Cookie- og Privatlivspolitik
Top 10: Leonardo DiCaprio-film

Top 10: Leonardo DiCaprio-film

Fra Gilbert Grape til Django 

Stem op!
16
Stem ned!
0
(reset)

I denne måned spiller Leonardo DiCaprio titelkarakteren i Baz Luhrmanns Den store Gatsby, og i den anledning har vi sammensat en top 10 over hans bedste film.

Stem selv på din favorit med Leonardo DiCaprio længere nede.

1
Inception (2010)
Instruktør: Christopher Nolan
DiCaprio er tyven Dom Cobb, der er specialiseret i at udtrække hemmeligheder fra menneskets underbevidsthed. Da Cobb hyres til at implantere en idé i stedet for at stjæle den, kommer han og hans team på en mission så dybt inde i sindets afkroge, at virkeligheden snart er svær genkende. Med sit kringlede plot tør Nolans hypede science fiction-film være ambitiøs på publikums vegne, og holder man tungen lige i munden, er 'Inception' intet mindre end et fuldendt værk indenfor genren.

2
Titanic (1997)
Instruktør: James Cameron
Følelserne mellem den rige, ulykkeligt afsatte Rose og den fattige, rodløse Jake vokser, da de to unge mennesker mødes helt tilfældigt ombord på et skib. Desværre hedder skibet Titanic, og som alle ved, blev det kun til en enkelt jomfrurejse. Camerons film om et af verdenshistoriens mest kendte forlis er ikke bare en af de bedst sælgende film nogensinde, men også en velfortalt, imponerende og episk katastrofefilm om kærlighed, der kæmper imod de værste odds - og et isbjerg.

Django Unchained
3
Django Unchained (2012)
Instruktør: Quentin Tarantino
Slaven Django sættes fri af en dusørjæger, og sammen begiver de sig ud på en mission for at befri Djangos kone fra slaveejeren Calvin Candie. DiCaprio spiller sidstnævnte og dermed karrierens kun anden skurkerolle (den første var i 'The Man in the Iron Mask'). Selvom Tarantinos film ikke har DiCaprio i den bærende rolle, er 'Django Unchained' bemærkelsesværdig blandt skuespillerens mange film - ikke mindst pga. instruktørens sublime leg med genren og et yderst veloplagt cast.

4
Romeo + Juliet (1996)
Instruktør: Baz Luhrmann
Året før 'Titanic' for alvor cementerede DiCaprio som teenagepigernes favorit, bragede den unge skuespiller igennem i Baz Luhrmanns originale fortolkning af Shakespeares tragiske kærlighedshistorie om Romeo og Julie. Med halvlangt hår og iført en ridderbrynje falder DiCaprio pladask for datteren (Claire Danes) af sin fars fjende. Den hurtige MTV-klipning, brugen af de oprindelige blankvers og et soundtrack fuld af pop-perler danner rammen om en øjeblikkelig nyklassiker.

5
The Aviator (2004)
Instruktør: Martin Scorsese
DiCaprio portrætterer den amerikanske flypioner, forretningsmand, milliardær og filmskaber Howard Hughes (1905-76) i Martin Scorseses storslåede biografi. Mandens maniske stræben efter storhed og dertilhørende deroute ind i galskaben sættes i scene af en kompromisløs, Oscar-nomineret og moden skuespilpræstation. 'The Aviator' vandt fem Oscars og markerede den allerede legendariske Scorsese som en endnu bredere historiefortæller end hidtil set.

The Departed 
6

The Departed (2006)
Instruktør: Martin Scorsese
Det kan diskuteres, om det er retfærdigt, at selveste Martin Scorsese skulle vinde karrierens første og indtil videre eneste Oscar for sin genindspilning af Hong Kong-krimien 'Infernal Affairs' (2002). Dog er 'The Departed' en bundsolid genrefilm om undercover-intriger på hver sin side af loven. Matt Damon spiller gangsteren, der infiltrerer politistyrken, mens DiCaprio er undercoverbetjent i gangstermiljøet. Den barske tone og de højspændte præstationer gav anledning til et decideret publikums-hit.

7
What's Eating Gilbert Grape (1993)
Instruktør: Lasse Hallström
Svenske Lasse Hallström iscenesatte tilbage i 1993 dette charmerende lille drama om livet i en afsides flække, hvor Gilbert Grape (Johnny Depp) kæmper med en svært omfangsrig og særdeles dominerende moderskikkelse. Filmen handler først og fremmest om Gilberts drømme samt løsrivelse, men DiCaprio stjal billedet som den retarderede lillebror Arnie, og rollen sendte den dengang 19-årige, og relativt ukendte, skuespiller på kurs mod stjernerne med karrierens første Oscar-nominering.

 Gangs of New York
8
Gangs of New York (2002)
Instruktør: Martin Scorsese
Samarbejdet med Raging BullGoodfellas og Taxi Driver-instruktøren startede med denne hævnfabel om dengang, New York var styret af rivaliserende bander med dertilhørende blodige fejder i gaderne. DiCaprio er den unge Amsterdam, der opsøger sin fars morder, bandelederen Bill the Butcher (Daniel Day-Lewis), for at tilintetgøre ham. Filmen blev nomineret til ti Oscars, og selvom den ikke vandt en eneste, blev den voldsomme kollaboration med Scorsese et vendepunkt i DiCaprios karriere.

