen.

Wayne

Jeg forstår ikke helt hvordan listen er lavet.

I følge tallene burde Will Smith og Christian Bale ligge længere oppe på listen???

Simon

Hvilke tal tænker du på? Christian Bale er bundet meget op på rollen som Batman. Når han ikke spiller med i et franchise tjener hans film ikke specielt mange penge.
Jeg glæder mig til at se om Robert Downey Jr. kan overføre sin succes fra Tony Stark og Sherlock Holmes til originale film, der ikke bygger på kendte figurer i The Judge og kokkekomedien Chef.

Det tror jeg nu godt han kan.

Wayne

uanset hvem man er.

Downey Jr. succes er mere bundet op på hans to roller - end Christian Bale er på hans ene. Og hvordan forklarer du så Will Smith?

Desuden skule listen tage hensyn til om man har været indstillet til en Oscar eller vundet en - og det har Bale.

Anonymuser/0

...tager jeg udelukkende i biffen og ser pga. det overvældende cast-det er jo et overflødighedshorn med talenter !!
Ellers fin liste(bortset fra DiCaprio og Lawrence).

DaviMi

Når jeg går i biografen ser jeg for det meste film på grund af handlingen, hvor visse skuespillere dog også kan trække mig ind at se film, jeg normalt ikke ville være interesseret i.

TILFØJELSE:
Hvis den helt rigtige skuespiller er med i en film, kan det let være vægten på skålen, der får mig over på et 'ja' i stedet for 'nej'.
TILFØJELSE SLUT

Herhjemme derimod har jeg haft perioder, hvor jeg gik efter film med bestemte skuespillere uden at kigge på handling eller genre overhovedet. Ligesom jeg har kunnet finde på at se film udelukkende fordi de har vundet en oscar eller står på de rigtige slags lister.

Og heldigvis! Jeg var gået glip af utroligt mange perler, hvis ikke jeg på forskellige måder havde bevæget mig uden for min boks af eventyr-/-action-/komedie-/tegnefilm.

Den eneste skuespiller på top10-listen, der p.t. lokker mig i biografen er Leonardo DiCaprio. Ikke at de andre ikke er gode og har været med i fantastiske film, men ... ja ... for tiden (og i nogle tilfælde aldrig) giver de mig bare ikke den samme det-her-er-jeg-NØDT-til-at-se-følelse.

Andre skuespillere, der for mig er gode at have på plakaten er listens nummer 11 (Hugh Jackman) og Joseph Gordon-Lewitt (der formentlig også er på listen et sted).

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Antaeus

Ja, vi får det serveret på den måde så filmbranchen endnu engang kan præsentere en fuldstændig uinteressant ikke-rekord, men som præsenteres som re

8 timer siden
Benjamin

Først og fremmest tillykke til Avengers: Endgame med den flotte bedrift.

17 timer siden
Antaeus

Borte Med Blæsten fører STADIG listen, som den hele tiden har gjort, og Avengers End Game tager 5. pladsen.

19 timer siden
Jacob

Der er så meget at glæde sig til i MCU, og selvom Agents of S.H.I.E.L.D.

19 timer siden
johnny

It chapter 2 bliver den første rigtige gyser jeg kommer til at se i biffen. syntes den første film var så fed, og traileren her skuffer ikke.

1 dag siden

Aktive debatter