Cookie- og Privatlivspolitik
Oversete favoritfilm #1 - Judgment Night

Oversete favoritfilm #1 - Judgment Night

Film der fortjener et bedre ry

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

Oversete favoritfilm er en ny serie, hvor redaktionen, kino.dk-brugere og danske kulturpersonligheder på skift vil argumentere for film, der fortjener et bedre ry. Første film i serien er valgt af Søren Søndergaard fra kino.dk.

Om det var soundtracket, der i første omgang gjorde Judgment Night (1993) så interessant, før filmen udkom på video herhjemme (efter at være blevet forbigået i de danske biografer), lyder sandsynligt, for CD’en var i kraftig cirkulation blandt både rock- og hip hop-fans.

Årsagen var simpel. Helmet havde indspillet et nummer sammen med House of Pain, Living Colour sammen med Run DMC, Slayer sammen med Ice-T, men det bedste var dog det strålende Fallin' af Teenage Fanclub og De La Soul, som åbner selve filmen til billederne af en søvnig forstad i Chicago. Her lever Emilio Estevez (Young Guns) et idyllisk liv med sin kone og nyfødte barn, men denne dag skal han på drengetur.

Målet er en boksekamp i indre by, og da en trafikprop resulterer i en dumdristig genvej gennem byens værste kvarter, starter problemerne for den efterhånden berusede gruppe venner med en brovtende Jeremy Piven (Entourage) i spidsen. Inden længe er de naturligvis blevet vidne til et koldblodigt bandemord, og lederen (en ganske formidabel Denis Leary) har ikke tænkt sig at lade fire vidner fra middelklassen slippe væk med livet i behold. Hermed går starten på en klassisk omgang katten-efter-musen, der finder sted i mere eller mindre real time den næste times tid.

'Judgment Night' er på ingen måde verdens mest originale film. Til gengæld skal man lede længe efter en mere intuitivt spændende og fermt iscenesat actionfilm, hvis man altså ikke medregner de mere velkendte genreklassikere som Lethal Weapon (1987) og Die Hard (1988). Mod slutningen går det dog en smule ned ad bakke, og troværdigheden begynder for alvor at smuldre, når skurkene til stadighed finder frem til hvert eneste skjulested, og familiefædrene udvikler Chuck Norris-evner over en nat. Det er dog småting i en genrefilm, hvor karaktererne rent faktisk gør noget så sjældent som at handle rationelt og træffe nogenlunde realistiske beslutninger for at redde deres liv.

I sidste ende er Judgment Night blot endnu en actionfilm om den almindelige mands møde med vold og pludselig død, men den hører til de absolut bedste af sin slags. Og den fortjener et langt større publikum.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Kan man regne med, at I fortsætter med at præsentere en "overset favoritfilm" hver uge fremover?

Det er jo en glimrende måde at få støvet nogle ældre film af, som man måske aldrig fik set. Eller som sagtens kan tåle et gensyn.

SSuser/10172

I starten bliver det på månedsbasis, men bliver det populært indhold kan det hurtigt blive hver 14. dag. Eller ugentligt på sigt :)

Hilsen Søren - kino.dk

Anonymuser/0

Har aldrig set denne film, kunne være at man skal det ;-)

rene

Men syntes ikke rigtig den holder i dag

Jokezuser/426720

Kan huske at jeg faldt over denne engang på TV2 film, må indrømme at mine forventninger var lave, hvilket endte med at jeg blev rigtig positiv overrasket.

Jeg fandt den så fed at jeg blev nød til at købe den et par dage efter :)

Jonas

Fantastisk soundtrack fra dengang med langt hår og militærbukser.

Egentligt også en udmærket film.

Anonymuser/0

...og Dennis Leary..kan ikke gå helt galt :)

Wayne

Super film at finde frem fra gemmerne, jeg fandt den selv for 4 år siden og huskede at jeg var blevet anbefalet at se den. Absolut en actionthriller blandt de bedre.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Godt at høre - og herligt at alle maskiner er ved at være i gang igen.

Jeg glædrer mig til at høre mere om det :-)

10 timer siden
Daniel Bentien

Hej Wayne

11 timer siden
Wayne

Trist at det som altid bare skal være et københavner anliggende med disse gratis forestillinger.

12 timer siden
Jimmy

Tina og Jeff?? Er det Boris og Ivans børn?? hahaha...
Held og lykke.. de kan alligevel ikke slå KRUMMERNE og KRUMMERNE 2..

2 dage siden
Michael

Hold fingrene fra James Bond.
Lad nu vær med at ødelægge en så lang filmhistorie.

6 dage siden