Cookie- og Privatlivspolitik
Vandt du rejsen til Paris?

Vandt du rejsen til Paris?

Hvem skal besøge hjembyen for 'De urørlige'

Stem op!
10
Stem ned!
-2
(reset)

De Urørlige-konkurrencen er veloverstået, og over 500 af jer er kommet med bud på spørgsmålet: Hvilket er filmhistoriens bedste umage par?

Mange af svarene var originale og der var op til flere værdige kandidatter, men en kun én har været så heldig at vinde hovedpræmien på et rejsegavekort til en værdi af 5.000 kr., som fx kan bruges på en rejse for to til Paris.

Stort tillykke til: Mikkel Nielsen!

Mikkels bud på Will Hunting (Matt Damon) og Sean Maguire (Robin Williams) i filmen Good Will Hunting var velskrevet og med gode pointer:

- Jeg har valgt to kontraster fra en film, der ligeledes tager udgangspunkt i livet og det at få det bedste ud det trods de svære omstændigheder og de dertilhørende udfordringer.

Good Will Hunting er fortællingen om mødet mellem de to kontraster, det rodløse og stædige geni og den aldrende og erfarne psykolog. Det er mødet mellem manglende erfaring og livserfaring. Mødet mellem ungdom og voksenliv. Good Will Hunting er fortællingen om den unge Boston-knægt, Will Hunting, der trods store og næsten overmenneskelige matematiske evner endnu ikke har fået det ud af tilværelsen, som hans evner berettiger ham til. Og hvad så? Will Hunting er nemlig sin egen herre, han har ikke brug for andre end sig selv. Han har nok i sine venner, litteraturen, sit arbejde og de utallige drukture på byens lokale værtshus. Tilværelsen er for ham Boston, den foregår i Boston og skal derfor også ende i Boston. Derudover har Will det svært, meget svært endda, med at knytte sig følelsesmæssigt, især overfor det modsatte køn. Hvorfor? Fordi Will er bange, bange for at give slip.
Alt dette ændrer sig gradvist, da Will, som straf for sine ugerninger i forbindelse med en slåskamp, tvinges til at se den aldrende og erfarne psykolog, Sean Maguire. Sean har i modsætning til Will levet livet til det fulde. Han har, som han selv udtrykker det, ”played a hand”. Sean har både elsket, mistet, grædt og grinet. Han har oplevet den umiddelbare kærlighed, set og sanset kunsten og arkitekturen på nærmeste hold, men også set dem, der stod ham nærmest, forsvinde for øjnene af ham.

Jeg har ikke i sinde at røbe slutningen, det ville være tarveligt overfor de brugere på Kino, der endnu ikke har set filmen. Så om Sean lærer Will at leve livet, elske andre højere end sig selv, åbne op og give slip på selvkontrollen og sine bekymringer, må du/I selv finde ud af.

Det kontrastfyldte forhold de to imellem er under alle omstændigheder et oplagt bud på et af filmhistoriens bedste umage par. Forholdet mellem de to er nemlig fuld af humor, alvor, dybde og indsigt i det at være menneske og udvikle sig som menneske. Trods filmens tunge og eksistentielle tema formår de to skæve eksistenser at gøre filmen både medrivende og oplysende. Det skyldes især kemien de to imellem, der som nævnt indeholder både humoristiske og alvorlige øjeblikke.

Anden og tredje-pladsen vinder hver en dvd med konkurrence-filmen De Urørlige. 

Dvd’erne går til Ricki Melchior og Daniel Bendix Nielsen. Ricki havde budt på Han Solo og Princess Leia fra Star Wars-trilogien, mens Daniel havde påpeget de åbenlyse forskelle mellem hovedpersonerne i Up!

Tillykke til alle vinderne og tak for jeres deltagelse!

Alle vindere får direkte besked.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De urørlige udkom på DVD den 19. marts og handler om den fattige, sorte Driss (Omar Sy), der bliver hjælper for den rige, handicappede Philippe (François Cluzet).

Filmen har gået sin sejrsgang verden over og har i Danmark solgt over 650.000 billetter i biografen samt 65.000 eksemplarer på DVD og Blu-ray på én uge. Succesen skyldes delvist samspillet mellem de to hovedroller, der udgør det kontrastfyldte filmpar.

Vi udlodder et rejsegavekort til en værdi af 5.000 kr., som fx kan bruges på en rejse for to til Paris, hvor filmen foregår, samt to overnatninger på et hotel. Få inspiration på FDM Travels hjemmeside.
 
Alt, du skal gøre for at deltage, er at besvare følgende spørgsmål:

Hvilket er filmhistoriens bedste umage par?

Skriv og begrund dit svar i kommentarfeltet forneden. Det bedste svar vinder rejsegavekortet fra FDM Travel samt 'De urørlige' på DVD. 2.-5. pladsen vinder hver 'De urørlige' på DVD.

Rejsegavekortet skal bruges inden for de næste tre år, men ellers er der rig mulighed for selv at sammensætte den ferie, man har lyst til. 

Du skal skrive dit svar senest den 3. april kl. 12.00. Vinderne får direkte besked via mail.

FDM Travel

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Big Boyuser/738067

Den er den sjoveste Jim Carry film nogensinde. De er nok de bedste par sammen :)

Mathilde

Jeg kunne godt tænke at vide hvem der vandt, og læse deres indlæg :-)

Nogle der ved noget?

