Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Den bedste Olsen-banden-film

Afstemning: Den bedste Olsen-banden-film

Stem på din favorit!

Stem op!
58
Stem ned!
0
(reset)

Den anden animerede udgave af Egon og Co. er aktuel i biograferne, men hvilken film i den originale serie med Ove Sprogøe, Morten Grunwald og Poul Bundgaard er egentlig den bedste?

Er og bliver det 'Olsen-banden ser rødt' med den berømte scene til tonerne af Elverhøj, eller fortjener nogle af de andre film mindst lige så stor anerkendelse?

Stem på din favorit blandt de 14 film i serien. Begrunder du dit valg i kommentarfeltet, deltager du i lodtrækningen om 5 x 2 fribilletter til Olsen Banden på dybt vand.
 
Olsen-banden (1968)
Den hvor Egon, Benny og Kjeld introduceres som en bande, der er ude efter en velbevogtet tysk kunstskat, og den med en til tider halvlummer sengekantsstemning. Kjeld og Yvonne bor i højhus og har tre børn.
 
Olsen-banden på spanden (1969)
Den hvor Egon bliver forelsket i sin socialrådgiver, spillet af Ghita Nørby, og den hvor banden kommer på kant med amerikanske gangstere. Dynamit Harrys debut.
 
Olsen-banden i Jylland (1971)
Den hvor Egon, Kjeld og Benny er på jagt efter en tysk naziskat gemt i bunker på den jyske vestkyst med Karl Steggers skrothandler i hælene.
 
Olsen-bandens store kup (1972)
Den hvor en pengetransport med succes bliver plyndret ved hjælp af en pølsevogn, men hvor byttet bliver stjålet af en rivaliserende duo - Kongen og Knægten.
 
Olsen-banden går amok (1973)
Den hvor Egon slår sig sammen med Dynamit Harry, fordi Benny og Kjeld arbejder hos en købmand, og den hvor planen inkluderer en legetøjstank og ikke mindst Egon Olsen indespærret i et kølerum.
 
Olsen-bandens sidste bedrifter (1974)
Den hvor alting ender godt, men som alligevel ikke blev den sidste film i serien. Egon hyres først af professionelle til et kup i Schweiz, derefter går han i barndom, men endelig slår han sig sammen med sine gamle kumpaner - og rejser til Mallorca.
 
Olsen-banden på sporet (1975)
Den hvor banden lever i sus og dus på Mallorca, men bliver bestjålet af Bøffen. Hjemme i Danmark anmelder Yvonne tyveriet af deres 90 millioner til politiet, men selvfølgelig må Olsen-banden selv forsøge at skaffe penge igen - med hjælp fra de danske jernbaner.
 
Olsen-banden ser rødt (1976)
Den med scenen i Det Kongelige Teater, Elverhøj og den kreative brug af sprængladninger og boreredskaber. Egon føler sig snydt og bedraget, og skal hævne en mislykket handel med en kostbar kinesisk vase.
 
Olsen-banden deruda' (1977)
Den hvor Yvonnes computerkyndige nevø Georg slutter sig til herlighederne, og hvor kuppet går ud på at bryde ind i Verdensbankens danske afdeling.
 
Olsen-banden går i krig (1978)
Den hvor banden ender med at klatre rundt på rådhusuret i København, fordi Egon vil stjæle en dyrebar plan om at gøre Danmark til et ferieparadis ved navn Daisyland.
 
Olsen-banden overgiver sig aldrig (1979)
Den med Lego-bilen, der bryder ind i et pengeskab uden penge, hvor banden overtager Magasin du Nord, og hvor de må hele vejen til Bruxelles for at ordne de problemer, de selv har bragt sig i.
 
Olsen-bandens flugt over plankeværket (1981)
Den hvor Bøffen lokkes væk fra sin post via stanken fra en gammel ost i udluftningskanalen, og hvor jagten, i klassisk stil, går på at stjæle en rød kuffert, der er på vej til Paris.
 
