Cookie- og Privatlivspolitik
5 minutter med Trine Dyrholm

5 minutter med Trine Dyrholm

Skuespillerinden om den danske thriller 'Skytten'

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Annette K. Olesens Skytten er det andet samarbejdet mellem instruktøren og den populære skuespiller Trine Dyrholm efter Lille Soldat fra 2008.

Thrilleren, der er en genindspilning af Jens Okking-filmen fra 1977, handler om det lyssky samarbejde mellem en journalist (Dyrholm) og en skytte (Kim Bodnia) med en miljøagenda. Vi har interviewet den 40-årige Trine Dyrholm om sin rolle i filmen.
 
Hvad fik dig til at medvirke i filmen?
Jeg synes, at Annette K. Olesen er en utrolig begavet og inspirerende instruktør. Vi har arbejdet sammen tidligere, og jeg ville gerne arbejde med hende igen. Og så synes jeg, at det var et spændende manuskript og en udfordrende rolle. 

Hvad gjorde du for at forberede dig til rollen?
Jeg var bl.a. i praktik som journalist hos Politikens politiske redaktør, Mette Østergård, og fulgte hende både på avisen og på Borgen. Og så besøgte jeg en kvinde, som har adopteret et barn som enlig forsørger, da det også er en del af min rolle i filmen.

I filmen foretager regeringen en kovending af de helt store. Er politikere ikke til at stole på?
Vores demokrati lever af, at de politikere, vi vælger, lever op til deres løfter. Det er desværre ikke altid, at det sker. Nogle gange er der flere dagsordner, når det kommer til politik.

Går du selv meget op i klimakamp?
Jeg er bevidst om, hvad det er for en tid, vi lever i, og hvor store udfordringer vi står overfor i forhold til klimaet i fremtiden.

I filmen er skyttens motiver bedre end hans metoder. Helliger målet altid midlet?
Nej, det synes jeg ikke. Og det er jo også det, som er dilemmaet her i filmen. Hans sag er god, men jo mere han skyder, des mindre lytter folk til ham. 

Havde du set den oprindelige 'Skytten' med Jens Okking, inden du fik tilbudt rollen i den nye film?
Nej, men jeg kunne huske plakaten, hvor Jens Okking står og sigter med et gevær. Jeg så filmen, da jeg havde fået tilbudt rollen. Og den er fra en tid, hvor man røg, mens man var gravid, og hvor blod lignede meget rød ketchup.

I den oprindelige film skyder Okking fodboldspilleren Allan Simonsen. Havde I overvejet, om Kim Bodnia skulle skyde Nicklas Bendtner?
Vi fandt ret hurtigt ud af, at det ikke ville have den samme effekt "at skyde en kendt" som dengang. Så i vores version går skytten i hjertet af dilemmaet og prøver at ramme beslutningstagerne og andre involverede i selve sagen.

Hvad er den bedste genindspilning, du har set?
Jeg har det tit svært med genindspilninger, da det ofte er en dårligere amerikansk udgave af en eller anden film, som har originalitet. Men det her projekt synes jeg, er spændende, da det er en gendigtning og en opdatering af en gammel version. Og derfor en helt ny film.

Skytten får premiere på torsdag den 28. februar.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.