Cookie- og Privatlivspolitik
"Hold da kæft, jeg er Superman!"

"Hold da kæft, jeg er Superman!"

Interview med Henry Cavill

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Vil Henry Cavill overbevise os om, at en mand kan flyve? Vi mødte den unge skuespiller i London til en snak om sommerens store superheltefilm, Zack Snyders 'Man of Steel'.

Februar, 2013. På et fint hotel i London og i selskab med en håndfuld europæiske filmjournalister sidder jeg og venter på, at civilisationens frelser skal ankomme. Det er ikke en fugl, ej heller et fly, men såmænd bare den britiske skuespiller Henry Cavill, der skal indtage den tomme stol foran mig.

Ærligt talt har den unægteligt nydelige Cavill aldrig imponeret mig synderligt. Højdepunkterne på den blot 30-årige skuespillers beskedne cv har hidtil været den historiske TV-serie 'The Tudors' (2007-10) og rabalderfilmen Immortals (2011). Men dette skal være slut. Fra og med sommerpremieren på 'Man of Steel' er Cavill ingen ringere end min personlige favorithelt: Superman!

Er man, som jeg, vokset op under stålmandens filmiske storhedstid, er det en alvorlig sag, når en ny mand skal iføre sig det ikoniske kostume. Hvor Christopher Nolans nytænkning af Batman faldt på et tørt sted, efter Tim Burtons vellykkede univers var blevet spoleret af Joel Schumachers, er ideen om Supermand stadig fastlåst i fortiden og for evigt synonym med skuespilleren Christopher Reeve (1952-2004), der portrætterede superhelten i fire film fra 1978 til 1987. Værkerne var af svingende kvalitet, men især seriens to første film står højt på enhver respektabel liste over superhelte-filmatiseringer. Og øverst på min.

Der ligger med andre ord et tungt ansvar på Henry Cavills skuldre. Heldigvis har denne et bredt par af slagsen, hvilket bliver tydeligt, da han ankommer smilende og iført afslappede jeans og velourtrøje. Det slår mig straks, hvor meget den ydre pakke lever op til rollen. Med firskårne kæber, venlige blå øjne og et tykt, sort hår - endda med en lille krølle ned i panden - er ligheden med den amerikanske nationalhelt nærmest skræmmende... lige indtil Cavill åbner munden og med stærk engelsk accent begynder at diskutere 'Man of Steel'.

Læs hele interviewet, hvor Henry Cavill bl.a. kommer ind på karakterens kompleksitet, det store pres og titlen som verdens uheldigste mand, i det nye kino.dk-magasin, der kan hentes i flere biografer.

Magasinet kan også downloades som pdf.
 
Man of Steel får premiere på torsdag den 14. juni.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sune

Kommer til at "naile" den rolle..! Er jeg sten sikker på....! :D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

6 timer siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

5 dage siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden
TheDayDreamer

Yes! Endelig fik vi lov at få det første kig på hvad den her 2'er kommer til at byde på - and I gotta say, I like what I'm seeing!

1 uge siden
Rasmus/Musen

Det kan da være, at jeg vil overveje at se serien på et tidspunkt også. Hvis den er så populær for tiden, så kan det næsten kun være godt, ;-).

1 uge siden

Aktive debatter