9
Blood Diamond (2006)
Instruktør: Edward Zwick
Med sydafrikansk accent, god kulør og en halvskidt personlighed spiller DiCaprio antihelten Danny Archer, der lever af at smugle diamanter i Sierra Leone under borgerkrigen. Da han møder den smukke journalist Maddie (Jennifer Connelly) og den lokale fisker Solomon (Djimon Hounsou), tvinges Danny til at revurdere såvel sin rolle i konflikten. Edward Zwicks barske film havde en tydelig politisk agenda, og bød samtidig på nervepirrende action og endnu en Oscar-nomineret præstation fra DiCaprio.

10
Catch Me If You Can (2002)
Instruktør: Steven Spielberg
Der er ret få komedier på DiCaprios CV, men en del af skuespillerens image-skifte skete i samspil med Steven Spielberg på netop en af slagsen. Krimi-komedien 'Catch Me If You Can' er baseret på den sande utrolige historie om fupmageren Frank Abagnale Jr., der før han fyldte 19 havde tjent millioner af dollars ved at udgive sig for at være pilot, læge og advokat. Tom Hanks spiller FBI-agenten, der jagter DiCaprio, og Spielbergs film er hyggelig let i sin tone, men også tilstrækkelig mørk når nødvendigt.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
wrapdk

The Basketball Diaries er den bedste han har spillet.

Stephanie

The Beach!!! sådan en undervurderet film!!

Anders

Kinos lister er altid fuldstændig forfejlede. Jeg har aldrig set en liste som bare er forholdsvis realistisk.
De fleste af filmene er som sådan ok på en top 10 liste, men rækkefølgen er helt hen i vejret.

Inception nr. 1??? Verdens største mainstreamfilm. Jeg havde troet, at en filmredaktion kunne se lidt længere en ren og skær tjubang.

Titanic nr. 2??? Er det kun damer, der har stemt?

Hvor er Shutter Island?

The Departed nr. 6? - hmm

Er der bare blevet rystet lidt i posen mellem alle hans film, og så trukket op som bingonumre?

FilmFyr

Jeg kunne virkelig godt lide ham i Django Unchained! :)

Men vil dog også mene, at en film der ikke står på, hvor han også spillede ret godt, var i Body of Lies... og selvfølgelig Shutter Island!

louiseuser/961147

Har været dedikeret fan siden Romeo og Juliet.
Han er super skarp, så jeg måtte se alle hans film og den der ramte mig mest var "this boys life" hvor han spiller fantastisk sammen med Robert debiro og Ellen Barkin.
Han er bare fuc**** sej!

Honeymonster!user/107119

Enig i listen...

MEN "The Basketball Diaries" aka. dansk titel "Streets of New York" (Ej, at forveksle med "Gangs of New York") er bedre end halvdelen af filmene på listen...

"Basketball Diaries" er også langt vigtigere end de andre på listen, for det var DiCaprios første hovedrolle og ovenikøbet en af de sværeste. Dén film banede vejen for karrieren...

Frkbrokuser/935539

Han er en fantastisk skuespiller som kun bliver bedre og bedre, jo ældre han bliver. Jeg giver ret i at Shutter Island mangler, det er en fantastisk film, hvor han spiller fænominalt! Jeg synes de bedste roller er når han skal være en smule usympatisk og psykotisk som i Shutter Island, Blood Diamont, Django og Aviator. Der bliver man helt revet med! Giv ham så den oscar!!!

MiaLognnes

helt klart min farvorit film af ham. vidunderlig film, hvori han spiller fantastisk! :D

Skam at den ikke er på listen :(

Sofieuser/794280

Hmm burde ikke glemmes (Dansk titel: Streets of New York)

Lang

Han er jo en glimragende skuespiller, men jeg er måske lidt for kliché-agtig mand og synes ikke alverden om ham i de der lidt "bløde" film som romeo+juliet og titanic - ikke sagt at det er dårlige film, jeg kan rigtig godt lide dem begge - er bare ikke så vild med de roller han har i dem, de er lidt for femsede i forhold til de roller han får senere.
Så derfor er det mig egentligt ikke så svært, for for mig er det gangs of new york og det er fordi han er mere fysisk voldsom, det er som om han er blevet en mand.

det var mit besyv, det skal ikke forstås som om han kun er god når han er "mand" for han glemragende i titanic og remoe+juliet og hva' så gilber grape for den sags skyld, og det er jo denne fantastiske skuespiller evne han vinder på, det andet gør bare at han kommer mere bredt ud, hvis du spørger mig.
Han er jo fantastisk i blood diamond og shutter island (hvofor den ikke er med forstår jeg ikke helt, men jeg har givet den en imaginær 11. plads) og the departed for den sags skyld også.
Peace out og god mandag

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.