Gry Sif

Det vil jeg også gerne :)

Peter user/949251

Hej Kino.

Jeg synes helt klart at parret som består af Jenny og Forrest Gump, fra filmen Forrest Gump fortjener at vinde. De er vidt forskellige, men ender alligevel med at finde sammen.
De har fulgtes ad i alle ungdomsårene, men efter high school måtte de skilles - nok mest på grund af deres forskellige personligheder. Forrest var meget genert, men et fantastisk menneske og rigtig ambitiøs. Han ønsker det bedste for alle - mere end ham selv måske? Jenny er kun fokuseret på sit stripper-, sanger-, misbrugsliv og afviser Forrest ved enhver lejlighed. Hun er i modsatningen til Forrest udadvendt og tænker mere på sig selv.
Jenny indser dog til sidst at manden i sit liv, også er en mand med få ord - nemlig Forrest. De gifter sig og får et barn trods at de er så forskellige, som de nu engang er.
Modsætninger mødes og det kan man i allerhøjestegrad snakke om i denne film; Forrest Gump.

Og så kunne det da være helt enestående at vinde en rejse til Paris, da det har været en virkelig stor drøm i mange år.

Margituser/623977

Det er helt klart Gøg og Gokke, og de spiller netop på at de er umage, når de kommer galt afsted.

Steffen

Det kan godt være at tiden er gået, men hvad pokker!
Det bedste umage par må være Edward Norton og Brad Pitt i Fight Club.. Et kontroversielt par grundet slutningen, men fra starten hvor Nortons navnløse karakter ser små glimt af Pitts Tyler Durden og til Norton til sidst stikker en pistol i munden på sig selv, er et stort fupnummer for ham der kigger på! Den måde Durden trækker Nortons karakter rundt i manegen, burde få ham til at cutte ham ud for længe inden, men han har brug for Durden til at slippe ud af sin flade rutineplagede hverdag.
I alt en film med to meget forskellige personligheder, og så alligevel ikke..

Sophie Dandanell

Timon og Pumba er klart det bedste par! De er virkelig gode sammen(:

Sara Fink

Hej Kino.. Jeg synes det mest umage par er Katniss Everdeen og Peeta Meelark.

Jeg tænkte for at finde det mest umage par, måtte jeg finde dem der mindede mindst om hinanden og var længst væk fra i hinanden både moralsk og personligt.
jeg synes derfor at disse to personer passer bedst og er mest umage fordi de ikke minder om hinanden overhovedet og hænger på den måde sammen, som ying og yang og Driss og Philippe. To personer der har mest brug for hinanden, men samtidig er to komplet forskellige individer !!

Mathilde

Jeg synes, at rejefisker-parret fra den legendariske film Forrest Gump er filmhistoriens bedste umage par. Den unge Forrest Gump (Tom Hanks) møder Lieutenant Dan Taylor (Gary Sinise), da han bliver udstationeret i Vietnam. Forrest Gump kan godt lide Dan, og det er da også gengældt indtil at Forrest redder Dan, da de er under beskydning af vietconger. Dan ville ikke reddes, da han mente at det var hans skæbne at dø i krigen ligesom hans forfædre døde i forskellige krige. Lieutenant Dan overlever, men han mister begge ben, og bebrejder Forrest Gump for det. Senere, tilbage i USA, opsøger Dan Forrest for at tage hævn, men de ender i stedet med at blive venner... På en måde i hvert fald. De fejrer jul og nytår sammen og bliver bedre og bedre venner med hver deres særheder. Forrest fortæller Dan om hans drøm om at købe en rejefiskerbåd, som han havde aftalt med hans afdøde ven Bubba. Dan lover så, at den dag Forrest får en båd, vil han komme og være styrmand. Og det løfte holder han så, trods manglen på tro på Forrest, da han lovede det.
Jeg synes de er det bedste umage par, fordi de er næsten så forskellige som de kan være, Dan bebrejder Forrest, at han er blevet krøbling og derfor hader ham, men på trods af disse ting starter et venskab, der hjælper dem begge med at vokse, og få det bedre som mennesker. De bliver ved med at prøve, selvom livet ikke altid har været rart ved dem, og de lykkes i ting, som ingen troede var muligt! Med hinandens hjælp, og det er for mig et rigtig godt partnerskab.
De komplimenterer hinanden rigtig godt, Dan, der forsvarer Forrest, og bliver meget vred, når nogen kaldet ham dum, og Forrest, der hjælper Dan med at finde glæde i livet igen ved at se tingene på en ny måde, og sammen kan de opnå hvad som helst. De er dæleme et godt umage par!

Ditte

Som overskriften antyder, er dette kun ét bud på filmhistoriens bedste (her: fiktive) umage par nemlig fra filmen "Lars and the real girl". Hvor det umage par er bestående af Lars og hans plastik lolitadukke-kæreste. Egentlig opstår det fantastiske i lige præcis dette umage par i Ryan Goslings skuespil, som den akavede, socialt-handicappede og isolerede Lars, der forelsker sig i en platiskdukke, hvis personlighed han selv har opfundet, for derigennem at få genetableret kontakt til omverden og sig selv igen.
Foruden at være et par bestående af et levende væsen og et dødt materiale, er beskrivelsen af Bianca (dukken) også en medspillende faktor i at skabe et helt unikt umage par.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.