Olsen-banden over alle bjerge (1981)

Den hvor Egon bliver vanvittig og klæder sig ud som dame (Egone), og hvor handlingen følger direkte efter den foregående film i serien med jagten på den røde kuffert i Paris.

Olsen-bandens sidste stik (1998)
Den hvor Egon har lagt en plan om at stjæle de engelske kronjuveler, og hvor Benny må klare de mere fysisk krævende dele af planen, da alderen trykker hos de sidste 2/3 af banden.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Karsten Stendahluser/460783

Jeg er enig i at stort set alle filmene er geniale.
Den første var ikke en familiefilm og den sidste var lidt langt ude.
Ellers er de jo fyldt med fantastiske detaljer og sjove biroller med Ejnar Federspiel på toppen.

Min favorit er Olsenbanden ser rødt pga scenen fra det kongelige teater, hvor kuppet udføres til ouverturen til Elverhøj.

"Der kommer dirigenten, han HADER orkestret" 8<]

jeppejensen@me.com

Meget svær afstemning, da de jo allesammen er super geniale!

Udviklinger starter rigtig fra Olsen banden i Jylland, og så går det ellers bare frem ad...
:)

Så klart de bedste film er de 5 film i midten fra:

Olsen-bandens sidste bedrifter (1974)

Olsen-banden på sporet (1975)

Olsen-banden ser rødt (1976)

Olsen-banden deruda' (1977)

Olsen-banden går i krig (1978)

Og hvor det hele så kulminere med Olsen Banden i Krig, som er den mest gennemførte og med de bedste og mest geniale kup. Samtidig synes jeg udviklingen af personerne er på toppen i Olsen Banden i krig.

Men igen, hvor er de bare genialle ALLESAMMEN!
:)

Lone

Helt klart den bedste....mange geniale scener....Benny der desperat prøver at lime vasen sammen, men skårene flyver omkring ham som han blir forskrækket over Egon's raseri! Derudover også nede i tunnellerne hvor Egon ikke kan læse kortet, skal låne Keld's briller og begrunder det med at det er gotiske bogstaver!!!! Klasse!

Alexander

Helt klart i Jylland!
Filmen er som skabt på ny, fordi banden befinder sig i Jylland, og gør filmen til lidt "en skattejagt" ( lidt action jo ), og Børger for også en sjover rolle i filmen.

Men det jo min megning

Katrine Graves

Jeg synes det er meget svært.
Det er den jeg kan huske bedst.

Rasmususer/725466

Det bedste sammensurium af dansk kultur og genial Egon Olsen-planlægning. Med den danske super komponist Lumbyes Britta Polka som underlægning til De Danske Statsbaners punktlighed er det simpelthen genialt. Det hænger fantastisk sammen. Olsen banden på sporet er Olsen Banden i ypperste overklasse.

Ann-Britt

"Olsen Banden går i krig" er en af de bedste.
Bortset fra nr. 1 som jeg aldrig helt har syndes om, så er de jo alle sjove.
Alene Egons fabelagtige ordforråd :D

Men hvis jeg ikke husker helt forkert (jeg har ikke filmene, så det er ud fra hukommelsen :), så er Olsen Banden går i krig en af de mest vellykket.

Det er nu mest scenen, hvor det er lykkes Kjeld at stjæle noget smørrebrød - stakkelen er jo sat på kur af Yvonne - og hvor han DESPERAT prøver at få hul i plastfoliet, som dækker lækkerierne, som jeg husker bedst.
Føler helt med ham ;)

Hannah

Det er filmen hvor Karl Stegger leverer en pragtpræstation som
en dreven jysk skrothandler.

Ragnalduser/726574

Bare dejligt at Egon for en gangs skyld ikke røg i fængsel :-)

Michaeluser/15017

Den har alt og mere oven i. Preben Kaas er uforglemmelig som alkoholikeren der tager et fuldbyrdet tilbagefald.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

1 dag siden
Laila Finderup

Den film, jeg venter mest på, er helt klart Mortal Kombat. Som skulle have premiere i denne uge.

1 dag siden
Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

2 dage siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

1 uge siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden

Aktive debatter