"Hold da kæft, jeg er Superman!"

Interview med Henry Cavill
Billede
(© Warner)

Vil Henry Cavill overbevise os om, at en mand kan flyve? Vi mødte den unge skuespiller i London til en snak om sommerens store superheltefilm, Zack Snyders 'Man of Steel'.

Februar, 2013. På et fint hotel i London og i selskab med en håndfuld europæiske filmjournalister sidder jeg og venter på, at civilisationens frelser skal ankomme. Det er ikke en fugl, ej heller et fly, men såmænd bare den britiske skuespiller Henry Cavill, der skal indtage den tomme stol foran mig.

Ærligt talt har den unægteligt nydelige Cavill aldrig imponeret mig synderligt. Højdepunkterne på den blot 30-årige skuespillers beskedne cv har hidtil været den historiske TV-serie 'The Tudors' (2007-10) og rabalderfilmen Immortals (2011). Men dette skal være slut. Fra og med sommerpremieren på 'Man of Steel' er Cavill ingen ringere end min personlige favorithelt: Superman!

Er man, som jeg, vokset op under stålmandens filmiske storhedstid, er det en alvorlig sag, når en ny mand skal iføre sig det ikoniske kostume. Hvor Christopher Nolans nytænkning af Batman faldt på et tørt sted, efter Tim Burtons vellykkede univers var blevet spoleret af Joel Schumachers, er ideen om Supermand stadig fastlåst i fortiden og for evigt synonym med skuespilleren Christopher Reeve (1952-2004), der portrætterede superhelten i fire film fra 1978 til 1987. Værkerne var af svingende kvalitet, men især seriens to første film står højt på enhver respektabel liste over superhelte-filmatiseringer. Og øverst på min.

Der ligger med andre ord et tungt ansvar på Henry Cavills skuldre. Heldigvis har denne et bredt par af slagsen, hvilket bliver tydeligt, da han ankommer smilende og iført afslappede jeans og velourtrøje. Det slår mig straks, hvor meget den ydre pakke lever op til rollen. Med firskårne kæber, venlige blå øjne og et tykt, sort hår - endda med en lille krølle ned i panden - er ligheden med den amerikanske nationalhelt nærmest skræmmende... lige indtil Cavill åbner munden og med stærk engelsk accent begynder at diskutere 'Man of Steel'.

Læs hele interviewet, hvor Henry Cavill bl.a. kommer ind på karakterens kompleksitet, det store pres og titlen som verdens uheldigste mand, i det nye kino.dk-magasin, der kan hentes i flere biografer.

Magasinet kan også downloades som pdf.
 
Man of Steel får premiere på torsdag den 14. juni.