Cookie- og Privatlivspolitik
Hvad er HFR 3D?

Hvad er HFR 3D?

Middle-earth i skarpere format

Stem op!
18
Stem ned!
-2
(reset)

Peter Jackson har en plan. Han vil stå for det næste kvantespring i måden, vi ser film på.

Han og James Cameron bliver de første til at optage film via et system, der kan vise dobbelt så mange billeder i sekundet, som man ellers er vant til fra filmmediet. Systemet hedder High Frame Rate 3D eller bare HFR 3D. 

Siden lydens gennembrud i 1920erne har standarden været, at biografer afspiller film med 24 billeder i sekundet. Med HFR afspilles filmen med 48 billeder i sekundet.

Resultatet er, at filmen står skarpere på lærredet, mere levende og uden 3D-slør. Kritikere har dog klantret formatet for at være for video-agtigt, men det er vist en smagssag.

'Hobbitten: En uventet rejse' bliver den første film, der vil blive vist med den nye afspilningshastighed. Senere vil de to sidste Hobbitten-film også blive vist i HFR, og James Camerons Avatar 2 og 3 ligeså.

HFR-versionen vises kun i 3D og kan ses i udvalgte sale.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

Katrine Cecilie

Jeg kan slet, slet ikke forstå al den kritik HFR får. Jeg er ovenud lykkelig for at jeg tog ind og så den i HFR 3D. Når først øjnene har vænnet sig til High Frame Rate (efter 5-10 min), er det en fantastisk oplevelse. Udover at filmen levede op til alle mine forventninger, og lidt til, så var hele oplevelsen bare så gennemført med HFR. Udnyttelsen af 3D effekterne er heller intet at klage over.

FED oplevelse!!

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
MOGENS

VI er 4 der skal ind og se den, det er 580 kr. Så den har BARE at være i orden. !!

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
MOGENS

tynd, effekterne flotte. Hvis man er til trolde og hekse må dette være guf. Hvis man ikke er, er 3 timer lang tid.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
MOGENS

Teknikken var i orden. Klart og tydeligt, lidt ligesom det hele er optaget i et TV studie, hvad det jo nok også er. Historien er

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Joshua

Historien er fantastisk, men var inde og se hobitten i HFR 3D, og lignede jo noget der var optaget på en mobiltelefon i 1080, men stadig en mobiltelefonen. Saturation var også flere gange helt forkert og den kan godt være at HFR skal få filmen til at se mere ægte ud, men man tage jo i biffen for at komme væk fra virkeligheden.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Prebenuser/722164

Jeg kan slet ikke forstå kritik af den nye teknologi, jo man skal lige vende sig til det de første 10 min. Men så som film og hifi nørd var jeg helt blæst væk over hvor fedt det så ud, specielt dybden og 3D effekten er uden sammenligning, dette er første film siden Avatar som har udnyttet 3D ordentlig se den se den kan jeg kun sige :-)

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Kamillauser/13076

Jeg har lige været inde og se Hobbitten i 3D HFR, og det gør jeg ikke igen!

Det var ikke fordi jeg blev dårlig eller noget i den retning, men det to altså ligesom noget af det magiske ved filmen væk. det bliver for livagtig på en måde, som jeg ikke syntes passer til universet. Så hellere alm. 3D til den næste film i rækken.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
benteuser/86263

Jeg har lige været inde og se Hobitten og det var da en fremragende film og jeg havde ikke nogen problemer med HFR 3 D. Alle kan da roligt sætte sig til rette i sædet og se den. Ingen kvalme eller hovedpine her, og jeg har altså været igennem en voldsom trafikulykke, men det generede mig ikke med de hurtige film/billed skift. Så ro på og stop de ammestue historier fra gamle grædekoner.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Andreasuser/42510

Jeg var inde og se hobitten i HFR 3D og det gør jeg aldrig igen. HFR versionen ligner noget man har set i en BBC TV serie og slet ikke en biograffilm. Det var flot men mine øjne kunne ikke fokusere nok til at følge med, det gjorde mig så irriteret at jeg overvejede at forlade biografen så jeg kunne se den fulde film i 2D istedet. Jeg kan knap nok huske hvad der skete i mange scenenerne så forstyrrende er 3D eller HFR.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Joachimuser/16674

Så tag dog bare de to tabl. Panodil og én Phenergan/Marzine forebyggende, inden man går ind og ser filmen... End of story.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Mark

Jeg syntes, at det er stort, at en gyser for første gang i lang er blevet nomineret i (fire) store kategorier.

26 minutter siden
Kristina Tina

127 Hours - Helt klart en favorit

46 minutter siden
Karsten

Klart min yndlings! Glæder mig helt vildt til The Disaster Artist. The Room er jo absurd morsom fordi den er så dårlig

1 time siden
suzanne

Kan ikke mindes, jeg har set en dårlig præstation af Gary Oldman. Jeg ville udvide listen med The Contender. Fantastisk film.

1 time siden
Rasmus O.

Uden tvivl.

1 time siden

Aktive debatter