Cookie- og Privatlivspolitik
'Jagten' nomineret til endnu en pris

'Jagten' nomineret til endnu en pris

Vinterbergs drama skal dyste om Nordisk Råds Filmpris

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Thomas Vinterberg har i dén grad sat Danmark på europakortet med sin anmelderroste film Jagten. Det blev til tre priser i Cannes, en British Independent Film Award, en European Film Award samt en række andre priser og nomineringer.

Nu skal 'Jagten' dyste med film fra Finland, Island, Norge og Sverige om Nordisk Råds Filmpris, der uddeles den 30. oktober.

Filmene er udvalgt af en jury blandt de mange danske film, som har haft national biografpremiere i perioden 1. september 2012 til 31. august 2013.

Nordisk Råds Filmpris på 350.000 kr. gives til en film, der udmærker sig ved at være forankret i den nordiske kultur og være af høj kunstnerisk kvalitet. Den skal derudover udmærke sig i kraft af sin originalitet og formå at forædle filmkunstens mange elementer i et overbevisende og integreret værk.

Årets kandidater til Nordisk Råds Filmpris:
Danmark: Jagten (Thomas Vinterberg)
Finland: Kerron sinulle kaiken (Simo Halinen)
Island: Djúpid, alias: Dybet (Baltasar Kormákur)
Norge: Som du ser mig (Dag Johan Haugerud)
Sverige: Äta sova dö, alias: Spise sove dø (Gabriela Pichler)

Se den samlede præsentation af de nominerede nedenfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mikkel

Meget velfortjent, fantastisk film. Mest overraskende bliver det dog at se, om Jagten løber med en norminering til næste års Oscar-show. Taget alle de fine priser og den megen positive omtale i betragtning, kan det godt tyde på det. Det amerikanske publikum har da vist taget meget godt imod den. Indtil videre er den da at finde på IMDB's top 250, næsten hundrede pladser bedre end Festen – imponerende :)

Lidt off topic, men glæder mig til Dybet, Djúpid, får premiere i de danske biografer. Lad os blot håbe de sender den i mere end den ene biograf.

Anna Cæcilie

Jeg er stor fan af Thomas Vinterberg. Lige siden jeg så 'Festen' en kold efterårs dag, for efterhånden en hel del år siden. Han er så blændende dygtige. Respekt!

Jeg var ret nervøs for at se 'Jagten' fordi jeg slet ikke vidste hvad jeg skulle forvente. Alle skuespillere i den er hamrende dygtige. Og Mads Mikkelsen viser bare hvor stor en skuespiller han egentlig er. Jeg blev blæst væk og vidste slet ikke hvad jeg skulle sige efter filmen. Billederne i filmen var fantastisk, stemningen og slutningen. Det hele! wauw.

Anonymuser/0

Slet ikke på samme niveau som Festen og ikke nær så ubehagelig som Anklaget med Troels Lyby !!
Men stort tillykke herfra alligevel !!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

5 timer siden
Heidi

Captain America: The First Avenger udspiller sig i ca. år 2012 da den starter med at de finder Steve Rogers frossen (ca.

6 timer siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Tak skæbne.

15 timer siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Prøv nu at fatte det!!! ILLUSIONEN VILLE BLIVE BRUDT!

15 timer siden
Finn Carl

Jeg så versionen med Peter Ustinov som Poirot, også filmet ombord på den afsatte, ægyptiske Kong Farouks gamle kongeskib på Nilen, som agerede hjul

20 timer siden

Aktive debatter