'Alle for to' er større end én

Komedien overgår sin forgænger
Et populært trekløver
(© Per Arnesen)

I 2011 solgte den danske komedie Alle for én 368.110 billetter i biograferne. Efterfølgeren 'Alle for to' har med aktuelt billetsalg på 368.309 billetter netop overgået dette tal. Og det er tilmed, før påsken for alvor sætter ind.

'Alle for to' har Mick ØgendahlRasmus Bjerg og Jonatan Spang i hovedrollerne som tre knap så kvikke småforbrydere, der bliver taget ved næsen af bankdirektøren William Lynge (Kim Bodnia). Nu er det tid til payback.

Komedien er ligesom etteren instrueret af Rasmus Heide og produceret af Ronnie Fridthjof. Sidstnævnte fortæller til kino.dk:
 
- Grunden til, at jeg gik ind i en toer, var, at jeg håbede, vi kunne lave en bedre film, så flere mennesker ville gå ind og se den. Hvis flere går ind og ser den, er det den måde, jeg som producer kan måle, om det er en bedre film. Men selvfølgelig også de citater, der har været rundt omkring og de brugeranmeldelser, som har været meget bedre. Så jeg er bare superglad.

Ronnie Fridthjof er samtidig slet ikke i tvivl om, hvorfor danskerne har taget så godt imod 'Alle for to':

- Den har fat i en folkelighed, som man ikke har set siden Olsen-banden. Det er en vennefilm. Jeg siger ikke, at vores film er Olsen-banden, men den har den her gruppe venner, som ikke altid lige bevæger sig på den rigtige side af loven og som har et supergodt venskab. Og så er det måden, vi kan grine med dem, selvom de ikke lige er de klogeste på denne jord. Det tror jeg, at danskerne godt kan lide, og at de savner.
 
 Alle for to er aktuel i biografen.