Cookie- og Privatlivspolitik
10 spørgsmål til Pilou Asbæk

10 spørgsmål til Pilou Asbæk

Grænseoverskridende morgenbolledamer

Stem op!
4
Stem ned!
-1
(reset)

Fra i dag kan landets biografgæster møde selveste Simon Spies, når Pilou Asbæk portrætterer den excentriske rejsekonge i dramaet Spies & Glistrup.

Vi har snakket med Asbæk om karakteren, kollegaen Nicolas Bro og charterrejser.

Hvad ved din karakter minder mest om dig selv?
Det må være hans forkærlighed for bordtennis. Spies er så komplekst et menneske, at det ville være en længere diskussion at gå længere ind i hans og min personlighed. Grunden til, at jeg holder så meget af at spille Simon Spies er, at han ligger så langt væk fra min egen personlighed.

Hvem er danmarkshistoriens mest markante personlighed?
Det er jo umuligt at svare på - Danmark har så mange markante personligheder, at det ville være helt vildt unfair at reducere dem til én person. Jeg synes dog, at Dronning Margrethe 1. var fantastisk. Hun samlede Kalmarunionen og gjorde dermed det, ingen mænd kunne gøre.

Hvad gør en god biografisk film?
Et godt manuskript, en interessant historie og en ny vinkel. Vi kender alle Spies og Glistrup, men vi vidste ikke, at de var venner. Det er vores vinkel. Vores film er jo en fiktionsfortælling med rigtige og opdigtede scener - og 99,99 procent af al fiktion er digtning. Selv dokumentarfilm sætter du inden for en ramme.

Hvilken historisk personlighed ville du allerhelst spille?
Spies er ved Gud én af de personer, jeg allerhelst ville spille. Han er så kompleks, og han har så mange lag og dybder, som man aldrig kan komme i nærheden af. Han er en drømmekarakter at få lov til at spille.

Beskriv Nicolas Bro med tre ord
Fænomenal. Urtalent. Elskelig.

Har du nogensinde været på charterferie? Hvis ja, hvad synes du om det?
Jeg har de sidste 20 år holdt ferie på Mallorca, men ikke som charterferie.

Hvilken scene var den vanskeligste at indspille?
Det var meget grænseoverskridende, første gang jeg skulle være sammen med alle morgenbolledamerne. Det var voldsomt, fordi der ikke bare var én genert skuespiller men ti generte skuespillere. Men alt var virkelig cool, fordi stemningen var så afslappet.

Det, Christoffer gjorde, var at afmontere seriøsiteten. Og det gør man jo lynhurtigt, når man smider tøjet, står med skæg og stiv tissemand og siger, at man hedder Simon Spies, og nu er man her for at finde en morgenbolledame. Det er jo pissesjovt, og det gjorde også, at pigerne slappede lidt mere af.

Hvordan føles det, at en stor del af ungdommen først lærer Simon Spies at kende via din fortolkning?
Jeg håber, at der kommer en interesse, som gør, at de unge har lyst til at google ham, og at vi viser, at det er tilladt at være excentrisk og tilladt at være sin egen.

Hvad er den bedste danske film, du har set?
Danmark har lavet så mange gennem tiderne, men jeg vil gerne nævne de fem titler, der har betydet mest for mig: ’Pusher’, Mifunes sidste sang, Reconstruction, Festen og Idioterne. Det var første gang, jeg tænkte: Wow! Fuck, det er godt!

Hvad er din bedste biografoplevelse?
Det må være, da jeg så den første Men in Black til verdenspremieren, fordi der var vildt god stemning, og vi havde glædet os i flere måneder til filmen. Samtidig havde Will Smith lavet en videohilsen, så det gik rent ind.

Spies & Glistrup får dansk premiere i dag. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.